Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
před cca 10 dny se naší holčině podebralo místo vpichu očkování, které jí dali v porodnici.. Doktorka prý, že je to OK… nyní má ale asi 4.den lehce zvýšenou teplotu - kolem 37,4 C (měřeno podpařím, dudlíkový teploměr vyplivuje = nedoměřím se, rychloběžku neměli v lékárně, tak měříme takto) - dle doktorky prý také do 38 OK a nic nedělat.. ![]()
Jen by mne uklidnilo, jestli měl někdo též podobný problém s očkováním (spojené později s teplotou) či to není tím očkováním a teplota lehce přes může být „bez důvodu“.. je třeba kvůli těm horkům (ale dřívější vedra snášela bez obtíží), proč by najednou začala víc „topit“? ![]()
Efina a Eli 8t
Ahoj Efino,
jestli je to očkování na tuberkulózu (jestli se nepletu
do ramínka tak je to normální reakce…očkování může jakoby hnisat, a nakonec stroupek sám odpadne..teda alespoň já do toho nevrtala ![]()
u nás Marťa reakci měla (což je správně) a Jaňula neměla takže nás prý budou asi ve dvou letech zvát na vyšetření jestli má protilátky…
měj se
Zdenik
Efino, pokud je to očkování do ramínka, reakce nastává až po měsíci od naočkování - vytvoří se stroupek, který podhnisává. Ptala jsem se na to naší doktorky, nemá se to chladit a nijak do toho zasahovat, dítě to prý nebolí (jak to doktoři zjistili, že to nebolí?). Zvýšená teplota po tomto očkování prý může být jenom tři dny po očkování, pak už je to prý horečka z nachlazení nebo z jiného důvodu. Takže pokud to není čerstvé očkování (nevím jak máš velké mimčo), hledala bych důvod zvýšené teploty někde jinde. Jen tak, mimochodem, dcera má 7 týdnů a má na ramínku jenom malý pupínek, zatím to nijak nereaguje, teplotu zvýšenou neměla.
Radka + Betka 7t
Ahoj,
je to uplne normalni reakce, souhlasila bych ze duvod zvysene teploty to muze byt max. 5 dnu po ockovani, jinak bych zdroj teplot hledala taky nekde jinde. ALE…tyhle male mimca mohou mit zvysenou teplotu i kvuli lehkemu nachlazeni…imunitni system se teprve buduje, takze 39-40, jsou u nich „bezne“. Zmer teplotu v konecniku…potom odecti 0,5 °C a dostanes vyslednou telesnou teplotu, u miminek do 6 mesicu je to nejspolehliveji zmerena teplota, po 6 mesici se mrskaji a uz to de hur, ale de to:))
Nam se TBC ockovani zahojilo az v 9. mesici, do te doby to hnisalo…uz je to ale mesic O.K. …
Preju fajn vecer…Petra a Honzik (10m)
Ahoj
myslím si, že teplota s reakcí na ramínku nemusí souviset, ale na 100% to nelze vyloučit - záleží na organismu samotném. Přeci jen tam probíhá určitá imunitní reakce, která může být doprovázena teplotou.
Naše zkušenost s očkováním TBC taky nijak slavná. Místo vpichu zarudlo až ve 2 měsících a postupně se vyvíjelo až v pořádný absces, který jsem nakonec ošetřovala sama. Dětská lékařka jej jen opatrně okukovala a mručela, že je to zatím klidné a já veterinářka nakonec nevydržela a tu neuvěřitelnou masu hnisu odstranila a ramínko bylo rychle OK.
Daniela
Díky za reakce,
teplota zatím stále lehce zvýšená, ale jinak mimko nemá v chování žádné změny, tak zkrátka tělíčko s něčím lehce bojuje, ale nemá průjmy ani nezvrací, dobře se krmí, tak prostě imunita něco zpracovává ![]()
To ramínko se pořád mění, někdy hnis vystouplý nahoru do špičky, že se bojím, že to rupne, pak zas se to zplácne a pracuje „uvnitř“ ramínka..
Mno, je nám 8t, tak snad s tím nebudem bojovat také tak dlouho, jak psala Petra. Prý když to rupne, tak s tím nic neděla a jen očistit… jenže jak nejlépe takovou zahnisanou otevřenou ráno u mimíse očistit, to mi už doktorka neřekla a v tom kalupu jsem se jí neptala.. Mám tu ještě líh z doby ošetřování pupíčku, ale to by asi zešílela, mýdlo se mi také nezdá, takže asi jen otřu případné prasklé místo převaženou vodou.. jak byste to čistili vy? Zajímavé je, jak u sebe by to člověk snadno vyřešil a u takového drobečka se člověk bojí, aby se z toho fofrem neudělala infekce.. že se do rány něco zanese… Mno, snad to vydrží a nebudu to muset řešit… ![]()
Efina
Ahoj Effi,
nam dala doktorka na potirani vpichu takovou fialovou vodicku.. trikrat jsem to Kubovi potrela a hnis je pryc a mame jen takovej zarudlej flicek..
tak se na to potej u doktorky..
Pa Maty + Kuba
Ahoj, že místo po očkování hnisá je správná reakce, s tou teplotou nevím, ale je to možné. Já jsem nechala stroupek samovolně sloupnout a pak očistila lihem (jak píšeš, také mi zůstal z pupíčku), malá na to nijak nereagovala tak to asi nepálilo ![]()
Ahojky!! Sama do toho určitě neštourej!!! A líh taky není dobry!! My jsme meli na ramínku ohromnou bouli, vypadala jako ohromny beďar!! ![]()
Nic jsem s tím nedělala a nezdálo se,že jí to bolí. Ve třech měsících se chodí na kontrolu očkování. Paní doktorka řikala, že to je normální a vymáčkla to!! Nevim, jak se jí tam mohlo vejít takovýho hnusu!! Napsala nám fialovou vodičku(genciánka), po týdnu to má krásně zahojené.
Anny a Olivie
Nas maly mal tiez hnisave ramienko a mal aj zvysenu teplotu. Nechapem, preco by mala byt reakcia len do 5 dni od ockovania, ked evidentne mu to zacalo pracovat, ked sa zacal tvorit hnis. Nech mi nikto netvrdi, ze ked prebieha zapalovy proces v tele-hnisanie, tak nemoze byt zvysena teplota. A maly bol vtedy aj placlivy a nervozny. Nakoniec mu to same prasklo pri kupani, vytieklo mu z toho kvantum hnisu a zvysok sme dovytlacali (predsa mu to tam nenecham hnisat dalej) Vydezinfikovali sme klasickou alpou a dnes uz tam nic nema. Pocula som, ze niektore mimina s tym maju problem aj do 8 mesiacov. Inak 2 dni pred tym mu to videla Dr. a povedala, ze to ma v pohode. Lekari ked to hnisa, urobia to iste-narezu to, vytlacia a vydezinfikuju. Tiez nam vraveli, ze mu s tm nemame nic robit a ani sme nerobili,ale podla mojho nazoru, ked mu to prasklo a vytekal hnis tak sa nedalo nic ine robit, ako mu to vytlacit vsetko von. Keby sme mu to neurobili, tak mu to tam nadalej hnisa.