Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@mishka123 píše:
@Blondýna007
jojo budeme mít ISCI, prodlouženou kultivace, dárce, echokatetr, mražení… cca. nás to vyjde kolem těch 18 tis.
co je ekokatechr? mi také ISCI, prodlouženou, nějaký kamerový monitoring embrií, naříznutí obalu a nějaké glue
!!!
@Blondýna007
jej glue? To nevím co je
![]()
echokatetr je prý něco jako je u IUI, ale je to prý lepší a i to je lepší pro zavedení mimíšků ![]()
@mishka123 píše:
@Blondýna007
jej glue? To nevím co je![]()
echokatetr je prý něco jako je u IUI, ale je to prý lepší a i to je lepší pro zavedení mimíšků
a date jedno nebo 2 embria?
@Blondýna007
já chci dvě, jenže doktorka mi chce dát jen jedno
prý jsem mladá a mám malou postavu… ![]()
no ale zase si říkám, že je větší šance, že se chytí alespoň jedno ![]()
@mishka123 píše:
@Blondýna007
já chci dvě, jenže doktorka mi chce dát jen jedno![]()
prý jsem mladá a mám malou postavu…
no ale zase si říkám, že je větší šance, že se chytí alespoň jedno
Mě doporučil MUDr. také jen jedno, také i z důvodu, že jsem malá a drobná a prý se šance výrazně nezvyšuje u dvou…
@Blondýna007
aha
no ona mi to vysvětlovala taky tak.. že i kdyby se zavedli dvě, tak hlavně záleží na tom prostředí kam se mají uhnízidit.. ne na počtu ![]()
@mishka123 píše:
@Blondýna007
aha![]()
no ona mi to vysvětlovala taky tak.. že i kdyby se zavedli dvě, tak hlavně záleží na tom prostředí kam se mají uhnízidit.. ne na počtu
takže my rozhodně jedno, p dvojčatech netoužím ![]()
Ženy, my když šli loni na IVF tak žádost byla schválená do týdne…
glue je lepidlo - to je na asistovaný hatching…
@maacek píše: Ženy, my když šli loni na IVF tak žádost byla schválená do týdne…
glue je lepidlo - to je na asistovaný hatching…
ve VZP?
Ja mam OZP a bylo to snad do tydne schvaleno.
Ja ted nevim jestli mam testovat, abych zjistila, jestli nemam jeste pregnyl? Mate nekdo zkusenosti? I kdyz ja se stejne budu bat testovat! Bych se chtela orobudit za 14 dni. ![]()
@kačka25 píše:
Ja mam OZP a bylo to snad do tydne schvaleno.
Ja ted nevim jestli mam testovat, abych zjistila, jestli nemam jeste pregnyl? Mate nekdo zkusenosti? I kdyz ja se stejne budu bat testovat! Bych se chtela orobudit za 14 dni.
a kolikaty jsi den? Ja taky vzdycky testovala ted bych chtela tech 14 dni vydrzet az do odberu krve.
Teda holky to sa nám tu pekne zozrástlo
![]()
@maacek držím palce a som ti v patách
máme ET zajtra
Holky ak si dáte jedno embryjko po prvé 2 IVF máte nárok na 4pokusy. Ak si dáte 2embryjka tak iba 3pokusy.
Asistovaný hatching je narušenie obalu emmrbryja aby sa lepšie uvolnilo.
Embryo glue- je lepidlo na embryjká je to nejaká novinka má to zvýšiť šance na uchytenie. Čítala som o tom, ale ešte som sa nestretla s tým, žeby to niekde používali. Takže @Blondýna007 budeš prvá čo to vyskúša koho poznám.