Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkusila bych mu dát letní pyžamo, tj. triko s krátkým rukávem a kraťasy a uvidíš. Když by se nelepšilo, tak bych skočila k doktorce na kontrolu.
Ještě mě napadá, jak dlouho má po těch nemocích? Třeba je to ještě dozvuk…Neteř loni taky měla příšernou nemoc, kdy se snad dva týdny potila jak blázen přesně jak popisuješ, ale je fakt, že jak odešla nejhorší část nemoci (horečky), tak se potila míň a míň.
Normalne mu je vedro. Dej kratke pyzamo nebo slabou perinu. Do postele leze rozehraty v case, kdyje jeste teplo, pres noc teplota klesa, nejchladneji je nad ranem, proto to asi ustupuje.
Muj starsi syn nema ani gram tuku, co by ho hral, a v kratkem pyzamu uz spi docela chvili, jinak se potil.
@Anonymní píše:
Zkusila bych mu dát letní pyžamo, tj. triko s krátkým rukávem a kraťasy a uvidíš. Když by se nelepšilo, tak bych skočila k doktorce na kontrolu.
Ještě mě napadá, jak dlouho má po těch nemocích? Třeba je to ještě dozvuk…Neteř loni taky měla příšernou nemoc, kdy se snad dva týdny potila jak blázen přesně jak popisuješ, ale je fakt, že jak odešla nejhorší část nemoci (horečky), tak se potila míň a míň.
Ve stredu dobral atb který bral ve finále nejspíš zbytečně jelikož vytery z krku měl čisté… ![]()
No k doktorce nevím v patek mu byli dělané krevni nabery a v pořádku…Tak nevím co by to mohlo byt? Jako přes. den ted.jak sme na chate tak je 27 takže jako sem tam se oproti že jo. Jenze on to má fakt jen pár dní. Jako neříkám že se nikdy neopotil když spal
TP jo ale takhle jako za sebou bych opravdu řekla nebo ja sem.si toho všimla až teď po ty. nemoci.
@beruska9 píše:
Normalne mu je vedro. Dej kratke pyzamo nebo slabou perinu. Do postele leze rozehraty v case, kdyje jeste teplo, pres noc teplota klesa, nejchladneji je nad ranem, proto to asi ustupuje.
Muj starsi syn nema ani gram tuku, co by ho hral, a v kratkem pyzamu uz spi docela chvili, jinak se potil.
No našemu malymu se.vaha pohybuje mezi 23-24 kg… ![]()
Jako asi máš pravdu…Říkám. si že kdyby ti mělo být něco jiného tak by se potil bez ohledu na teplotu asi pořád…
@Anonymní píše:
Hlavně asi kdyby to mělo být něco jiného tak si myslím ze by se asi potil bez ohledu na teplotu defakto porad…
On se zpoti večer…a v prubehu noci to jde pryč.. Jinak.jako že by to bylo nadměrné poceni to vůbec…Nebo že by se potil porad…Nadměrné poceni si predstavuju že máš úplně tirch pyžamo, perinu prostěradlo jako fakt louzi(sem.mela.v době kojeni.
Tohle on fakt jako nemá takhle moc.
Dneska.ho nechám. spat jen v triků a v kratasech a uvidime.. ![]()
@Téte1992 píše:
Hlavně asi kdyby to mělo být něco jiného tak si myslím ze by se asi potil bez ohledu na teplotu defakto porad…On se zpoti večer…a v prubehu noci to jde pryč.. Jinak.jako že by to bylo nadměrné poceni to vůbec…Nebo že by se potil porad…Nadměrné poceni si predstavuju že máš úplně tirch pyžamo, perinu prostěradlo jako fakt louzi(sem.mela.v době kojeni.
Tohle on fakt jako nemá takhle moc.
Dneska.ho nechám. spat jen v triků a v kratasech a uvidime..
No to si taky myslím. Jestli jste měli odběry teď a nic, tak to asi nic nebude.
Ono jestli spí v patře pod střechou, tak tam bývá dost teplo. I když u nás v baráku to zatím (ťuk ťuk) není tak hrozné jak ještě nebyla velká vedra, ale jak se to na začátku léta ohřeje, tak pak nepomůže nic a spát se v tom nedá. Leda s otevřeným oknem. A jít spát brzy jako dítě, tak jsem taky půl noci zpocená. Takže zkusila bych - pořádně vyvětrat před spaním a okno dát na ventilačku, krátké pyžamo a tenčí deku (však když mu to bude vadit, tak se odkope). A uvidíš. Věřím ale, že to pomůže ![]()
@Anonymní píše:
No to si taky myslím. Jestli jste měli odběry teď a nic, tak to asi nic nebude.
Ono jestli spí v patře pod střechou, tak tam bývá dost teplo. I když u nás v baráku to zatím (ťuk ťuk) není tak hrozné jak ještě nebyla velká vedra, ale jak se to na začátku léta ohřeje, tak pak nepomůže nic a spát se v tom nedá. Leda s otevřeným oknem. A jít spát brzy jako dítě, tak jsem taky půl noci zpocená. Takže zkusila bych - pořádně vyvětrat před spaním a okno dát na ventilačku, krátké pyžamo a tenčí deku (však když mu to bude vadit, tak se odkope). A uvidíš. Věřím ale, že to pomůže
Jako to víš že sem četla na netu že jo..
A to by bylo aby u každého problémů nevyskocilo i upozornění na rakovinu jako takovou, leukemii apod..
Ale říkám nabery mu dělali před 3,5 mesicema kdy měl podezření na mononukleozu a vše ok..Pak před 3 tydnama pac měl střevní virozu…A minulý týden v pátek kontrolní nátěry po ty viroze střevní a všechno v pořádku…
Ja se taky. obcas potim v noci..
A on to má fakt par dni ted po ty nemoci prodelany…Jako neříkám že se předtím nikdy. neopotil ale ted to má večer nebo začátek. noci pak už ne.
Ale.jako je cilej litá tu furt něco zobe..
Tak tady.na.chate horko je a doma má taky. jeste dlouhý pyžamo a teplou perinu.Tak mu dám s krátkým.. ![]()
Však už je pár dní vedro, potí se všichni.
Nech ho spát v trenkach nebo slabém pyžamu a tolik ho nepozoruj. Je velký, když se v noci odkope a bude mu zima, tak se zase přikryje. ![]()
Pyžamo s dlouhým rukávem 😲
U nás už se spí v letním provedení, tja krátký rukáv, nohavice a jen lehká letní deka.
Klukovi je vedro. Vždyť už je letní měsíc
@Anonymní píše:
@Téte1992 Tak jak dnešní noc v krátkým pyžamu? Věřím, že to pomohlo
Ano…
Spal. v triku a v kratasech a předtím sem vyvetrala (stejně ale ze začátku to ukazovalo 25 stupňů…
Ale když sem.si šla lehnout kolem půlnoci tak byl úplně v pohodě žádný poceni ani v noci když sem ho kontrolovala..
Takže super… ![]()
Ahojky.Mam takový dotaz.Syn 6 let prodělal sme.ted nějaké nemoci jako virozy, hemofila, nějakou virovou angínu či co jelikož měl opuchle mandle ale krk čistý. Měl troje atb celkem za poslední 2 měsíce. Krwvni obraz mu brali kvůli střevní viroze a v pořádku všechno.
A pak kolem 4 když mladší syn hledal dudlik tak sem na něj sáhla a dovry a uz byl závratnej. Mladsi syn mi taky prisel lehounce jen opocenej ale opravdu lehounce nepatrne. Jinak mu nic neni.lita,hraje si chuť k jídlu. Jen má rýmu ale Mr už připadá jestli to nebude ze mu vadí něco co kvete.je taková bilo s lehce nazloutlym. ALE NIC JINAK.
Nicméně on když už to má ze se to stane tak fakt jen vždy na začátku noci.Jako když jde spát. A ja na nej du nez jdu spat kouknout trena kolem 22-23hod. A potom v noci(někdy když se syn vzbudí mladší na mliko tak se du podívat tak mi přijde. ok) nebo nad raném už je normálně prikrytej a nic.
A poslední dny sem si vsimla že když jde večer spat tak se zpotí…Hlavně vlasy u cela, vzadu kolem.krku a samozdrejme trochu záda. Není to jako že by bylo pyžamo na zdimani (to bylo pro nemoci po podání Nurofenu což je normalni) Ale proste m orosene celo a na začátku mokré vlasy a kolem toho krku ale zase ne ze by měl rybníček. Spi nirmalne v pyžamu a pod peřinou. Doma sem si toho všimla ted pár dní zpět že to má a ted o víkendu sme na chate a taky teda tady.Ale on si vydupal že chce spát ve spacáku v chatě samozdrejme zavřené okna kvůli komárům. kdyz sem pak šla spát tak byl odkopany a zase zpoceny…Tak sem mu spacák. vzala a dala perinu (slabsi).(kdyz se uplne zhaslo otevrel se balkon aby se vyvetralo a na zachode se nechal ootebrene okno celou noc) Pak sem ho šla zkontrolovat po chvíli a pořád tak sem mu sundala pyžamo s dlouhým rukavem a dala triko. V noci se pak vzbudil mladší syn na mliko tak sem zkontrolovala staršího a uz mi nepřišel zpoceny. Nohy měl vystrceny.
Tak se chci jen poradit jak ste to řešili? Nejaky letni pyzamo? nebo tak? Mě jde o to že já mám vždy strach ho nechat spat treba jen v triků a kratasech pac zase v noci kdyby se odkopal aby mu nebyla zima.Zase na druhou stranu už je velkej tak by se vzbudil. Omlouvam se za mozna hloupý dotaz ale už sem asi paranoidni..
Děkuji