Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vykašli se na podnikání - evidentně to moc úspěšné nebylo, když z toho nemáš moc peněz a akorát ti z toho po 2 letech hrabe. Najdi si normální práci a domů choď vypnout, ne dál makat. Ne každý na to prostě má ![]()
Ahoj,
pokud nechceš řešit situaci práškama zkus kognitivně behaviorální terapii, prý je dobrá na tyto stavy. Seznam terapeutů najdeš na internetu. Upřímně ti řeknu, že jsem taky prášky nechtěla, ale u mě je to spíš trauma po tom co stalo v rodině, ale nakonec jsem na prášky kývla a hodně mi pomohly z těch ošklivých stavů, taky úzkosti a panické ataky.
@unuděná píše: Více
Díky za názor, vystihla jsi to přesně - nechodim si domu odpočinout, ale makat. Makam každou volnou chvíli, o víkendech/svatcich. Pořád mám v hlave to, že musim ještě vyrobit x zakázek. Do toho samozřejmě péče o dítě, domácnost…Budu to muset přehodnotit, díky
.
Proč jsi si nepronajala jen místo v kanceláři? Takto jsi si přibrala práci a jinak jedeš to stejný teď už na úkor volného času a všeho ostatního.
Na jedno z toho bych se vykašlala. Nejspíš na to podnikání, pokud to moc nevynáší. Nebo na to najala nějakýho brigadnika.
A moc penez z podnikani nemas proc? Malo klientu, nebo delas za nizsi ceny, aby sis vybudovala klientelu?
Pokud jsi na maximu klientu, na maximu cen, tak to asi moc. nefunguje.
Tak asi mas nešťastně nastavenou cenotvorbu, když mas plno práce, ale málo peněz.
Doporučila bych zdražit - ubyde zakázek (nejspíš), tím padem budeš trávit podnikáním méně času, možná budeš moct delegovat třeba Ig komunikaci na nějakou virtuální asistentku. To tedy za předpokladu, ze co děláš tě jinak baví.
@Anonymní píše: Více
Je hezký podnikat a dělat, co tě baví, ale není nad to odmakat si svých 8 hodin a jit domů. Výplata každý měsíc na úctě, v případě potřeby nemocenská, v létě a zimě dovolená.
Zdraz, at z toho mas penize, a tak se nauc vypnout. Pokud dodavas zakazky ve stanovenem terminu, nema smysl se honit. Nebo prodluz termin dodani, at mas casu dost.
Nebo se na to vykasli na cele a budes mit pokoj.
Ahoj, je tu někdo, kdo musel prestat podnikat, aby se trochu hodil do pohody? Já jsem podnikala 2 roky, z domova. Celkem úspěšně, nicméně peněz nic moc. Jelikož se u mě rozjely různé úzkosti a panické ataky (i z rodinné situace), rozhodla jsem se nastoupit někam do firmy alespoň na pul uvazek (jak jsem již psala, pracovala jsem z domova a doma už mi slušně hrabalo).
.
.
Teď jsem tedy ve firme na pul uvazek, prijedu domu kolem jedné hodiny, dam si hodinu oraz a jdu se venovat podnikání. Blbé je to, ze nemám jakoby nikdy hotovo - mám zakázky třeba na měsíc dopředu, tudíž proste sedim nad podnikáním každou volnou minutu (třeba v sobotu odpoledne premyslim, jestli si radši chvíli odpocinout u knizky anebo se venovat podnikání). Dále neustale komunikuji přes IG se zakaznicemi, proste pořád to mám v hlave. Trápí mě úzkosti, noční paniky, nepříjemné stavy, které nechci řešit praskama a tak premyslim, jak si,,ulevit”, co změnit. Situace v rodině se zlepšila, ale mé stavy se moc nelepší
Prosím o zkušenosti, názory, rady…