Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Holky, jaké peřiny mají vaše děti??? Já už nevím, co malýmu dát
Rád se přikrývá až pod bradu, když na něj jdu kouknout za hodinu, má pyžamko durch, musím ho převléct
Podotýkám, že v jeho pokoji vedro není, nejsme zvyklí mít hodně teplo. Tak děkuju za tipy ![]()
my mame KLINMANN WELNES - rozmer do maly postylky. Je hodne takova tezka a sustiva, je pod ni dost mokrej - je to tak na hodne tuhy mrazivy vecery. A ted mu davam obycejnou tenci perinu tusim z ikei a kdyz je i tak v noci spocenej, odkryju ho a dam jen tenkou flausovou deku na dvojito. On je jinak desne mokrej, hlavne vlasky a zadicka.
my mame KLINMANN WELNES - rozmer do maly postylky. Je hodne takova tezka a sustiva, je pod ni dost mokrej - je to tak na hodne tuhy mrazivy vecery. A ted mu davam obycejnou tenci perinu tusim z ikei a kdyz je i tak v noci spocenej, odkryju ho a dam jen tenkou flausovou deku na dvojito. On je jinak desne mokrej, hlavne vlasky a zadicka.
Nase decka maji perinky s dutym vlaknem, Anezka ma takovou dvojitou, je sepnuta drukama a kdyz zacne byt teplo, jednu cast proste odepnu a spi pod tenci (normalne ji ma povlecenou).
Jinak bych asi teda synka min oblikala na spani - treba jen trenky a triko. A vzala co nejtenci perinku a tu povlikla.
Nase decka taky spi az po bradu ![]()
Dcera má prošívanou deku z ovčího rouna. Je hodně lehká, práší minimálně a když je zima zahřeje,ale když se do ni člověk zahrabe v létě, tak se nepotí. Nechala jsem je ušít i pro nás-neměnila bych.
Indiansummer píše:
Holky, jaké peřiny mají vaše děti??? Já už nevím, co malýmu dátRád se přikrývá až pod bradu, když na něj jdu kouknout za hodinu, má pyžamko durch, musím ho převléct
Podotýkám, že v jeho pokoji vedro není, nejsme zvyklí mít hodně teplo. Tak děkuju za tipy
Kolik máte doma stupňů ? Každý to teplo neteplo má jinak. Pro někoho je zima 22´C ![]()
Já používám spací pytle
Od malinka až do 3let. Sehnala jsem ten největší, klukovi byl až do třech let. Pořád se odkopával a občas se to děje i teď. Viděla jsem v nabídce Ikea „spací pytel“ pro větší děti, školáky. Až ho budou mít na skladě, určitě ho koupím. (Je to něco jako peřina se zipem po stranách.)
já dávam malé na noc z dutého vlákna přes den mám povlečenou jen larysu.
No tak +- 25 v noci a v zimě je to kolem 22, přes den se to zas ohřeje.
Některý děti se prostě víc potí.Malej má na spaní kolem 20°C.Někdy i pod a deku má z Ikeii.Taky je někdy spocený ![]()
Tak to náš malej spinká v overalu má teplý spací pytel z C&A s dlouhým rukávem a deku z dutého vlákna a spocený není.Je fakt,že mi máme tedy v ložnici kolem 20 stupňů někdy i o něco méně.
Naše má froté pyžamo a spací pytel..Má v posteli i deku, ale ta plní funkci asi tak 5 minut a pak se po ní jen válí..Zpocená není, v pytli je to tak akorát..
Taky asi budu muset pořešit…spíme pod klasickýma péřovýma dekama, kluk má lehké pyžámko a taky se často potí… …ale my máme v ložnici tak kolem 16st, někdy i jen 13st… ![]()
(já osobně pod tou samou peřinou někdy klepu kosu a beru si na spaní mikinu
)
Uju píše:
Dcera má prošívanou deku z ovčího rouna. Je hodně lehká, práší minimálně a když je zima zahřeje,ale když se do ni člověk zahrabe v létě, tak se nepotí. Nechala jsem je ušít i pro nás-neměnila bych.
Uju na kolik vyjde ta deka z ovčího rouna?
nechávala jsem ji šít a neměla vůbec nic(ani látku na sypek) stálo mě to kolem 1200Kč
není to teda nic lacinýho,ale zas to je věc co vydrží dlouho a jak říkám-nemůžu si tyto peřiny vynachválit ![]()