Po vigantolu mimčo nespí

222
5.10.14 15:19

Po vigantolu mimčo nespí

Ahoj holky,
před pár dny jsem si uvědomila, že jsem někdy (asi před 14 dny) zapomněla dávat vigantol. Malá (6,5m) mi ihned ten den, co jsem jí ho kápla, nechtěla v obvyklou denní dobu usnout, aniž by mi visela na prsu - musela jsem jí přendavat z jednoho na druhý, dokud se neusnesla, že už to stačí. Pak se teprve nechala dát do postýlky. Nebo musel manžel zase uspávat, jako „kdysi“, a to bylo vždycky přes strašněj pláč… Do té doby (pravděpodobně v období po vysazení vigantolu, přesně si to bohužel nepamatuju) prostě vždycky ve stejnou dobu nakojit, vyčůrat, usmát se, usínáček a hurá spinkat v klidu 2-2,5h 2× denně. Jak mi tohle začla dělat, teprve pak jsem si uvědomila, že jsem začala znova kapat ten vighantol a začla nad tím přemýšlet, jinak by mě to nenapadlo. Kdybych ho nezapomněla dávat, ani by mně asi nenapadlo, že to může mít souvislost. Nemáte s tím některá zkušenost? Nedá se to něčím nahradit?

Já to takhle nevydržím, když s ní hodinu musím sedět a pak se nenechá dát do postele a je zas vzhůru a nevrlá, že je nevyspalá. Myslela jsem, že tohle období už máme za sebou, že už umí pěkně usínat sama :zed: :nevim:
Díky za postřehy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35029
5.10.14 15:22

Kup jiné déčko, třeba od Swansonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.10.14 15:33

@ixule Může to být jen tím? Ale za zkoušku nic nedám… Díky za tip :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.14 15:40

Může, sice nemusí, ale dost se o tom už píše, že po Vigantolu jsou děti neklidné :nevim: Zkus a uvidíš, max. to bude stejné :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.10.14 15:47

@ixule jj. Právě. Něco jsem taky našla na webu ale nenašla jsem radu :-) zkusím. To je nejjednodušší :-) zítra jdu si lékárny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.10.14 15:56

@ixule u toho swansonu píšou, že je to nevhodné pro děti… kvůli tomu olivovému oleji? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.10.14 16:02

@KvitecekMilu Buď vyměň Vigantol za jinou značku, nebo ho kapej sobě, ať má déčko z mléka, ale u sebe pak musíš lehce předávkovávat.
U nás se nevigantolovalo, jsme požírači přímo rybího tuku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.14 16:03

Píšou, ale dává to hodně mamin :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.10.14 16:38

@Sluka hmm, požírači :mrgreen:, a jak se dávkuje tuk? Sobě ho dávat taky radši nechci, mamka ho bere a špatně spí, tak jsem jí říkala, ať taky zkusí něco jiného a uvidíme.
Ten tuk by byl samo asi nejlepčí :think: ale asi fujtajbl :-) nevim a asi bych neměla jistotu, že má dost. Nebo jo?
@ixule A u jiného toho déčka zase píšou, že se sice může dát kojenci, ale jen pokud nepije více než500ml mléka denně. a to mám vědět jak, kolik vypije? Ale jedno kojení bude určitě min. 100, takže těch 500ml dá 100%…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.14 18:40

@KvitecekMilu no to by ti měl vypít víc, no popravdě já dávat zapomínám, tak je jedno, co mu dávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
5.10.14 18:42

@ixule že jo. Tak to nechápu, pro jaký kojence to jako je? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
5.10.14 18:57
@KvitecekMilu píše:
@ixule že jo. Tak to nechápu, pro jaký kojence to jako je? :)

no to mi taky není jasný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
5.10.14 22:57

@KvitecekMilu Těžká otázaka :think: :mrgreen:
No, podívej se, pokud jako my, trávíš s dětmi minimálně polovinu každého dne (i za deště) venku, a tučné ryby děláš tak jednou do týdne, tak, pak jíš pouze během toho zimního období, kdy několik týdnů není skrz šedou oblohu vidět ani fň slunce, asi tak jednu stříkačku sobě a půlku stříkačky dítěti každý den, konkrétně rybího tuku zn. Blue Ice. Momentálně bez příchuti, příšte si objednáš s pomerančovou chutí a zjistíš, zda je to lepší než přírodní, nebo už rovnou k :poblion:
:mrgreen:
(Stříkačka má 5 ml).
Taky se ale můžeš rozhodnout, že nechceš přírodně kvašený rybí tuk, ale že chceš přeci jen z ranku těch přečištěných, rafinovaných, tak to se pak poohlédneš v Norsku po Möller´s Tran.
Anebo se rozhodneš, že tohle fakt ne, a vygooglíš si vitamín D aplikovatelný na kůži (z nějakého lišejníkového preparátu) - to si pak s dětmi stříkáš na ruce a je to v cajku 8)
Googli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
6.10.14 00:55

@Sluka :mrgreen: díky. Budu goooglit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
222
6.10.14 00:59

@jája428 Vitamín D3 kapky pro děti 200 IU 50 ml

Výrobce:Natures Aid, Velká Británie

Složení v dávce 0,5 ml:Vitamin D3 5 μg (200 iu) 100Složení:Střední nasycené triacylglyceroly (frakcionovaný kokosový olej), Vitamin D3 (cholekalciferol).Dávkování: 0,5 ml 1-2 denněUpozornění: Není vhodné pro kojence, kteří konzumují 500ml nebo více mléka denně a kojence ve věku nižším než 1 měsíc! Ukládat mimo dosah dětí! Nepřekročit doporučené denní dávkování! Není určeno jako náhrada pestré stravy! Bez obsahu sladidel, konzervačních látek, laktózy, lepku a droždí. Skladujte v suchu při teplotě do 25°C. Není nutné udržovat v chladu. Výbor České pediatrické společnosti prohlašuje, že doplněk stravy Vitamin D3 kapky, je vhodnou alternativou pro terapií vitamínem D u dětí, s vyjímkou kojenců mladších 1 měsíce a kojenců, kteří konzumují 500ml nebo více mléka denně. Výbor České pediatrické společnosti souhlasí se zavedením doplňku stravy Vitaminu D3 kapky na lékárenský trhHmotnost: 50 ml (odchylka +/- 5 g)Upozornění:Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
 http://m.lekarna.cz/…200-iu-50ml/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401