Stolice kojeného dítěte

4
5.9.04 16:59

Stolice kojeného dítěte

Ahoj, mamky :) Máme skoro 4-měsíčního chlapečka a je plně kojený. V posledních dnech má nazelenalou stoličku, přitom intervaly mezi pitím si spíš ještě prodloužil, než aby měl hlad, tj. přes den 2 - 3 hodiny, v noci vydrží až 6 hodin. Zajímají mě Vaše názory a zkušenosti. Díky předem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
5.9.04 17:16

Ahoj! Já bych se připojila s jedním dotazem ohledně stoličky plně kojeného mimča. Je mu 3,5 měsíce a stolici má tak jednou týdně. Doktorka říkala, že to není normální a radí dávat ovocné šťávy a vodu. Myslíte, že mám dát na její rady nebo je to vpořádku? Uvítám všechny vaše zkušenosti. Moc děkuji! Olča a Honzík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.04 17:54

Pokiaľ ja viem, tak zelená stolica môže byť aj v dôsledku pôsobenia vzduchu, doktorka mi povedala, že aj prdíky sú predsa „vzduch“, že je to normálne. Rovnako stačí, keď je stolička v plienke trošku dlhšie a vlastne oxiduje.
K druhej otázke - v žiadnom prípade sa nenechaj nahovoriť na zbytočné podávanie šťavičiek. Kojené deti môžu kakať pokojne aj raz za niekoľko dní, dokonca aj dva týždne sú úplne v poriadku, my máme rekord 18 dní, a to som bola s malou v poradni dva dni predtým, doktorka ju pre istotu skontrolovala a povedala, že to je úplne v poriadku, že má mäkké bruško a očividne ju zápcha netrápi. Takže pokiaľ bábätko nemá zjavné bolesti a problémy s tlačením, tak to nerieš, je to naozaj normálne.

• Citovat
  • Upravit
Missorka
5.9.04 18:12

Pro Olču

Ahojky Olčo a Honzíku,

u nás je to úplně nastejno. Náš doktor mi říkal, že u plně kojeného dítěte nemusí být stolice i sedm až deset dní. Prostě dokáže všechno spotřebovat. Takže bych se tím nestresovala.

Hezky přibývejte a užívejte si to.
Peta a Skřítek Vojta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.04 18:17

Moc děkuji za odpověď! Doktorka ho taky kontrolovala a říkala, že má bříško měkké, ale přesto se jí to nelíbilo. Prý má kakat nejmíň jednou za 2-3 dny. Já taky slyšela, že to nevadí, když nekaká často, ale vysvětluj a „poučuj“ doktorky. Oni si myslí, že jsou ty nejchytřejší!

Jo a Isule, až teď jsem si všimla, že si z Českého Těšína. To je super! Já se tam narodila a žila 19 let. Teď ale bydlím kousek od Prahy.
 Olča

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.04 19:25

Je, když už je řeč o stoličkách, taky bych se zeptala… náš chlapeček včera začal mít zcela jinou stoličku. Původní byla tekutá s kousky. „Nová“ je hustší, mazlavá… hladká… myslíte, že je to v pořádku? Jinak taky kakáme tak každý třetí den…
 Klára

• Citovat
  • Upravit
296
5.9.04 19:27

Ahoj holky,
musím se přidat k tomu, co už bylo napsáno.
Stolice zezelená působením vzduchu, ať už „venku“ nebo ve střevech. Kdo nevěří, může vyzkoušet - nechte znečištěnou plínu hezky rozbalenou a po nějaké době uvidíte tu barvičku! Takže fakt se tím, Isule, netrap. Hlavně si nenech namluvit něco o nekvalitním mléku apod.
A druhý problém, podle naší dr. je normální i 14 dní bez stolice, rekord jsou snad 3 týdny! Sice mi to moc nejde na rozum, u nás to doposud jsou minimálně dvě nálože denně:-))
Lajka + Áňa (8m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lisa2
5.9.04 20:34

Ahojky,

náš maličkej nejdřív kakal každý den a pak po 6-nedělí klidně i jednou za týden a je to úplně vpořádku. Co se týče struktury, tak novorozenci mají nejdříve onu kašičku s kousky a později se to ustálí na hladší hmotu. Určitě je blbost dávat mimču šťávičky jen proto, aby kakalo-ani si nejsem jistá, jestli by to fungovalo-nám šťavičky toto neovlivňují. Takže bych se neznepokojovala. Hodně zdravíčka všem Lisa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.9.04 21:52

Ahoj Olčo a Honzíku,
přidávám se k ostatním názorům a v tomto případě nedejte na paní doktorku, ale na vlastní úsudek. Pokud má Honzík bříško měkké, nebolí ho a nehladoví, tak nepřikrmujte. Naši holčičku jsem plně kojila šest měsíců, běžně kakala jednou týdně, občas jednou za 14 dnů a jednou jsme měli rekord 3 týdny! Také jsem s ní byla u pí. doktorky, zkontrolovala jí bříško a řekla mi, že mám kvalitní mlíčko a miminko ho celé stráví. Myslím, že měla pravdu, naše malá dostatečně přibývala. Teď jí je 16m, kojíme doteď a moc nám chutná :P
 Lucka

• Citovat
  • Upravit
136
5.9.04 21:58

Ahojky,

musím přidat svoji trošku do mlýna. Podle mé zkušenosti jsem vysledovala, že je ta zelená stolička ze sladkého jídla, mám ráda buchty a všechno sladké, takže vždycky když byly k obědu knedle nebo něco podobného, tak byla stolička zelenější.
A k frekvenci kakání - náš rekord byl 12 dní a to v létě v těch parných dnech, po 8.dni každovečerního kroucení se a plakání a bezvýsledného tlačení (a to jsme vyzkoušeli všechny metody jak pomoci…) už jsem kontaktovala doktorku a ta mi řekla ať malého pořádně zavodním buď vodou,čajíky nebo ředěnými šťávičkami. No nevím, jestli to bylo zrovna tím, ale pomohlo to. Takhle se to opakovalo asi 3×, a pak se to samovolně upravilo, teď malý kaká tak obden. :wink:
Jinak souhlasm s tím, že pokud je mimínek bez problémů, tak nedávat nic. Ta dr. bude asi nějaký „starší model“ ne? :lol:
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
6.9.04 09:11

Ahoj Sebasty!
S tím „starším modelem“ jsi mě fakt pobavila a máš naprostou pravdu. :-)

Zatím jsem malému nic nedala a tak zůstanu jen u toho mlíčka. Myslím, že je vpohodě, prdí o stošest a přibírá moc dobře.
Tak děkuji všem za rady!!!

Olča a Honzík

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.9.04 10:24

Ahoj!
Moje dvojčátka (teď skoro 7 měsíců) dokud byly plně kojené, tak u jedné je rekord 13 dní a u druhé 11 dní. Jinak jsme kakaly tak přibližně po osmi dnech, až jsem si to psala do kalendáře, abych věděla, jak na tom jsme. Určitě bych miminku nepřidávala žádné šťávy ani čaje, je to určitě zbytečné, když má měkké bříško, nic mu není. My jsme teď začaly jíst a je to úplně obráceně, někdy kaká každá i 3× denně, neustále přebaluji a myji prdelky. Zlatá doba, kdy to bylo jednou za čas. Martina

• Citovat
  • Upravit
80
6.9.04 10:46

Olčo a Honzíku, přidávám se k ostatním, u kojeného dítěte jsou dlouhé kakací intervaly běžné, my mívali i 10 dní, důvod: mimi všechno mlíčko stráví, jde o bezezbytkovou stravu, rada s vodou a šťávami je zcela nesmyslná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
6.9.04 12:24

Taky si myslím, že šťávičky a čaje jsou hloupost. Pokud ale máš obavy, tak troškou vlažné převařené vody nic nepokazíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.8.05 22:09

Ahoj,

prosím o radu. Naše malá je plně kojená, ve svých skoro 10 týdnech si žádá mlíčko přes den po 2hodinách, v noci vydrží +/-6hod. Nyní má stolici asi 1-2× za den. Barva žlutohnědá s kousky sraženého mlíčka. Mám pocit, že má i trochu hlen, soudím podle toho, že se stolička táhne, jak kdyby jí do plenky někdo nasmrkal… A taky zapáchá. Ale to jsme cítili vžy, že malá má v plínce stoličku, i když prdí, tak je cítit…

Četla jsem, že to může znamenat průjem nebo málo jídla. Ale naše malá zřejmě nedostatkem jídla netrpí, soudím z pročůraných plen, a průjem asi taky ne…

Je možné, že například tím, že nemůže smrkat, kašlat… ze sebe dostává hlen jinak? Trochu divné, ale zajímá mě názor jiných, nechci být za hysterickou matku a kontaktovat doktorku, když si v podstatě nemám na co stěžovat, malá je klidná, bez teplot…

Moc díky

Mirka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky