Podezření na IUGR

50
13.7.18 21:51

Podezreni na IUGR

Ahoj holky…dneska jsem 21+3 dle ms. Byli jsme na druhem screeningu. Maly je pry celkove drobnejsi. hlavicka i hrudnik odpovidaji stari. Ostatni rozmery vychazely drobnejsi, ale v norme. Ale co se panu doktorovi nezdalo byly dlouhe kosti na nozickach. Tam zaostava dva tydny.
Do zpravy mi napsal: biometrie na dolni hranici normy, dlouhe kosti jsou bez deformit. Nutno vyloucit i moznost casne IUGr. Jinak morfologie plodu je bez abnormalit a biometrie odpovida gestacnimu stari.
Pan doktor me sice utesoval, ze to nemusi nic znamenat, ze muze byt jen drobnejsi, ale… Mam prijit za tyden a uvidi se, jestli roste. Kvulispatnymtripple testum jsem byla i na screeningu v 18 tt atambylo jeste vse ok.

Nemate nekdo zkusenost? Mam strach :-(
Je fakt, ze nemam skoro zadne bricho a ani jsem nic nepribrala.na zacatku jsem zhubla 3 kila a ty nabrala zpet, jinak nic. A taky toho moc nesnim, nemam vubec chut a pri castych migrenach nechci jidlo ani videt… Mohla jsem mu nejak ublizit ja, tim, ze nema dost zivin?

Příspěvek upraven 13.07.18 v 22:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
13.7.18 21:59

Měla jsem IUGR u syna, příčinou byly četné infarkty na placentě, vlastně skoro vůbec nefungovala. Ale byla jsem tedy vyšší tt … když se na to přišlo, tak byl velikostně minus 4 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.18 22:02

@Hadumi a jak to prosim dopadlo?
Ja uz jsem z celeho tehu doposud totalne odrovnana psychicky :-( vlastne jsem jeste nemela zatim moznost se zacit tesit. Nekolikrat krvaceni v pocatku, velke bolesti bricha,takze rizikova poradna, nasledne podezreni na downuv syndrom a ted tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.7.18 22:09

@geronimo17 naštěstí dobře, ale po porodu těžká asfyxie, nejistá prognóza, „až“ ve 13m. malého jsem si oddychla, že je snad vše ok. Jo a ještě se po porodu zjistila vvv srdce, to prý taky mohlo mít vliv. Jdou už teď udělat průtoky pupečníkem a mozkem?
Mně když dr. zjistila, že se jí to nelíbí, tak si mne taky pozvala za týden, a pak už to řešila, byla jsem tedy 36.tt, nevím, jak by se to řešilo teď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.18 22:11

@Hadumi vse co kontroloval bylo ok krome tech kosti. Prutok tusim pupecnikem byl trosku slabsi,ale to vysvetloval tim,ze to muze byt zpusobeno spatnou polohou. Tak nevim :-( za ten tyden dalsiho cekani se asi zblaznim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.7.18 22:16

@geronimo17 já vím, že se to říká těžko, ale musíš myslet na to, že to bude ok a HLAVNĚ nestuduj nic na netu, protože najdeš víceméně jen špatné zkušenosti! Prostě se na týden odpoj a doufej, že bude vše v pořádku :srdce: :hug: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.7.18 22:17

Jestli te to uklidni, tak u syna se na to v tehotenstvi neprislo kvuli poloze koncem panevnim. Pricina neznama. Kazdopadne sice je opravdu hodne drobny na svuj vek, i maly, ale je zdravy! Testu podstoupil nepocitane. Narodil se 2,2 kg 45 cm.

• Citovat
  • Upravit
50
13.7.18 22:24

@Hadumi dekuju,ses hodna. Bohuzel mi to neda,nepodivat se na net :-( porad doufam,ze se to srovna nebo je to jen omyl. Ale hloda mi to,protoze pred tremi tydny bylo vse ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
13.7.18 22:26
@Anonymní píše:
Jestli te to uklidni, tak u syna se na to v tehotenstvi neprislo kvuli poloze koncem panevnim. Pricina neznama. Kazdopadne sice je opravdu hodne drobny na svuj vek, i maly, ale je zdravy! Testu podstoupil nepocitane. Narodil se 2,2 kg 45 cm.

Dekuju za napsani. A jsem rada,ze u vas to dopadlo dobre a malicky je v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
13.7.18 23:05

@geronimo17
Ahoj u prvni dcery jsem resila to same.Od poloviny tejotenstvi zaostavala briskem a kistmi na koncetinach.Nejprve tyden,pak dva ake konci to byly 4 tydny.
Narodila se ve 40+1 vyvolavanym porodem 2,65 a 46 cm.Byla droboucka,ale zdrava.Vlastne dodnes je mensi a hubenejsi.Ale enrgii vyda za 3.Je ji ted 8 let.
Ma sestricku a ta jela,jak pres kopirak.Nikdo uz to neresil,kdyz videli,ze prvni dcera je to same.Ta druha se narodila take 40+1 a mela 2,84 a 46 cm.Zaver byl,ze proste rodim male deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.7.18 23:08

@geronimo17 mám dcerku, 45 cm, 2300, 41. týden
Dnes je jí 17, má 145cm, je to krásná veselá holka.
Bude to v pořádku.
Posléze mi řekli, že je problém ve srážlivosti mé krve, tedy nízké průtoky, že se snad ted dává aspirin. Ale nevím, no. :nevim:
Hlavně, že jsou děti zdravé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
13.7.18 23:09

Ahojky, chci te uklidnit. Mám holčičku.. Ted bude mit v říjnu tři roky a narodila se dost hypotroficka. Od cca 32 tt prestala úplně pribirat (rust) a v 36+5 tt se narodila s váhou 1940 gramů a 45 cm. Je to krásná, chytrá a šikovná holka která nemá absolutně žádné následky. Dodnes se příčina nezjistila.. Ale proste uz pak nerostla a přistoupilo se k vyvolání. Jsi sice v nižším týdnu ale verim ze se vse může ještě srovnat. A pokud ne, lékaři tebe i miminko ohlídají.priroda je mocná čarodějka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
14.7.18 15:55

Holky diky.trosku me to uklidnilo. Moje mamka byla pry po narozeni taky drobek 2400g. Tak snad…nezbyva nez doufat,ze malicky zabojuje a dobre to dopadne. Trosku vylepsim jidelnicek,nic vic pro to stejne udelat nemuzu. Tak drzte palecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
14.7.18 20:53

@geronimo17 a ještě jsem si vzpomněla, že i u dcery bylo podezření na IUGR (chyběla jí céva v pupečníku), narodila se naprosto zdravá a ve 41+0 měla 3,3 kg. No, za týden budeš chytřejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí