Pocity před IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
12.12.12 20:20

:mavam: Taky se s dovolením přidám. Měla jsem jít koncem ledna, začátkem února na ET a v pondělí mi volali z caru(iscare)ať se jim přijdu ukázat, že pro nás maj dárkyni a jak jsem na tom s menstruací - tu jsem dostala včera a doktorka mi řekla, že mi zkrátí cyklus a už začátkem ledna půjdu na ET.Tak se tam zítra chystám a už začnu s přípravou. Nejdřív mě zachvátila panika, že je to nějak honem narychlo, do toho vánoce a silvestr a ještě jako na potvoru v lednu kupujeme barák, takže mazec, ale teď jsem se začala neuvěřitelně těšit, že už konečně možná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
12.12.12 20:27

@karolka.1 - tak ja to tak beru, ze jen nepruchozi vejcovody! Jo, mame tri v mrazaku a taky to beru asi trochu jinak, protoze uz deticky mam. Ale samozrejme me to pohltilo a moc si preji kladny vysledek, jako kazdy. Vam se urcite zadari, ta endometrioza je svinstvo :cert:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
12.12.12 22:29

@ugluk musim se priznak ze kolikrat nakukuji do diskuzi a ctu tve prispevky a rikam si ze mas nervy :mrgreen: :hug: @terinka4444 tak to ti gratuluji ze jsi stastna, vim ze nas to jednou ceka vsechny :kytka: a co si myslis ze jsem ten den psala holkam z nasi diskuze, bozeee je slabsi, co mam delat, je to v haji… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: proste magor :mrgreen: ale ted uz vim ze kdyz se ma neco stat tak se to stane :,( a bude mi stacit testu o mnoho min nez predtim. Mela jsem silenou radost 8) sice chvily ale byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.12.12 07:00

Ahoj holky, taky bych se ráda přidala a trochu líp se připravila na KET leden/únor. U mě je největší problém, že psychicky nezvládám prostředí car a jestli opravdu psychika hraje, tak velkou roli, jak všichni říkají, tak těhotná nikdy nebudu, jelikož doma jsem úplně v pohodě, ale jen dorazím do car, tak mám slzy v očích a pláč je neudržitelný a to až po 1.IVF před tímto pokusem to bylo ok a dokonce jsem se tam i těšila, ale nevěřila jsem, že to nemůže nevyjít a ejhle my došli až k transféru…slyšela jsem, jak je to silný jedinec…a test negativní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
13.12.12 09:43

Jajo, nebo se tomu říká otupělost, nevím :lol: Ale já jsem hroznej teoretik a už na první IVF šla s vědomím - síla čárky nevypovídá nic o prospěritě těhotenství, i zamlklé těhotenství se může prokazovat vzorně stoupajícím hCG a navíc - já se znám a jak by jedna byla o maličko jiná než ostatní, asi bych umřela strachy. tak radši jenom vědět, že těhotná jsem, to mi stačilo. Evidentně v mém případě se to potvrdilo, protože v mém případě prosperující i neprosperující těhotenství probíhalo naprosto stejně, včetně špinění v ten samý den, které v jednom případě věštilo konec a ve druhém neznamenalo absolutně nic…

Jaket, pokud tě to trochu uklidní, já si to z posledního transferu rázovala na autobus se slovy - tak tady už mě teda nikdy neuvidíte, to by se vám líbilo, akorát ze mě prachy vytáhnout, ale ten servis je příšernej, příšernej, naslibujete mi kdeco a pak skutek utek! Fakt jsem byla nas*aná na maximum, transfer byl jedna velká katastrofa (ani pro mě neměli postel a nechali mě sedět na židli a pak ležet přímo na operačním stole), přinutili mě do ICSI se slibama pomalu 100% oplodnění a nakonec se jim povedl jen jeden ze šesti… no fakt jsem v nejmenším nevěřila, že mám nějakou šanci, i sám embryolog mi přiznal, že s tím, co mám za sebou, mi nebude mazat med kolem huby a mám spíš doufat v zázrak… no a pak jsem brala svá slova zpět a hluboce se kála, protože s tím jediným embryem následovalo těhotenství ukázkové a do termínu donošené naprosto zdravé holčičky ;) Tak hlavu vzhůru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.12.12 09:52

@ugluk ahoj :mavam: to se tak hezky…čte ten happyend…ale jak udržet emoce na uzdě…dnes jsem se rozbrečela, když mi moje nejlepší kamarádka volala, jak vše kolem car, ivf atd. dobře zvláda…a nevím, jak si sama pomoci. U psycholožky jsem byla a vůbec mi to nepomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
13.12.12 10:03

