Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, rada bych zalozila novou diskuzi tech, kteri v teto dobe podstupuji IVF. Podobnych temat je zde spousta, ale aktualnost je zde dost dulezita. Prida se nekdo?
No ja byla na OPU ve stredu a v pondeli jdu na ET. Chodim k Apolinari. A jak si snasela stimulaci? Ja celkem ok, stimulovala jsem jen 7 dni, ale od vcera zavadim utrogestan a po tom nic moc ![]()
Je to už náš 4.pokus, tentoraz to bola minimálka a tamoxifen v tabletách. Utrogestan je hnus po tom sa mi stále motá hlava, takže radšej zavádzam ako polykám.
Si poprvé na IVF?
Ja jsem popve na IVF. Ja ho taky zavadim, ale des! Tak uvidim, jak to bude vypadat dal, kdyz tak se v pondeli poradim s dr. Koukam, ze ty uz toho mas za sebou dost!
Ja iba zavádím, keď som polykala motala sa mi hlava a rozhodilo mi to žálúdok takže som zvracala.
![]()
Zdravim holky. Tak to bych se taky mohla pridat. Ja mela 2. prosince ET, takze bych mohla patrit k vam, ne? Bylo to moje prvni IVF, ale uz mam za sebou par ZT
![]()
@vanejka - no na jednu stranu jsem rada, ze ctu, ze je to normalni, ale jak s tim budu fungovat to nevim ![]()
@Sorbetka - urcite se pridej. To budes presne tyden prede mnou. A kolik ti zavadeli embryi? A kdy budes testovat? Ja premyslim, ze udelam test po transferu, abych vedela jestli uz tam neni pregnyl.
My uz deti mame prirozene, ale ted to neslo a mam nepruchodny oba vejcovody. Dr me utesovala, ze mam velkou pravdepodobnost uspechu, vzdy mi vse fungovalo super, tak ze pokud obejdeme ty vejcovody, tak by to melo klapnout. Ale ja s tim radsi moc nepocitam, bojim se zklamani.
Ahoj holky, ja jdu v utery na KET. Je to me prvni ivf. Nervy uz mam na dranc.
@Sorbetka takže za chvíľu ťa čaká test.
@smiley1 to možno budeme spolu ak všetko klapne ja budem mať v uterý ET. Už si bola na ET, alebo ideš teraz prvý krát na transfer?
Holky a koľko si nechávate zaviesť embryjek?
@kačka25 aké veľké už máš deti?
@vanejka Jeste jsem na ET nebyla, protoze mam IVF s PGD, takze jdu rovnou na KET (chvili trva nez to embyjko vysetri, takze je rovnou mrazi). Bylo by fajn, kdyby jsme sli na stejno ![]()
@smiley1 aha to neviem
mali ste nejaký problém s genetikou? Ja mám iba jeden folík takže dúfam, že budeme mať vajíčko a potom sa pekne oplodní…
@vanejka - my máme tři kluky 14,10 a 6. Každy na nás kouká, jak na mimozemštany, ale už jsem si zvykla. Byla jsem těhu už přd 4-mi lety, ale ZT ve 14.týdnu a z toho asi ty neprůchodné vejcovody. V říjnu jsem byla na laparo.
@smiley1 - zrovna jsem přemyšlela, jak je možné, že jdeš na KET a je to první IVF, už je mi to jasné.
J8 měla 13 vajíček, 11 oplodněno a 10 se vyvíjelo. Embryoložka mi říkala, že to jedno k ET bude určitě, tak doufám. Ještě tam budu v pondělí ráno volat.
@kačka25 to ste krásne veľká rodinka a určite by to chcelo ešte malú princezničku
Maš pekný počet vajíčiek to určite nejaký bojovníček vydrží do pondelka a možno aj dlhšie ak pojdete do PK