Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky…dneska jsem 21+3 dle ms. Byli jsme na druhem screeningu. Maly je pry celkove drobnejsi. hlavicka i hrudnik odpovidaji stari. Ostatni rozmery vychazely drobnejsi, ale v norme. Ale co se panu doktorovi nezdalo byly dlouhe kosti na nozickach. Tam zaostava dva tydny.
Do zpravy mi napsal: biometrie na dolni hranici normy, dlouhe kosti jsou bez deformit. Nutno vyloucit i moznost casne IUGr. Jinak morfologie plodu je bez abnormalit a biometrie odpovida gestacnimu stari.
Pan doktor me sice utesoval, ze to nemusi nic znamenat, ze muze byt jen drobnejsi, ale… Mam prijit za tyden a uvidi se, jestli roste. Kvulispatnymtripple testum jsem byla i na screeningu v 18 tt atambylo jeste vse ok.
Nemate nekdo zkusenost? Mam strach ![]()
Je fakt, ze nemam skoro zadne bricho a ani jsem nic nepribrala.na zacatku jsem zhubla 3 kila a ty nabrala zpet, jinak nic. A taky toho moc nesnim, nemam vubec chut a pri castych migrenach nechci jidlo ani videt… Mohla jsem mu nejak ublizit ja, tim, ze nema dost zivin?
Příspěvek upraven 13.07.18 v 22:10
Měla jsem IUGR u syna, příčinou byly četné infarkty na placentě, vlastně skoro vůbec nefungovala. Ale byla jsem tedy vyšší tt … když se na to přišlo, tak byl velikostně minus 4 týdny.
@Hadumi a jak to prosim dopadlo?
Ja uz jsem z celeho tehu doposud totalne odrovnana psychicky
vlastne jsem jeste nemela zatim moznost se zacit tesit. Nekolikrat krvaceni v pocatku, velke bolesti bricha,takze rizikova poradna, nasledne podezreni na downuv syndrom a ted tohle…
@geronimo17 naštěstí dobře, ale po porodu těžká asfyxie, nejistá prognóza, „až“ ve 13m. malého jsem si oddychla, že je snad vše ok. Jo a ještě se po porodu zjistila vvv srdce, to prý taky mohlo mít vliv. Jdou už teď udělat průtoky pupečníkem a mozkem?
Mně když dr. zjistila, že se jí to nelíbí, tak si mne taky pozvala za týden, a pak už to řešila, byla jsem tedy 36.tt, nevím, jak by se to řešilo teď…
@Hadumi vse co kontroloval bylo ok krome tech kosti. Prutok tusim pupecnikem byl trosku slabsi,ale to vysvetloval tim,ze to muze byt zpusobeno spatnou polohou. Tak nevim
za ten tyden dalsiho cekani se asi zblaznim
@geronimo17 já vím, že se to říká těžko, ale musíš myslet na to, že to bude ok a HLAVNĚ nestuduj nic na netu, protože najdeš víceméně jen špatné zkušenosti! Prostě se na týden odpoj a doufej, že bude vše v pořádku
![]()
Jestli te to uklidni, tak u syna se na to v tehotenstvi neprislo kvuli poloze koncem panevnim. Pricina neznama. Kazdopadne sice je opravdu hodne drobny na svuj vek, i maly, ale je zdravy! Testu podstoupil nepocitane. Narodil se 2,2 kg 45 cm.
@Hadumi dekuju,ses hodna. Bohuzel mi to neda,nepodivat se na net
porad doufam,ze se to srovna nebo je to jen omyl. Ale hloda mi to,protoze pred tremi tydny bylo vse ok
@Anonymní píše:
Jestli te to uklidni, tak u syna se na to v tehotenstvi neprislo kvuli poloze koncem panevnim. Pricina neznama. Kazdopadne sice je opravdu hodne drobny na svuj vek, i maly, ale je zdravy! Testu podstoupil nepocitane. Narodil se 2,2 kg 45 cm.
Dekuju za napsani. A jsem rada,ze u vas to dopadlo dobre a malicky je v poradku ![]()
@geronimo17
Ahoj u prvni dcery jsem resila to same.Od poloviny tejotenstvi zaostavala briskem a kistmi na koncetinach.Nejprve tyden,pak dva ake konci to byly 4 tydny.
Narodila se ve 40+1 vyvolavanym porodem 2,65 a 46 cm.Byla droboucka,ale zdrava.Vlastne dodnes je mensi a hubenejsi.Ale enrgii vyda za 3.Je ji ted 8 let.
Ma sestricku a ta jela,jak pres kopirak.Nikdo uz to neresil,kdyz videli,ze prvni dcera je to same.Ta druha se narodila take 40+1 a mela 2,84 a 46 cm.Zaver byl,ze proste rodim male deti.
@geronimo17 mám dcerku, 45 cm, 2300, 41. týden
Dnes je jí 17, má 145cm, je to krásná veselá holka.
Bude to v pořádku.
Posléze mi řekli, že je problém ve srážlivosti mé krve, tedy nízké průtoky, že se snad ted dává aspirin. Ale nevím, no. ![]()
Hlavně, že jsou děti zdravé. ![]()
Ahojky, chci te uklidnit. Mám holčičku.. Ted bude mit v říjnu tři roky a narodila se dost hypotroficka. Od cca 32 tt prestala úplně pribirat (rust) a v 36+5 tt se narodila s váhou 1940 gramů a 45 cm. Je to krásná, chytrá a šikovná holka která nemá absolutně žádné následky. Dodnes se příčina nezjistila.. Ale proste uz pak nerostla a přistoupilo se k vyvolání. Jsi sice v nižším týdnu ale verim ze se vse může ještě srovnat. A pokud ne, lékaři tebe i miminko ohlídají.priroda je mocná čarodějka. ![]()
Holky diky.trosku me to uklidnilo. Moje mamka byla pry po narozeni taky drobek 2400g. Tak snad…nezbyva nez doufat,ze malicky zabojuje a dobre to dopadne. Trosku vylepsim jidelnicek,nic vic pro to stejne udelat nemuzu. Tak drzte palecky.
@geronimo17 a ještě jsem si vzpomněla, že i u dcery bylo podezření na IUGR (chyběla jí céva v pupečníku), narodila se naprosto zdravá a ve 41+0 měla 3,3 kg. No, za týden budeš chytřejší.