Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky tak už sme doma. Bol to pre mńa veľmi silný zážitok, ktorý si budem dlho pametať. V čakárni ma prekvapila a potešila maličkosť, karta s menom položená hlavičkou dole, aby nebolo vidieť meno. V predchádzajúcom CAR to bývalo zoradené hlavičkou hore a videla som všetky mená aj Rč. často aj veľký nápis darkyňa.
Do čakárne prišiel pre nás lekár sadli sme si spolu do ambulancie, povedal nám o našom maličkom samé pekné veci.„máme ukázkových 8buniek a sme jedničková kvalita“
Povedal, že muž može s nami na ET a šli sme. Ja som sa prezliekla v malej kabinke a dostala plachtu. Ľahla som si na kozu a sestre ma prikryla čož bolo super, pretože by som asi bola v rozpakoch tak rozvalená pred partnerom. Potom sme videli na obrazovke ten zázrak, to najlepšie z nás. Padala zhora dole a ja neviem či sme niekady videli niečo tak nádherné. Prišlo mi, že je to tá najkrajšia vločka, ktorá spadla z neba pre nás brečela som jak želva. Potom prišla embryoložka a doniesla náš zázrak v katetre. Videli sme na UTZ kde je uložené zatiaľ je to iba malá biela tečka. Dr. nám podal ruku a poprial krásne vianoce, potom nás nechali 15min a muž bol so mnou a držal ma za ruku.
@vanejka píše:
Ahoj holky tak už sme doma. Bol to pre mńa veľmi silný zážitok, ktorý si budem dlho pametať. V čakárni ma prekvapila a potešila maličkosť, karta s menom položená hlavičkou dole, aby nebolo vidieť meno. V predchádzajúcom CAR to bývalo zoradené hlavičkou hore a videla som všetky mená aj Rč. často aj veľký nápis darkyňa.Do čakárne prišiel pre nás lekár sadli sme si spolu do ambulancie, povedal nám o našom maličkom samé pekné veci.„máme ukázkových 8buniek a sme jedničková kvalita“
![]()
Povedal, že muž može s nami na ET a šli sme. Ja som sa prezliekla v malej kabinke a dostala plachtu. Ľahla som si na kozu a sestre ma prikryla čož bolo super, pretože by som asi bola v rozpakoch tak rozvalená pred partnerom. Potom sme videli na obrazovke ten zázrak, to najlepšie z nás. Padala zhora dole a ja neviem či sme niekady videli niečo tak nádherné. Prišlo mi, že je to tá najkrajšia vločka, ktorá spadla z neba pre nás brečela som jak želva. Potom prišla embryoložka a doniesla náš zázrak v katetre. Videli sme na UTZ kde je uložené zatiaľ je to iba malá biela tečka. Dr. nám podal ruku a poprial krásne vianoce, potom nás nechali 15min a muž bol so mnou a držal ma za ruku.
krasne napsané, moc moc věřím a držím palecky, ze už se mírnou sek zavrtava a ze už se Te nepustí ![]()
@vanejka tys to tak nádherně napsala, až jsem uronila slzu
tak mooooc držím palce, aby to vyšlo
Ty se máš, že s tebou mohl i partner. U nás na OPU ani ET nemůže ![]()
@vanejka - opravdu to muselo byt dojemne! To u nas to ficeli a behem hodiny a pul tam udelali 6 ET, trochu na bezicim pase.
Vanejko krásný ![]()
mě se nejvíc libilo jak mi pak nosili džusíky, chlebíčky, zákusky, to mi ty dvě hodinky tak parádně utekli!
a u nás taky bývá partner u transferu, když ten můj byl prvně u mojí prohlídky na koze tak byl celej nesvůj a já pravda taky ![]()
@vanejka
to je kráááásný
![]()
držím moc palečky ať se mimíšek správně zahnízdí ![]()
já jdu zítra teprve na OPU ale příští týden mě snad čeká něco podobného… ![]()
@maacek kam chodíš do CARu? Takový servis ![]()
Jinak se mnou manžel taky občas chodí na kontroly a vidí mě na koze. poprvé mi to přišlo takový divný, ale teď už v pohodě.
@maraida píše:
@maacek kam chodíš do CARu? Takový servis
Jinak se mnou manžel taky občas chodí na kontroly a vidí mě na koze. poprvé mi to přišlo takový divný, ale teď už v pohodě.
jj, je to fakt komfortní - jezdím do Sanusu v Pardubicích.
ach jo, dnes třetí den - je rozhodnuto
tak jsem zvědavá
snad se to rozhodlo správně
furt si s tím svým pupíkem povídám jak blázen ![]()
@maacek - kdy budes testovat? Ja mela ET v pondeli. A jak se to pocita? Me tvrdili v jedne dikuzi, ze jsem dnes 3.den po ET. To ty bys byla druhy. Ale ono je to jedno. A jak se citis? No ja jsem zlbla tema hormonama ze stimulace. Tak prsa mam citlivy uz pred OPU a jinak nic moc nepozoruji.
No ja nevim jestli budu testovat
chtěla bych tentokrát vydržet až do krve, ale nevim nevim, začnou mě svrbět prsty ![]()
já měla KET v úterý - a řekli mi, že testovat nejdřív 25.12. a na krev hned po svátcích tzn. 27.12. v 8 ráno.
taky záleží jak staré embryo jsi měla…
já se cítím normálně, nic na sobě nepozoruju. ale řekli mi, že pokud mám otěhotnět tak v prvních třech dnech se rozhodne, takže dnes už je rozhodnuto zda nidace proběhla.
ale při prvním těhu mi taky nic nebylo, takže si myslím, že nemám šanci to poznat dřív než z testu nebo krve.
jinak estrofem a anopyrin mi nic nedělaj, ale ten utrouš se mnou cloumá jak prase, zavádím 4 ráno a 4 večer a to je teda nářez ![]()
@maacek - no ja mam utros 3× denne, prvni den jsem myslela, ze to vzdavam, ale telo si asi zvyklo a ted to jde. Ja tedy picham vecer Clexane. A me rekli test za 14-17dni a volat a domluvime se. A ja kdyz byla tehu tak jsem to vubec nepoznala, ale hlavne jsem se nepozorovala. Bylo to z prirozenyho otehotneni.
A utrous mas po kolika??? mi přijde, že mám dávku jak pro koně ![]()
no a já na krev hned po svátcích - pak teprve vysadíme léky abych případně odkrvácela… protože sama od sebe to nedostanu díky estrofemu a oestrogelu… takže já to prostě dřív nemám šanci poznat ![]()
no tak si to spočitej - 5denni embryo + po, ut, st, ct - mela bys byt dnes 9 den po oplodnění…
@maacek - mam 3×2 ten utros. Mam ho na 15dni. A podle me se neda pocitat takhle, 10. DPO v beznem cyklu uz by test neco ukazoval, tedy me jo. Ale 3-4 dny po transferu si myslim neni jeste ani nahodou sance. To telo reaguje az po tom transferu, i kdyz treba rychleji.