Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Uprimne, resila bych to po nasi zkusenosti velmi, ale fakt velmi aktivne. Synovi ji nase tehdejsi doktorka nechala, meli jsme pak problemy jak se zaskakovani jidla, tak s pitim, neustale jsem musela kontrolovat, jestli mu nezaskocilo, museli jsme cekat az temer do 4 let na zakrok, protoze driv by pry nebyl schopny s jazyckem dostatecne cvicit a mohl by mit pak tuhou jizvu…tedy se naucil mluvit s jazykem prilepenym na spodni patro, tudiz naprosto nesrozumitelne, takze intenzivne cvicime logopedii, ale je to beh na dlouhou trat, protoze se vsechno do tech 4 let naucil spatne. Pokud Vase dcerka bude mit problem s reci a bude ji spatne rozumnet, ovlivni to zaclenovani do kolektivu, bude introvertni, proste to ma dopady na psychiku ditete. A pritom uplne zbytecne. My po tom vsem pediatru vymenili. Zavolejte na ORL a ptejte se, nenechte se odbyt.
Taky jsem žádný doporučení neměla. Zavolala jsem na ORL že mě laktační doporucila strihnout uzdičku, objednali mě a hotovo.
@Anonymní píše:
Uprimne, resila bych to po nasi zkusenosti velmi, ale fakt velmi aktivne. Synovi ji nase tehdejsi doktorka nechala, meli jsme pak problemy jak se zaskakovani jidla, tak s pitim, neustale jsem musela kontrolovat, jestli mu nezaskocilo, museli jsme cekat az temer do 4 let na zakrok, protoze driv by pry nebyl schopny s jazyckem dostatecne cvicit a mohl by mit pak tuhou jizvu…tedy se naucil mluvit s jazykem prilepenym na spodni patro, tudiz naprosto nesrozumitelne, takze intenzivne cvicime logopedii, ale je to beh na dlouhou trat, protoze se vsechno do tech 4 let naucil spatne. Pokud Vase dcerka bude mit problem s reci a bude ji spatne rozumnet, ovlivni to zaclenovani do kolektivu, bude introvertni, proste to ma dopady na psychiku ditete. A pritom uplne zbytecne. My po tom vsem pediatru vymenili. Zavolejte na ORL a ptejte se, nenechte se odbyt.
super, zkusím tam zavolat.. snad to nějak dopadne. Tak ráda bych chudince malé pomohla..
Res to rovnou s ORL.
Jinak doporucuju na kojeni tzv. prirozenou polohu, tj. ty v polosedu, miminko brichem na bricho, nohy k noham, bude kojit v zaklonu bradu zaborenou do prsa. Resi spoustu problemu se sanim.
@Lucie_Sx tak bohužel chtějí jen doporučení. Asi zkusím i jinou nemocnici… Super, děkuji za radu, snad to pomůže… Určitě zkusím.
Ahoj, máme čtrnácti denní dceru, která má krátkou podjazykovou uzdičku. Není to pro nás žádná novinka. Já i manžel jsme ji měli taky a syn 3r, ji má dodnes. Jenže dcera ji má prý víc cevnatou a proto Dr v nemocnici říkal, že by ještě počkal se stříháním. Naše pediatra říkala, že až v roce odstranění..jenže.. je to dva tři dny, kdy se mi malá začala pouštět od prsu l, přijde mi i, že při kojení nachytá hrozně moc vzduchu a pak má problémy s bříškem. Je blbost zavolat či napsat na ORL a zeptat se na jejich názor, i přes to, že prostě nemám doporučení od pediatra? Chtěla bych malé ulevit od toho věčného řevu po kojení a prdiku, které si myslím jsou opravdu ze vzduchu, při kojení..
jak nejlépe kojit, aby to nadělalo co nejmenší paseku? U syna uzdička nebyla zase tak krátká, takže jsme to vybojovali, ale tady ten problém očividně je.