Počítání týdnů - v kolikátém TT jsem?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14637
19.3.20 13:19
@MkMk86 píše:
Dobrý den. Mám na vás jeden dotaz ohledně oplodnění.
S manželem jsme měli nechraneny pohl.styk během posl. lednoveho tydne 2020. Posl. MS jsme měla 5.2.2020. Behem 20.unora jsme meli prerusovany styk v kterém nedošlo k vyvrcholení. MS v březnu nedorazila a vyšel mi pozitivní test. Tento tyden jsem byla na vyšetření kde mi gynekolog řekl že jsem ve 4tt. Tím mi me výpočty nějak nevychází. Je to možné? Nebo jak se to prosím počítá? Plod ma 2mm a na monitoru bylo i hezky vidět jak se chvěje. Jedná se mi o to zda to mohl být ten lednový styk.
Děkuji za odpověď.

Z ledna to určitě není, ten velikostní rozdíl by byl nepřehlédnutelný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35852
19.3.20 13:40

Podle MS by si měla být v 6tt. Přesný týden a termín porodu ti nejlip určí na 1.screaningu, tak bych ro asi zatím neresila kdy k tomu došlo, hlavně že je tam a je vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
19.3.20 14:22

Neřešila bych, kdy k tomu došlo, ale za mně v lednu určitě ne. K většímu upravení TP bývá ta 1. genetika v cca 12 tt. Mezi odhadem gynekologa a genetikou mám 3 dny rozdíl, stejně je TP jenom orientační datum a neznám nikoho, kdo ten den porodil :mavam: Ať se daří a gratuluji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14637
19.3.20 16:45

@shadowbabe Měsíce početí řeší snad jen nevěrnice… :jazyk: Každopádně přesně, na den termínu rodí snad jen 4 %, takže spíš je větší šance, že v ten den neporodíš než že jo. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
19.3.20 16:50

@Litta Přiznám se, že mně taky nejdřív napadlo, že Manžel je v tomto textu jen bezvýznamné slůvko :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
alena1995
19.3.20 16:51

@MkMk86 Podle poslední MS jsi 6+1, podle styku 4 týden (4+1 - nejsem si jistá). Zalezi, ale na ovulaci. Velikost odpovídá 4-5 TT, dle tabulek.

• Citovat
  • Upravit
2
19.3.20 18:46

@shadowbabe Řeším to z důvodů velikostí plodu, nikoliv z podvodu. Plod se mi zdá dost malý na ty týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.2.22 12:21

Ahoj holky :mavam:
Počítání, počítání a počítání. :think:
Před třemi týdny jsem byla na první genetice a doktor mi stanovil porod o týden dříve než gynekoložka :think:
Počítám to tedy podle toho, jo. Ale když bych dnes tedy měla bylt podle něj 16+2, tak jsem v 16. týdnu nebo 17.? :think: :lol:
A do toho se chci zeptat na měsíce :nevim: Když se mě zeptá žena, která již má děti nebo se v těchto konverzacích už motá, tak sděluji týdny (přesně na dny, protože nevím, který mám říct :lol: ), ale jakmile se bavím třeba s muži (dědeček, tatínek, tchán, přátelé) tak absolutně nevím jaký měsíc jim mám říct, abych je netrápila týdny :nevim: :lol:
Počítá se to po měsíci? (První den poslední MS byl 27. 10., takže 27. 2. jsou to 4 měsíce?) Nebo po čtyřech týdnech? (12. týden to byly přesně 3 měsíce? A teď 16. Týden to byly už 4?)

Jsem z toho děsně zmatená :zed: :lol:

Všem předem děkuji za vysvětlení :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
12.2.22 12:57

@Mercie16 ahoj tak ty měsíce to jsem si hledala na internetu protože to přesně taky nevím ale ty týdny 16+2 je probíhající 17 týden takže ano je to jak píšeš já jsem teď 37+2 takže mám probíhající 38 týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7997
12.2.22 12:59

@Mercie16 a měsíce máš tady jak se to počítá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.22 13:02

Ahoj,

16 +2 je 17.týden. Máš 16 ukončených týdnů a dva dny v novém 17. týdnu. Co se týká měsíců, máš dvě možnosti jak počítat.
a) Kalendární měsíce - těch je devět, tak jak je znáš.
b) Lunární - ty používají doktoři a je to těch 40 týdnů.

Ty jsi teď ve čtvrtým kalendářním, ale v 5. lunárním. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
12.2.22 13:05

@lovean @cervena.jahudka
Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek