Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, je tu někdo, kdo podniká přes internet, že si založil nějaký svůj obchůdek? přemýšlím o tom, a chtěla jsme se zeptat, zda je to dobrej nápad a vynáší to? děkuji
Tak asi hodne zalezi s cim.. Pak to muze a taky nemusi vynaset.
Kdyz vymyslis neco, co se bude prodavat dobre, tak bude ![]()
To je otazka. Prece nejde jen o to JAK, ale hlavne CO.
A taky jak moc vyhledatelná budeš
Můžeš mít milionovej nápad, ale když tě nikdo nenajde, bude ti to platný jak mrtvýmu zimník. ![]()
Ja nevim, zalezi taky co by to bylo..Navic, pocitej i takova reklama na inernetu je nakladna
Ja mela internetovy obchod s detskyma vecickama, investovala spoustu penez a casu, internetove reklamy, facebook, letaky, showroom, ucetni atd. Ted nemam ani obchod ani penize.. Asi tak to vynaselo.. Nebo spis nevynaselo
cele noci jsem sedela u pocitace, nekdy nespala vubec, jindy jen par hodin a rano sla do prace. a stale jen premyslela, kam jeste dat reklamu, komu napsat.. Pak jsme jezdivali tisice km pro ty veci ![]()
Mozna jen neumim podnikat.. No uz nikdy vice!
Jo a lidi si to predstavujou strasne jednoduse, jen tak si udelat obchudek
chce to zivnostak nebo firmu (tzn. Hroooozne moc papiru a uradovani), pak jen vytvorit stranky, aby nejak vypadaly
pak musite mit kde ty veci nakoupit ( jestli uz vite, co budete prodavat), spocitat si naklady, stanovit ceny a zisk, vyfotit produkt, upravit fotky, dat a stranky a detailne popsat, pripravit objednavku, zajistit dopravce, vytvorit fakturu, komunikovat se zakaznikem, shanet novy zakazniky, delat reklamu, danove priznani a takhle muzu pokracovat do rana.. Zabere to opravdu hrozne moc casu a na zacatku musite pocitat s tim, ze prvni rok-dva do toho jenom davate penize, nez se to rozbehne, jestli vubec.. ![]()
Strašně záleží na tom, v čem chceš podnikat.
Prvně jsem zkoušela podnikat v cestovním ruchu - teoreticky velmi jednoduché, ale obrovská konkurence, téměř nemožné přes naše velké cestovky prorazit.
Pak jsem si udělala sekáček oblečení pro děti z Anglie. No ze začátku super, pomalu jsem nestíhala. Tak jsem, povzbuzena úspěchem, naobjednala velký balík věcí a většina mi tu leží doteď. Opět, obrovská konkurence.
Můj přítel má eshop se zahradní a lesní technikou a docela se daří. Chtěl by si otevřít kamennou prodejnu. Konkurence není tak velká a dokonce si nemusel na netu připlácet za reklamu mezi prvními a stejně tam byl
Prostě malá konkurence.
Takže když vymyslíš něco, co se neprodává „na 10 stránkách Googlu“, tak ano, může se to dařit ![]()
@Anonymní píše:
Strašně záleží na tom, v čem chceš podnikat.
Prvně jsem zkoušela podnikat v cestovním ruchu - teoreticky velmi jednoduché, ale obrovská konkurence, téměř nemožné přes naše velké cestovky prorazit.
Pak jsem si udělala sekáček oblečení pro děti z Anglie. No ze začátku super, pomalu jsem nestíhala. Tak jsem, povzbuzena úspěchem, naobjednala velký balík věcí a většina mi tu leží doteď. Opět, obrovská konkurence.
Můj přítel má eshop se zahradní a lesní technikou a docela se daří. Chtěl by si otevřít kamennou prodejnu. Konkurence není tak velká a dokonce si nemusel na netu připlácet za reklamu mezi prvními a stejně tam bylProstě malá konkurence.Takže když vymyslíš něco, co se neprodává „na 10 stránkách Googlu“, tak ano, může se to dařit
Pardon za anonym, omylem ![]()
A kdybych si otevřela normálně obchůdek v našem městě, kde zrovna není moc toho oblečení, tak by mě zajímalo, kam se jezdí např. nakupovat to oblečení za levno? děkuji
@esmeralda44 píše:
A kdybych si otevřela normálně obchůdek v našem městě, kde zrovna není moc toho oblečení, tak by mě zajímalo, kam se jezdí např. nakupovat to oblečení za levno? děkuji
Tak to si budeš muset najít dodavatele. Zkus prohledat google ![]()
Jj, díky, vím, že někteří jezdí nakupovat někam do skladu atd., ale pořád by mě zajímalo kam?
@esmeralda44 píše:
To je součástí know-how a nikdo ti to neprozradí ![]()
U nás je holčina, co má svůj bazar s věcmi z Anglie, sází to na facebook a my jí za to rveme ruce, jestli jí z každé várky zbydou jeden dva kusy oblečení, které nikdo nechce, tak je to hodně. To oblečení je jako nové a ona ho dává opravdu za pár korun. Taky bychom rády věděly, kam na to chodí, ale tohle je věc, kterou ti nikdo ve vlastním zájmu neřekne ![]()