Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, mám takový dotaz, máte některá zkušenosti s vypočítáváním dnů, při kterých je pravděpodobné početí děvčátka? A myslíte si, že to funguje?
Spermie X je větší a pomalejší než Y je tedy při cestě za vajíčkem rychlejší
X žije déle než než Y
Pravděpodobnost narození X tedy děvčete, se zvýší, jestliže je pohlavní styk dva nebo tři dny před ovulací, protože X mohou mohou déle přežít a poté oplodnit vajíčko jakmile se uvolní.
Pravděpodobnost narození Y tedy chlapce, je pohlavním stykem v den ovulace, prtože Y je rychlejší než X a dostane se rychleji k vajíčku. Časté ejakulace snižují podíl spermií Y , takže je prevděpodobnost narození děvčete. Nepříliš častý styk zvyšuje podíl spermií Y takže chceteli chlapce, měla by být před stykem, který je naplánovám na přesný den ovulace alespoň několikadenní sexuální abstinence.
Toto píše Dalif v jiné diskuzi.
Ale uznej, že jednomu klukovi se fotbal hraje špatně. A ušetříš na výbavičce ![]()
Ještě by mě zajímalo, jestli to někdo zkoušel podle té ovulace a povedlo se mu to. A jak dlouho to zkoušeli.
Teda jako každý den, já strašně chtěla otěhotnět i když jsem si přála chlapečka (holku už máme), hlavně jsem chtěla dvě čárky. Takže u nás se asi počet rychlejších spermií častým stakem nezmenšil
. Nebo ta jedna Pepínova byla ale fééééést rychlá
.
Jo, a taky se v některých chytrých knihách píšou různé pokrmy, co máš jíst, když chceš konkrétní pohlaví
.
Tak hodně zdaru! (To se to kecá, když mám páreček, že jo
).
A Maxiku,
u nás se hraje fotbal den co den. Beckham by koukal! ![]()
Zuzle - na ja, ale to zas asi nemáš tu holčičku s mašlí ve vlasech a v šatečkách… ![]()
Ono je to stejně jedno. Spermie si dělají, co chtějí, ty tvoje X se beztak někde zakecaly… no jo, baby…
Mně né
U nás selhal i čínský mudrc
Manžovo spermie jsou pěkní anarchisti. ![]()
Nám to nevychází ani podle čínské tabulky,ani stáří krve,snad jen ta četnost pohl. styku. Bylo to tak jednou týdně a máme kluka…
pak jsem slyšela ýže když má chlap těžkou fyzickou práci nebo dělá s elektřinou je to holka.....ale to by pak třeba úřednící měli jen kluky????
Asi je nejlepší všechno dohromady a nechat to ne přírodě ![]()
O té stravě jsme taky slšela,ale nikde jsem nevyčetla co by se tedamělo jíst…
Ještě je metoda podle postavení měsíce, záleží v jakém je znamení jestli holčičím nebo klučičím. začíná to Beranem-kluk a tak se to střídá a ž po ryby…ale kdo může vědět v jakém postavení měsíc bude zrovna při oplodnění ![]()
A k té rychlosti spermií…zní to dost logicky,ale bude to taky jen na půl…vždyť když jde někdo na umělý oplodnění a dají tam spermie při ovulaci,tak má taky někdy holku ![]()
Já chtěla holku, tak ji mám. Ani mě nenapadlo, že by to mohl být kluk
. A podle toho kalendáře( někde to tady bylo ) bych měla mít kluka.
Na tom možná něco bude, že by se to dalo ovlivnit vírou.....mě přišlo u prvního ještě neýž jsme byla těhotná že budu mít určitě kluka,jak dr. řekla že jsme těhu,tak mi bylo „jasný“ že je to kluk, všichni tvrdili holku, jen já kluka…a máme Domču. u druhýho mi přijde že budem mít holku,jen aby se už zadařilo,pak dám vědět-snad do roka ![]()
Ashley,mně bylo taky „jasný“,že to bude kluk,fakt jsem si byla naprosto jistá
.Tak těžko říct,mě přijde,že jakákoliv metoda je účinná na těch 50% ![]()
Monika