Podivné uspávání

Danilka26
5.3.12 20:30

Podivné uspávání

Přeji dobrý večer, chci se zeptat, zda některá z Vás měla podobný problém … Mám dvouměsíční slečnu, nejspíš poměrně spavou, ale musím stále přicházet na to, jak ji ten spánek dopřávat … přes den už jsme to vyřešili spaním ve vibračním lehátku a zavinutím, i když to jsem chtěla praktikovat jen na noční spaní. Ale co se nočního uspávání týče … koupu v pět či po páté, pak se jde automaticky kojit, posléze se zavine a uhoupává na rukou (vím, že si tím zadělávám na problém :-/)obvykle mi na těch rukách usne během chvilky po tom, co se vybrečí … počkám, dám do postýlky … během deseti minut se probudí, tak vyčkávám, jestli neusne, ona se rozbrečí … takže vytáhnu, vyřve se, uhoupu, opět dám tuhou do postýlky a opět se po chvíli probere a takhle se to opakuje několikrát každý den. Obvykle usne definitivně kolem osmé či deváté.

Nevíte, čím by to mohlo být, dávám ji do postýlky úplně tuhou a ona je během chvilky vzhůru … co by jí mohlo tak moc vadit, že potřebuje uspat tolikrát …??? ono se to nezdá, ale několika hodinové uspávání docela vyčerpává. Nemáte to některá podobně?

Navíc bych za měsíc ráda začala učit usínat v postýlce a už teď se toho děsím.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3586
5.3.12 20:34

Zkusila bych posunout koupání a poslední papáni. Z osobní zkušenosti doporučuji po koupání masáže miminka. Usínaly jsme podobně a po masáži mi usne hned po kojení v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
5.3.12 20:36

No, tuhle záhadu dělají snad všechna miminka, mají nějaký radar, že mamka chce odejít a honem se vzbudí :nevim: . Nepomůže huškat ji třeba o deset minut dýl, že by pořádně zabrala? A to usíná s dudlíkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150

My jsme měli podobné období, když bylo synovi kolem 3-4.měsíců. Uspala jsem ho na rukou a po položení do postýlky byl za chviličku vzhůru a začal plakat.
Vyřešila jsem to tak, že jsem ho dávala usnout rovnou do postýlky. Plakal 10 minut ten první den a nechápu jak to, ale už od druhého dne usnul sám v postýlce bez breku. A tak to zůstalo dodnes (je mu rok a půl)…prostě jakmile ho uložím, ví, že se musí spinkat a je hodný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669

Co by jí mohlo vadit? Přece to, že ji UHOUPEŠ, pak položíš a UŽ NEHOUPEŠ ;) . Pokud už to musí být a ona vyžaduje tvoji přítomnost (taky jsme to měli), tak si s ní spíš lehni do postele, vezmi třeba za ručku, nebo hlaď po hlavičce a až usne, dej do postýlky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
5.3.12 20:37

meli jsme to samy a muzou to byt prdiky, ale ani uz nevim kdy to presne preslo asi jsem to tak delala ja nevim cca 3 mesice? Meli jsem postylku v obyvaku, pak jsem se nastvala a odnesla malyho do loznice a k mymu rpekvapeni hned usnul a tak to trvalo nejakou dobu ale potom zase chtel uspavat tak ze jsem u nej sedeli…no a za tyden mu bdue rok a usina sam asi 3 tydny necely :-)
nijak jsme ho k nicemu nikdy nenutili takze si to vzdy tak nejak urcil sam jak chce uspavat samo to tak vyplynulo…
ze zacatku jsem ho prste uspavali na ruce a jak rikas ty tuhyho dali do spotylky a v tu ranu byl vzhuru no po case to preslo samo…tim prendanim do loznice :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
5.3.12 20:38

A učení v postýlce - taky jsem se bála (a to měla 5 týdnů, když jsme začali), vyčetla jsem hrůzné příběhy o týdenním řevu, ale zrovna u nás to byla hodina fňukání večer, hodina v noci a pak už usínala sama a klidně, takže to nemusí být žádná hrůza. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.3.12 20:59
Vibe píše:
My jsme měli podobné období, když bylo synovi kolem 3-4.měsíců. Uspala jsem ho na rukou a po položení do postýlky byl za chviličku vzhůru a začal plakat.
Vyřešila jsem to tak, že jsem ho dávala usnout rovnou do postýlky. Plakal 10 minut ten první den a nechápu jak to, ale už od druhého dne usnul sám v postýlce bez breku. A tak to zůstalo dodnes (je mu rok a půl)…prostě jakmile ho uložím, ví, že se musí spinkat a je hodný. :)

Ve dvou měsících nám hodně pomáhalo, že jsme měli kolébku, houpali jsme než usnula (ještě chvíli po) a ona pak ve spaní pokračovala.

V šestém měsíci jsme přitvrdili. Varianta „vybrečet“ mě vždycky děsila, ale musela jsem ji nasadit, když se ukázalo, že odpoledne ani po půlhodině houpání evidentně unavené mimino neusíná. Dvakrát jsem musela nechat brečet, po pár minutách vždycky přijít a pohladit, říct, že je máma u ní a ať se pěkně vyspinká, a zase odejít. Od té doby si v postýlce povídá nebo maximálně chvilku pofňukává, a za chvilku je tuhá. DRŽÍM PALEC!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Danilka26
5.3.12 21:01

Dudlík malutká přímo nesnáší … jak závidím maminkám, jejichž miminka jsou dudlíkové, tak nějak si myslím, že by s ním usínala líp. K tomu houpání … já když vidím, že mi zabere, třeba deset minut ji držím jen tak v náručí, abych viděla jestli opravdu spí nebo ještě ne a stejně to je bez efektu. Bříško ji taky myslím nebolí, s prdíkama vůbec problémy nejsou a ještě ani nebyly. Ono bude asi opravdu nejlepší naučit usínat v postýlce :-/ tak nějak jsem si hezky naplánovala, že v půl roce postýlku přestěhujeme z ložnice do pokojíčku a to už by ta medota nejpíš měla být zvládnutá :) jenže člověk míní, děti mění :D

• Citovat
  • Upravit
47759
5.3.12 21:02

To mi taky kluk dela, kdyz hodne place, usne a do 20. minut je vzhuru. Uz se nam i stalo, ze pres den spal malo, vecer strasne rval, nemohl usnout, protoze byl pretazeny kazdych 10. minut jsem behala do loznice. Po tech 10. minutach se budil, stacilo pohladit a zase spal, to mi udelal asi sestkrat za sebou :-( A tve princezne muze vadit to, ze ji uhoupes, das do postilky, ale postylka se nehoupe a nevoni mamou ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
5.3.12 21:04

Tak tímhle jsme si taky prošli. No a začli jsme prostě uspávat v postýlce. Seděla jsem vedle ní a hladila, pouštěla kolotoč…Teď když má skoro 4 měsíce jí jen v 8 okoupu, nakojím, položím do postýlky a za chvíli je tuhá :-) já bych ještě zkusila dát dudlík nám hodně pomohl a malá ho chce jenom na noc.

• Citovat
  • Upravit
457
5.3.12 21:06

Já jsem toho názoru, že děti nám řeknou co potřebují, ale nesmí to být už potom vydírání až od nich. Zkus to koupání a kojení prostě o hodinku posunout, zase bude víc unavená, třeba líp usne. Já jsem nikdy moc neřešila, jestli dcera usne v postýlce nebo v náruči později i ve velké posteli, ale nevadilo mi to. Neměli jsme žádné řvaní nikdy a vždycky nějaká její „zvláštní“ etapa po dvou měsících maximálně přešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
usta2
5.3.12 21:13

u nás se to zlepšilo až věkem - sama spát začala až v roce, do té doby jenom na rukou a u mě v posteli. nezabralo nic, trochu dudlík, ale taky ne univerzálně… vyřvat jsem nenechávala, vydržela by do omdlení a to podle mě není smysl toho. pokud nezabere masáž nebo posunutí koupání, jak radí kolegyně výše, zřejmě jde o tzv. vysoce kontaktní dítě, což znamená, že prostě chce být s maminkou nebo tatínkem (nebo někým blízkým), že je potřebuje ke svému klidu a jistotě i ve spaní. a s tím se nedá dělat nic, jen čekat, až se to s věkem upraví.

• Citovat
  • Upravit
1452
5.3.12 21:15

asi bych posunula koupání na později, dala do postýlky, zapla kolotoč nebo usinačka (3× po sobě puštěný kolotoč by ji mohl uspat :jazyk: ). nebo sedět u ni, zpívat, hladit.. Já jí brala do postele, v cca 4.měsících jsme ji přesunuli do postýlky, sundali jsme bočnici, takže je jako kdyby furt s námi :mrgreen: na usnutí zabírá ten kolotoč, plena přes obličej a moje přítomnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
5.3.12 21:21
Danilka26 píše:
Dudlík malutká přímo nesnáší … jak závidím maminkám, jejichž miminka jsou dudlíkové, tak nějak si myslím, že by s ním usínala líp. K tomu houpání … já když vidím, že mi zabere, třeba deset minut ji držím jen tak v náručí, abych viděla jestli opravdu spí nebo ještě ne a stejně to je bez efektu. Bříško ji taky myslím nebolí, s prdíkama vůbec problémy nejsou a ještě ani nebyly. Ono bude asi opravdu nejlepší naučit usínat v postýlce :-/ tak nějak jsem si hezky naplánovala, že v půl roce postýlku přestěhujeme z ložnice do pokojíčku a to už by ta medota nejpíš měla být zvládnutá :) jenže člověk míní, děti mění :D

s tím dudlíkem buď ráda,že ho tvá malá zatím nechce,my uspávali do 3 měsíců na balónu,malá chvíli kńourala,ale do 15 min.usnula,po přenesení do postýlky,se probudila jen občas,ale zato spala až do rána bez probuzení :) jéé to byly časy :lol: pak prodělala několik neklidných nocí ve spojitosti se zoubkama,pořád plakala a nešla utišit,vyzkoušela jsem všechno možný,ale jedině dudlík pomohl :palec: ALE..sice od té doby co jí dáváme dudlík(už jí ho nemůžu vzít-to by byl řev 8o ) krásně usíná bez houpání sama v postýlce,jenže kdykoli jí z pusy vypadne,tak se rozpláče,musím rychle naběhnout a strčit jí ho zpět než se ůplně probere,takže k ní vstávám několikrát za noc..jak ráda vzpomínám na to jak krásně spala bez dudlíku,proklínám den kdy jsem jí ho dala,ale je fakt,že už zase nemusím hopsat na balónu.Vymyslela jsem to tak,že jsem si poslýlku přirazila ke své půlce postele a dudlana malé dávám v polospánku,takže se to nakonec,docela dá :) každopádně,to že se tvá malá chce před spaním houpat je normální,je na to zvyklá z tvýho bříška,časem to vymizí a určitě se naučí usínat normálně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí