Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ja pouzivala klasicke ctverce a mela jsem jich 40. Na jedno prebaleni byly potreba dve. Do toho jsem obcas dala jeste frote vkladacku, ale tech jsem mela asi 5 a moc casto je nevyuzivala. Jeste sa daji poridit all in one, to jsou kalhotky jak jednorazove, ale latkove. Nebo neco mezi. Zalezi, jak casto budes prat. Ja prala ob den a v pohode mi tech 40 plenek stacilo. Ale ja je nepouzivala na nic jineho.
@ProfZav No, tak nějak podle potřeby, jde mi spíš o to, kolik jich teď nakoupit, abych to pak nemusela prát ve dvou várkách a nebo prckovi naopak neoblíkala ještě mokrý, protože nestihly uschnout, než došly
TeĎ jsem na netu sehnala 67 kusů, tak jestli by to mohlo stačit, nebo mám pátrat dál…
67 čtverců by ti na přebalování stačit mělo. Savost se dá zvýšit vkládačkou (ideálně bambus, je nejsavější). Záleží i, jak často budeš prát, zpočátku budeš přebalovat častěji. U moderních látkovek při praní co 2-3 dny se udává dostatečný počet plenek nějakých 20-30 kusů (což zhruba odpovídá těm 60 čtvercům bez vkládaček). Svrchňáky aspoň troje.
Nepřebalovacích plenek mi stačilo tak 10-15, ale záměrně jsem brala jiné, obrázkové apod., aby se mi to nepletlo.
ja jsem mela 25 ctvercu mensich,rozmer 70×70 (ty vetsi jsou na novorozene moc velke) a 25 tech vetsich ctvercu. Ale nedavala jsem teda vetsinou dve pleny,ale jen jednu na sklad a do ni frote vkladacku.Kdyz mi vkladacky dosly,dala jsem ctverec (vetsi) na sklad a do nej mensi ctverec narovno.
@Eliae Já měla libstáty cca 60ks a bylo jich až až.. na 1 prebalení mi stačila jedna. Balila jsem na novosklad dokud nezačaly holky lézt, pak na rovno. Ale 2 pleny jsem nikdy dávat tedy nemusela.
Také záleží kde to chceč v zimě sušit, zda máš sušičknu, či ne..já neměla. V létě to schlo venku hned,ale v zimě to těch 24h viselo, tak těch plen bylo potřeba víc..
Ale 67 ks 100% stačí ![]()
Super
A ještě bych se chtěla zeptat, co je přebalování na sklad, na rovno, na novosklad… Nějak se v těch pojmech ztrácím… ![]()