Podjazyková uzdička a problém s kojením

Anonymní
18.5.23 13:03

Podjazykova uzdička a problém s kojením

Ahoj, máme čtrnácti denní dceru, která má krátkou podjazykovou uzdičku. Není to pro nás žádná novinka. Já i manžel jsme ji měli taky a syn 3r, ji má dodnes. Jenže dcera ji má prý víc cevnatou a proto Dr v nemocnici říkal, že by ještě počkal se stříháním. Naše pediatra říkala, že až v roce odstranění..jenže.. je to dva tři dny, kdy se mi malá začala pouštět od prsu l, přijde mi i, že při kojení nachytá hrozně moc vzduchu a pak má problémy s bříškem. Je blbost zavolat či napsat na ORL a zeptat se na jejich názor, i přes to, že prostě nemám doporučení od pediatra? Chtěla bych malé ulevit od toho věčného řevu po kojení a prdiku, které si myslím jsou opravdu ze vzduchu, při kojení.. :,( jak nejlépe kojit, aby to nadělalo co nejmenší paseku? U syna uzdička nebyla zase tak krátká, takže jsme to vybojovali, ale tady ten problém očividně je. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.5.23 13:12

Uprimne, resila bych to po nasi zkusenosti velmi, ale fakt velmi aktivne. Synovi ji nase tehdejsi doktorka nechala, meli jsme pak problemy jak se zaskakovani jidla, tak s pitim, neustale jsem musela kontrolovat, jestli mu nezaskocilo, museli jsme cekat az temer do 4 let na zakrok, protoze driv by pry nebyl schopny s jazyckem dostatecne cvicit a mohl by mit pak tuhou jizvu…tedy se naucil mluvit s jazykem prilepenym na spodni patro, tudiz naprosto nesrozumitelne, takze intenzivne cvicime logopedii, ale je to beh na dlouhou trat, protoze se vsechno do tech 4 let naucil spatne. Pokud Vase dcerka bude mit problem s reci a bude ji spatne rozumnet, ovlivni to zaclenovani do kolektivu, bude introvertni, proste to ma dopady na psychiku ditete. A pritom uplne zbytecne. My po tom vsem pediatru vymenili. Zavolejte na ORL a ptejte se, nenechte se odbyt.

• Citovat
  • Upravit
35917
18.5.23 13:43

Taky jsem žádný doporučení neměla. Zavolala jsem na ORL že mě laktační doporucila strihnout uzdičku, objednali mě a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 13:47
@JancaS84
@Anonymní píše:
Uprimne, resila bych to po nasi zkusenosti velmi, ale fakt velmi aktivne. Synovi ji nase tehdejsi doktorka nechala, meli jsme pak problemy jak se zaskakovani jidla, tak s pitim, neustale jsem musela kontrolovat, jestli mu nezaskocilo, museli jsme cekat az temer do 4 let na zakrok, protoze driv by pry nebyl schopny s jazyckem dostatecne cvicit a mohl by mit pak tuhou jizvu…tedy se naucil mluvit s jazykem prilepenym na spodni patro, tudiz naprosto nesrozumitelne, takze intenzivne cvicime logopedii, ale je to beh na dlouhou trat, protoze se vsechno do tech 4 let naucil spatne. Pokud Vase dcerka bude mit problem s reci a bude ji spatne rozumnet, ovlivni to zaclenovani do kolektivu, bude introvertni, proste to ma dopady na psychiku ditete. A pritom uplne zbytecne. My po tom vsem pediatru vymenili. Zavolejte na ORL a ptejte se, nenechte se odbyt.

super, zkusím tam zavolat.. snad to nějak dopadne. Tak ráda bych chudince malé pomohla..

• Citovat
  • Upravit
34322
18.5.23 13:55

Res to rovnou s ORL.

Jinak doporucuju na kojeni tzv. prirozenou polohu, tj. ty v polosedu, miminko brichem na bricho, nohy k noham, bude kojit v zaklonu bradu zaborenou do prsa. Resi spoustu problemu se sanim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.5.23 14:08

@Lucie_Sx tak bohužel chtějí jen doporučení. Asi zkusím i jinou nemocnici… Super, děkuji za radu, snad to pomůže… Určitě zkusím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure