Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak se mi doma zase schyluje k velké nespravedlnosti. ![]()
Starší klučina (skoro 6 let) schystá s taťkou pomlázku. Já s mladší holčičkou (4 roky) přichystám pro koledníky výslužky. Klučina vyrazí na koledu, s holčičkou přivítáme návštěvy. Potud OK.
Večer dám klukovy výslužky do jeho krabičky, aby si odtamtud mohl brát. Bude toho hromada, že vystačí až do dne dětí. Holčička nebude mít nic nebo skoro nic, jednu výslužku jí nechám, ale to je maličko. To zas budou slzičky… ![]()
Co s tím?
Kdybych nechala holčině větší hromadu sladkostí, bude to taky nespravedlivé, protože klučina musel po návštěvách, recitovat tam básničky většinou i před rodiči. Holčička ne že by nechtěla, ale u nás to prostě není zvykem.
Jak jste si to zařídili vy?
U nás teda chodí i holčiny, dokud jsou malé…máme kamaráda a ten má jen 2 dcerky a chodí s nima…proč nepošleš malou taky?
@Ivi proč holka nechodí v tomhle věku taky?
pak by měla svojí výslužku a bylo by to v klidu.. u nás chodí malé holky běžně..
Tak ať bráška koleduje i za sestřičku? Nevím teda, co by na to říkal, ale brácha se se mnou vždycky podělil. ![]()
@Ivi rozdělila bych to napůl a oboum dětem koupila nějakou drobnost, knihu, hračku, co já vím, co mají rádi za to, že oba dobře splnili svůj úkol.
@nunik Vždyt píše, že u nich to není zvykem. Někde holky neberou.
Já mám teda dva kluky, potud opět nemám problém. Ale na koledu chodí i holčičky. Pokud bych měla holčičku, vyrazila by prostě s nima.
Jo a ještě u nás na vsi chodí děti v jednom sboru od čtvrtka do pátka řehtat (za zvony) a v sobotu dopoledne všichni zase chodí vybírat koledu. A samotné malé partičky či rodiny (s tatínkama) pak chodí v pondělí.
Otázka ale je, jak píšeš, jaké jsou u vás tradice. Do jaké míry by byla holčička kolednice přijata.
A ještě detail, koledníci samozřejmě výslužku dostanou bohatou, ale pro naše kluky spíš šetřím. Ne že bych chtěla šetřit já nevím kvůli penězům - ale právě kvůli tý šílený kupě čokoládových zajíců, který za půl roku vyhodím na kompost (příděl sladkostí je u nás z výchovných a zažívacích důvodů regulován.)
@lovesmile píše:
Tak ať bráška koleduje i za sestřičku? Nevím teda, co by na to říkal, ale brácha se se mnou vždycky podělil.
No jasně, kluci chodí koledovat a další krásná tradice by mohla být, že donese sestřičce, pochlubí se a slupnou to spolu, ne? Rozdíly mezi klukama a holkama přece budou vždycky, otázka je jak se na to budeme dívat. ![]()
Jak bych to zařídila? Jednoduše. Malou bych poslala s klukama a výslužku by měla i ona. Doma holky začnou většinou zůstávat až tehdy, kdy jsou větší a kluci se školy řeknou, že je přijdou vyšupat. Proč z toho dělat tragédii, když to jde vyřešit jednoduše
teď čtu, že to u vás není zvykem - kde žiješ? V ČR jsem ještě neslyšela o tom, že takhle malá holky by nemohla jít s tátou koledovat - však určitě nechodíte po cizích, ale po známých, ne?
A pokud by to neprošlo, tak bych z toho opět tragédii nedělala. Kluk má výslužku a holce můžeš koupit to, co ji chutná, kluk bude muset sníst, to, co vykoleduje… holky, řešte fakt důležité věci a ne prkotiny
Příspěvek upraven 28.03.14 v 13:29
U nás nějaké malé holčičky chodí také. Jsem na to tak zvyklá. I já jsem chodívala
No a až bude větší, tak to bude chápat, o co o velikonocích jde a tak.. a bude to snášet líp. Mě pak mamka dala vždycky něco malého a já byla spokojená. No a měla jsem hodné bratry, kteří mi vždycky něco ze svého přidali ![]()
@Ivi U nás chodí koledovat děti k dospelym. Konecne spravedlnost!!!
Rozdělila bych rovným dílem a řekla, že takhle se to prostě dělá, že je to odměna za jejich role (aby se třeba kluk nešprajcoval, že je to jen jeho) ![]()
My jsme se s bráchou vždycky dělili. Vysypali jsme to do misky a každý si bral. Ale brácha měl právo první volby
. Jinak teď bych chtěla, aby děcka chodili spolu.
Příspěvek upraven 28.03.14 v 13:29