Podezření na autismus u dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22529
5.4.24 15:13
@Jitka123wal píše: Více

Obdobi vzdoru teprve bude. Co treba jit s kamoskou nekam na kafe? Najit si konicek? Jit na brigadu? Dej dite pritelovi a bez se trochu zrelaxovat, odpocinout, prijit na jine myslenky. To, co popisujes je normalni batole. Jako jsme my dospely kazdy uplne jiny, tak i ty batolata jsou kazdy jiny. Vis, ze tezsi formy autismu se casto poji s mentalni retardaci? Takove dite kostky do sebe v roce neposklada, z mycky talirek v 15 mesicich nepoda atd. Proste to ted neres. Stejne nic nevymyslis. Diteti se venuj. Nepoustej v jeji pritomnosti televizi. Vic delqt nemuzes. V 18 mesicich je ten test a pak se uvidi. Pak schvalne napis, jak jste dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
5.4.24 19:47

@Jitka123wal a nefixuje se teď spíše na tatínka nebo třeba babičku? Objevuje svět, ty jsi pořad s ni, “všední a nezajímavá jistota” :lol: stačí to omrknití na prebalováku :lol:

Sleduj jak reaguje na ostatní lidi, jetsli se jim divá do oči a směje se.. Běžně je období, kdy jsou maminky na druhé koleji a některé to nesou fakt těžko :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 23:32

Ja te chapu, moje druhorozena byla strasne divna :lol: jakoze zvlast, kdyz jsem uz byla matka a mela zkusenost, priklad:starsi reagovala na osloveni a jmeno urcite uz ve 3.mesicich (vim to z videi, mozna i drive), tato totalni ignor jeste v pul roku, mohla jsem volat atd, nic, reagovat zacala pozvolna az v 8.mesicich, ocni kontakt do cca 9.mesicu naprosto totalne bidny, kdyz jsem ji krmila, tak se na me klidne ani 1× nepodivala, vubec neopetovala usmev, velmi malo se smala-doktorka na to prej, je to povaha..takze vyhlidky bidny, opravdu vypadala hodne autisticky, navic vubec nezvatlala, proste ticho, neslo poznat absolutne, ze v dome je miminko, zacala rovnou slabikovat ze dne na den v 9.mesicich, pak se zacala srovnavat, lepsil se ocni kontakt, vic se usmivala, kolem roku uz byla “skoro” normalni, uplne normalni ale byla az po 2 roce, kdy se konecne prestala bat i lidi a to vcetne babicek, ted v 2 a ctvrt konecne slavnostne svoli a muzou ji pochovat :lol:

• Citovat
  • Upravit
380
6.4.24 07:32

Dekuju holky za zprávy. Co se tyče času pro sebe moc nemam. Hlidani nemame moc jednou za cas.. a kamarádek mam taky méně ale i s dětmi tak se vídáme s detickama :) no a jako kdyu vidí tátu podívá se umsjee to sami další členy rodiny ale cizi prave moc neřeší na pískovišti nebo tak ze ný navázala kontakt s někým cizím očima tak to vubec nevim spis ne.
A taky jsem si všimla ze ji vadí silnější zvuk pracky nebo tak se nebojí
Ale hodi třeba láhvi od mleka v loznciic na podlahu a zašklebí se (jako kdyz někdo jezdí nehtem tabuli).. a toho jsme si ted všimla podruhé jelikoz poprvé to byli kuličky dřevěné co tam hazela
Nedelam z toho hned nejaky znak nebo doufam..
Včera se na me tak krásné podívala otočila se přímo na me a divala se mi do oči asi 3× a trosku delší dobu (jako by mi rekla mamo je to ok jsem f pohodě) vim ze to je blbost ale cítila sem takovou naději z ni
Delala jsem včera na ni blbosti a ona semnou držela celou dobu kontakt oční
A pak jsem na ni delala haf s ona se snažila opakovat bylo to krásný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
6.4.24 08:56

no vidis :palec: ted zapracuj ma sobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380
6.4.24 15:18

Dnes jsme byli v zoo holky a jsem taková zas zoufalá.
Byli sjme s Oli v 11 měsíci a to reagovala na zvířata ze se divala a smála. Dnes se na nic nepodivala nic ji nezajímalo an nikoho neregaovala ma slovo vubec
Jednou reagovala na jméno ze se otočila za stejdou vo ji rekl Oli.
Houpala jsem jiná houpačce to ma rada to se směje a byli jsme na hřišti to porad krcici na kameny. Hází s Nima je ted porad zamracena urvana jede si to svoje světu ani nás si nevšímá
Byli tam děti mladší a ukazovali hned navázali kontakt Oli nic a me to ničí vidim jak je jiná porad oči dolu nic ji nezajímá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4342
6.4.24 19:20

mladsi deti muzou byt kontaktnejsi, jsou jeste takovy miminkovsky, to se pak meni a zacina se rysovat povaha… treba bude introvert, to te nenapadlo? bude mit rada klid, ticho, jen par lidi, malo kontaktu… podivej jake povahy jste vy rodice, blizka rodina… treba tam najdes odpoved…
deti se meni a vyviji, jeste ti nikdo nerekne jaka bude nakonec, ale rozhodne nebude takova jak si myslis ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki Lauda
6.4.24 19:49

Zdravím maminky i tatínky.

Na internetu je informací hodně, ale někdy si dost protiřečí. Proto se s dovolením zeptám tady. Kdy je možno u dítěte zjistit poruchu autistického spektra, kdy poprvé s ním má smysl k dontorovi jít? Manželka toto zatím nechce řešit přes pediatričku, protože ta je taková moc lidová a v pohodě, nic by neřešila. I proto bychom rádi názor jiných maminek, od kterého se pak odpíchneme dál. Podezření máme menší, tak ani nechceme plašit. Ale lepší vědět a nepotřebovat než potřebovat a nevědět. :D

• Citovat
  • Upravit
65222
6.4.24 20:24
@Niki Lauda píše: Více

tak u doktorky se vyplnuje v 18 měsících dotazník. To je taková první možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Niki Lauda
6.4.24 20:27
@vokishka píše: Více

Jasně. Ale podle zkušeností maminek, co dítě s poruchou autistického spektra mají? Ono je někdy lepší znát zkušenosti víc jednotlivců, líp se z toho udělá ten celek. Než pak půjdeme tou ofiko cestou.

• Citovat
  • Upravit
65222
6.4.24 20:29
@Niki Lauda píše: Více

dřív nemá cenu to řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.4.24 20:33

@Jitka123wal začni řešit svoje úzkosti. Pomůžete nejen sobě ale i dceři. Bože v 15 měsících má určitě PAS. Asi tak každé druhé dítě. Nemůže mít třeba VD, když nemluví? Nebo ADHD když hází kostky …. Prosím Tě hlavně klid. Děti nejsou tabulkové. Snaž se pracovat na sobě, ať se z toho nezblázníš.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.4.24 20:37

@Niki Lauda tak ono hlavně tedy jako najít toho odborníka co nebude mít rok čekací termíny je umění. Třeba N. má čekačku rok. In. e.p aktuálně nepřijímá. Takže ono je řešit a řešit.
Dotazník se ve 2 letech opakuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.24 20:45

Synovec se chová podobně, jen teda má 2.5 let, když se mu něco nelíbí Tříska hlavou do zdi nebo do země. Odjakživa žáden oční kontakt. Neotáčí se za jménem. Nemluví. A je tam velké podezření na autismus :(

• Citovat
  • Upravit
Niki Lauda
6.4.24 20:48
@kocourGarfield píše: Více

Jenže ten vyhodnocuje někdo. Ten někdo to může podcenit a co pak? Mě by zajímalo, kdy asi se to dá zjistit, když už to není plašení bez důvodu, ale oprávněné obavy a důvody k řešení u odborníků.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure