Podávání mateřského mléka

7
30.1.18 10:38

Podávání mateřského mléka

Ahoj ženy, prosím o radu. Když odstříkám děťátku mateřské mléko do flaštičky a nechám ho cca 2 hodiny při pokojové teplotě v termoobalu, můžu ho malýmu po těch dvou hodinách dát nebo je potřeba ho ještě ohřát? A vydrží odstříkané mateřské mléko při pokojové teplotě déle než 2 hodiny? Někde jsem četla, že je jedlé i po 4 az 6 hodinách. Jak to děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
30.1.18 10:48
@P.PeP píše:
Ahoj ženy, prosím o radu. Když odstříkám děťátku mateřské mléko do flaštičky a nechám ho cca 2 hodiny při pokojové teplotě v termoobalu, můžu ho malýmu po těch dvou hodinách dát nebo je potřeba ho ještě ohřát? A vydrží odstříkané mateřské mléko při pokojové teplotě déle než 2 hodiny? Někde jsem četla, že je jedlé i po 4 az 6 hodinách. Jak to děláte vy?

Dát mu ho můžeš, otázkou je, zda ho bude chtít studenější ;) Mým dětem to třeba jednomu nevadilo vůbec a druhému šíleně ;) Co do kvality to nevadí. Jinak jsem to ale dělala tak, že jsem ho hned dávala do lednice a pak ohřívala, kdyby právě dítě chtělo později nebo vůbe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
30.1.18 10:50

@P.PeP V porodnici mi říkali, že mléko vydrží až 6 hodin při pokojové teplotě, já bych to ale tak dlouho nenechávala, měla jsem max 3 hodiny a potom ho raději dala do ledničky. Ale po 2 hodinách bych jej přihřála. Ideálně ve vodní lázni, přece jen už u toho odtříkávání to mléko chládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13991
30.1.18 11:01

@P.PeP vydrzi 6h v pokojove teplote,24h v lednicce a tri mesice v mrazaku. MM ktery jsem mela vebku jsem nikdy neohrivala, ale mala to nevyzadovala. Z lednicky uz ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová