Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat je mi 16 let, a delší dobu mám takový pocit, že občas když něco dělám někam jdu a tak tak najednou mám takový jakoby pocit chvění srdce nevím vůbec jak to mám popsat. Mám to jenom občas, třeba včera když jsem šla domů tak se mi tohle stalo asi dvakrát po sobě cítím jako by takový chvění u srdce a mám pocit stažení v krku. Já asi před rokem jelikož jsem měla rychlý tep srdce tak jsem byla na kardiologii, a hned ještě skoro než mě stačila vyšetřit mi řekla že je to stresem. A tak ale moc se mi to nezdá. A na kardiologii se mi jít nechce, protože fakt nechci poslouchat tady tohle. Já jako nejsem žádný hypochondr, ale zkrátka tohle je fakt nepříjemný, nemáte někdo nějaký zkušenosti, budu ráda za odpověď
Zkušenosti mám takové, že lidi s těmito problémy navštívili praktického lékaře, který jim na základě popisu poskytl vyšetření a poslal je na dovysetreni. Poté se tito lidé dozvěděli co jim je. A léčí se. (Většina)
krásný den. Jinak mě napadlo, že by to mohla být štítna zlaza? Pomohlo to?
Musíš si zajít na odbery..
Psychosomatika, jestli se na kardiol. nic nezjistilo, tak úzkosti.
Najdi si dobrého psychoterapeuta.
@Kalbe Štítná žláza je klidně taky možná, protože tu mám zvětšenou, a v krvi jsem měla vysoké protilátky, ale na endokrinologii mi řekla že je to v pořádku že se to léčit nemusí takže to neřeším
Říká se tomu extrasystola, mají je téměř všichni, taky je pociťuji jak popisujete pokud jich je pár denně tak se neřeší.
Každopádně bych si na kardiologii znovu zašla, dají vám holter a změří kolik jich za den máte. Popřípadě nasadí léčbu.
@Barpro já vím že třeba když jsem byla na kardiologii tak jsem měla holtera ale já tyhle potíže mám občas takže to se nepozná, zrovna když jsem ho měla tak bylo vše v pořádku, já tyhle potíže nemám každý den
Extrasystoly.. Taky to může být pocit náhle silného úderu.. Jedná se o predcasny stah srdce, kdy není ještě zcela naplněné krvi, další stah bývá silnější, kompenzační.
Máme to všichni. Někdo jich má tisíce denně a neví o nich, někdo cítí každou.
Jestli ti je nechytili na holteru, což je 24 hod monitorování srdce, tak prakticky žádné nemáš.
A jestli jsi na kardiologie byla s výsledkem vše ok, tak bych to viděla na vliv psychiky - stres nebo úzkosti.
Zdravím, chtěla bych se zeptat je mi 16 let, a delší dobu mám takový pocit, že občas když něco dělám někam jdu a tak tak najednou mám takový jakoby pocit chvění srdce nevím vůbec jak to mám popsat. Mám to jenom občas, třeba včera když jsem šla domů tak se mi tohle stalo asi dvakrát po sobě cítím jako by takový chvění u srdce a mám pocit stažení v krku. Já asi před rokem jelikož jsem měla rychlý tep srdce tak jsem byla na kardiologii, a hned ještě skoro než mě stačila vyšetřit mi řekla že je to stresem. A tak ale moc se mi to nezdá. A na kardiologii se mi jít nechce, protože fakt nechci poslouchat tady tohle. Já jako nejsem žádný hypochondr, ale zkrátka tohle je fakt nepříjemný, nemáte někdo nějaký zkušenosti, budu ráda za odpověď