@jaket emoce na uzdě? Někdy sakra blbě :? Samozřejmě nejvíc těhotných se kolem tebe vynoří, když jsi nejvíc na dně, to je zákon schválnosti. Po mém třetím pokusu mi řekli, že s vlastními vajíčky nejspíš děti mít nebudu a měla bych zkusit darovaná, fakt jsem byla totálně dole a během týdne oznámily těhotenství čtyři (!) holky z mýho okolí :zed:

Nejvíc mi pomohly asi ty pauzy, trošku se sebrat, hodně jsme s chlapem cestovali, napřela jsem energii jinam a zkusila se od dětí odpoutat a užívat života. Zpětně jsem za ty roky ráda, takhle jezdit už s dítětem asi nebudeme roky :-) Ale kdyby mi tehdy někdo řekl, že když obětuju dovolenou na Islandu a budu místo toho těhotná, neváhala bych samozřejmě asi vteřinu.

Pozitivní na tom je, že když se nakonec dočkáš toho dobrýho konce, tak většinu toho špatnýho vypustíš z hlavy a už jsem se i přistihla si říkat, že ty roky přeci nebyly tak špatný… Objektivně ale vím, že chvílema byly. Ne furt, to už bych skončila v Bohnicích, ale byly tam chvíle (někdy hodinové výlevy, někdy týdny zoufalství), kdy to nějak moc zkrotit nešlo a už jsem přestávala věřit. Ale teď už o nich skoro nevím, fakt ;) Přeju všem to samé!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.12.12 10:08

@ugluk Ani,nevíš, jak mi Tvé řádky pomohly…jde spíš o to, že když už jsi myslíš, že je to Tvoje konečná, tak si přečteš příběh někoho u kterého i přes špatnou diagnozu to dopadlo š´tastně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
13.12.12 10:12

@jaket tak jsem ráda, že aspoň trošku jsem mohla pomoct, fakt to moc přeju všem, ať na ten šťastný konec nemusí moc dlouho čekat, zkus si trochu užít Vánoce a pak zas hlavu vzhůru do boje :hug:
Jo, to se mi to říká, teď jsem si vzpomněla, že Vánoce 2009 (pár týdnů po tom neúspěšném třetím IVF) jsem hlasitě v celé rodině vykřikovala, že Vánoce zruším :lol: Naštěstí mě nenechali a podrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
13.12.12 10:21

@ugluk No,tak díky bohu na vánoce a na vše kolem nich se těším, ale na rok 2013 co nám přinese moc né, jelikož na konci roku 2011 jsem říkala, že v roce 2012 budu 100% těhotná a ono nic. Ale co musíme zase zvednout hlavu a bojovat, bojovat, bojovat a bojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
13.12.12 11:32

Holky, jeste jdu trochu pro radu. Jak se pocitaji dny po ET, byla jsem v pondeli v poledne. Jsem dnes treti nebo ctvrty den? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
13.12.12 11:56

@ugluk stejne te tajne obdivuju :mrgreen: :mrgreen: vim co tim myslis a rekla jsem si ze se budu chovat stejne teda aspon doufam. Uz bych nechtela tak plasit :roll: ale mela jsem strasnou radost :nevim: Kdyz mamka za mnou prisla do nemocnice po revizi tak jsem brecela a rikala jsem ze jsem jezdila jak krava kazdej tyden k dr. a delala si milion testu a ze je to stejne na nic :nevim: kdyz se ma stat stane se. Takze jestli to v lednu vyjde udelam si tak 4 testy a k dr pujdu na srdicko :roll: akorad ted uz mam strach, takovej vnitrni. Ale treba se uklidnim az uvidim carky :) jestli je teda uvidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
13.12.12 11:57

@kačka25 dnes jsi 3 den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
13.12.12 12:18

@jaja84 no jasně, vždyť já to měla podobně, zt po prvním IVF, to už pak člověk není v klidu nikdy a popravdě ani po nalezení těch posledních // jsme neskákali dva metry do stropu, ale jenom se objali a mlčky doufali, že teď už to bude dobrý. A když jsem pak zase zašpinila stejně jak poprvé, tak si regulérně pamatuju, že jsem na kontrolu jela nenamalovaná se slovy - až budu zas brečet, ať se mi aspoň nerozpije řasenka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
13.12.12 12:30

@ugluk jo presne tak nejak to bude asi i u nas. Ja jsem se taky nemalovala kdyz jsem jela po tydnu na KO k memu DR. Bylo mi jasne ze bude mit nejakou prednasku o tom jak mu to je lito a taky jsem to vychytala, bulela jsem jak zelva, neslo to zastavit. Snad uz jsme si to spatne vybraly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí