Podnikání internetový obchod

8
5.10.16 21:28

podnikání internetový obchod

Mám dotaz na maminky co provozujete internetový obchod z domu jesli máte hlašený sklad nebo nevadí, že zboží skladuje doma konkrétně oblečení a jestli, když není provozovna jestli se můžou přijímat platby v hotovosti nebo jen na účet moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
524
5.10.16 21:31

Sklad nikde hlásit nemusíš, pokud jde o oblečení. Platby v hotovosti jen s možností „osobní předání“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
5.10.16 21:33

@pavvca při hotovostních platbách se tě bude od příštího roku týkat EET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
5.10.16 21:43
@Capelucita píše:
@pavvca při hotovostních platbách se tě bude od příštího roku týkat EET.

Dle druhu výkladu i při nehotovostní. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
5.10.16 21:48

@AlphaOmega nekecej!!! Teda, měla jsem pocit, že budu muset vyžadovat platby předem na účet a budu z toho venku.

Dobírky a hotovost prostě zruším. A karty můj pidi shop neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
5.10.16 21:55

Moc dík za odpovědi :-) stěma pokladnama by mě taky zajímalo jak to bude na živ. úřadě mě řekli ať to zatím neřeším, že sami nevědí jak to bude a když jsem se zajmala jak to bude fungovat při internetovém prodeji tak taky nikdo nic neví :( pak vše budu schánět na poslední chvíli ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1957
5.10.16 22:11

Ted jsem cetla clanek , ze EET se bude tykat plateb pres treti stranu - takze karty, paypal a dalsi platebni systemy. naopak dobirka ma vyjimku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
6.10.16 15:42
@pavvca píše:
Moc dík za odpovědi :-) stěma pokladnama by mě taky zajímalo jak to bude na živ. úřadě mě řekli ať to zatím neřeším, že sami nevědí jak to bude a když jsem se zajmala jak to bude fungovat při internetovém prodeji tak taky nikdo nic neví :( pak vše budu schánět na poslední chvíli ach jo

A proč se ptáš na živnostenském úřadě? To je jakoby jsi šla kupovat boty do cukrárny. EET spadá pod daňovou správu. Zkus stránky www.etrzby.cz. Je sice spousta nejasností, ale základní informace tam najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.10.16 15:46

Já se na živnostenským úřadě neptala, ale sami od sebe mě tak to informovali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
6.10.16 16:21

Pokud budeš přijímat platby v hotovosti, případně Ti bude někdo platit kartou nebo PayPal, pak se Tě to bude týkat od 1.3. 2017, což je „za chvilku“, takže nejvyšší čas začít se zajímat. A hlavně neposlouchat rady, ať to neřešíš - nic ve zlém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.10.16 17:06

Příjmám platby jen převodem z účtu na účet i u osobního předání my to platí na účet v hotovosti jsem přijala platbu jen 2× mám v plánu si zajít na finanční úřad a pořádně se tam přeptat jak to bude fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
6.10.16 19:22

To nevadí, stačí jakákoli platba v hotovosti a tato bude podléhat EET. Ale nejdřív si musíš sehnat nějaký software, pak se zaregistrovat, dostaneš certifikát, který nainstaluješ a pak můžeš evidovat :-) Já byla na FÚ ve středu, věděli toho ještě méně než já, ale snad budeš úspěšnější :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.10.16 19:58

Pokud to bude stačit tak klidně platby v hotovosti zruším a budu příjmat platby jen převodem, ale doufam, že my na finančáku něco poradí nevím ani kde pořadně ten software sehnat budu potřebovat někoho kdo mě to nainstaluje atd. natohle jsem antitalent :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.10.16 19:58

Pokud to bude stačit tak klidně platby v hotovosti zruším a budu příjmat platby jen převodem, ale doufam, že my na finančáku něco poradí nevím ani kde pořadně ten software sehnat budu potřebovat někoho kdo mě to nainstaluje atd. natohle jsem antitalent :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat