Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
přicházím s trochu zvláštním tématem avšak vrtá mi to hlavou už přes týden a k dr jdu až za dlouho. Jsem v 15 tt a bříško mi moc neporostlo, tvrdší oblast ale dokážu nahmatat když ležím, ten problém je v tom, že už přes týden mám tu oblast naprosto nerovnoměrně od pupku svalenou do leva, myslela jsem si, že bříška v tak brzkém období jsou rovnoměrně zvětšené uprostřed. Pravá strana podbřiška je naprosto prázdá a dokážu do ní docela hluboko zmáčknout, na te levé je ale tvrdá oblast a vypadá to dost zvláštně. Přítel říká, že se mu prostě na levé straně víc líbí, já mám ale strach aby v tom nebylo něco jiného. Je to mé první těhotenství tak se bohužel až moc sleduju a pak mně všechno vyděsí. Pokud někdo na tohle bláznivé téma napíše tak moooc děkuji. Papapa ![]()
Mi se druhý prcek taky dlouho cpal jen do jedné půlky břicha
Tak držím pěsti ať je to OK.
Já třeba mám přepážku v děloze a Vítek byl nacpaný v pravé půlce dělohy, takže když jsem si v těch prvních týdnech lehla na záda, tak jsem měla víc vypoulenou pravou stranu břicha.
Nicméně myslím, že je to zcela normální i u zdravé dělohy, že je mimčo nastahovaný v jedný části a bříško se srovná až povyroste.
Tak to jsem u prvního měla taky, akorát na pravé straně
Byla tam nasáčkovaná celou dobu a doteď mám na pravé straně vytahanější břicho ![]()
Jahudka84 píše:
Tak to jsem u prvního měla taky, akorát na pravé straněByla tam nasáčkovaná celou dobu a doteď mám na pravé straně vytahanější břicho
Laskecka píše:
Přesně tak jako Jahudka, akorát já mám vytahanější levou stranu
Jahudka84 píše:
Tak to jsem u prvního měla taky, akorát na pravé straněByla tam nasáčkovaná celou dobu a doteď mám na pravé straně vytahanější břicho
a mně se třeba na tý straně, co malý ležel mnohem líp zahojila jizva po císaři
Mě tedy nějak nenapadlo si dloubat v břiše
Když si to zpětně vybavím, taky jsem neměla v 1.půlce těhu v leže na zádech bříško úplně uprostřed, ale nenapadlo mě to řešit.
Příspěvek upraven 30.03.11 v 10:16
lleennttiillkkaa píše:Laskecka píše:a mně se třeba na tý straně, co malý ležel mnohem líp zahojila jizva po císaři
Přesně tak jako Jahudka, akorát já mám vytahanější levou stranu
Jahudka84 píše:
napodobne, tiez som od zaciatku mala vacsiu pravu stranu brucha. netreba sa az tak prehnane sledovat, aj ked viem, ze to je niekedy riadne tazke ![]()
Děkuji všem za odpovědi ![]()
Mám v práci infekční prostředí tak už měsíc sedím na marodce a hold někde se ta má psychika musela projevit, když nejsem extra náladová…Né že bych si dloubala do břicha
ale tak nějak se mi z týdne na týden prcek v břichu zvětšil natolik, že už můžu pozorovat kde přesně v tom břichu je, škoda že ho ještě necítím ale jinak mě těhulkování docela baví ![]()
Přeji všem těhulkám pohodičku a všem netěhulkám taky.Papa ![]()