Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já jsem si nadstandard zamluvila dopředu. Rodila jsem cr. Platila jsem za nadstandard i kdyz jsem ležela na JIP. Ale stojí ta zato. Klid, soukromí, a návštěvy můžou přijít kdykoliv.
Jojo jak pisou holky.Ja mela u ubou nastandard a je to o tom jak je velky. Hlavne teda zalezi jaky je volny. U prvni jsem byla prvni noc na troluzaku a sprchy peklo, hnus, smrad…v noci ostatni miminka placou, takze se vzajemne budi…druhy den se uvolnil ten nejdrazsi tak jsem byla tam-obrovsky pokoj, dve postele, vse pro mimi, wc, sprcha, tv, konvice, lednice…Ted jsem u kluka byla prvni noc opet na obyc pokoji ale dvouluzaku, tudiz opet hnusny sprchy apod…pak se uvolnily dva pokoje, tak mi nabidla drahy a levnejsi a ja vybrala levnejsi (myslim 1700???) a ten byl mnohem mensi, ale mel vse co ten velky a dokonce i balkon
(no ale co s nim kdyz byl brezen a venku snih…)Jidlo ti nosi, doktori za tebou chodi, porad tam nekdo lita, mas svoji sestru pro dite i pro sebe a hlavne mas klid…Sprchovat jsem se chodila kazdou chvili, mela jsem otevrene dvere a pohoda. A hlavne tam s Tebou muze porad nekdo byt-manzel, rodice, kamaradka, proste porad…Ja chtela nadst. prave kvuli neomezenym navstevam a te sprse s wc…Jinak jsou tam navstevy jen 15-18 nebo tak nejak…Navic ted uz te po 72h propusti, tak se to da financne prezit.Ja rodila v nedeli v 5h rano a ve stredu po ranni vizite jsme jeli domu
Pokoj si predplatit muzes, ale proste je to risk, kdyz neporodis, tak calujes prazdny pokoj-( takze to se pak asi clovek modli, aby neprenasel 14dni…
tak drzim palce, at vsechno zvladnete v pohode a klidku! ![]()
Taky jsem měla první den/noc dvoulůžák, pak menší nadstandard, takže můžu srovnávat. Za mě rozhodně nadstandard. Mám stejnou zkušenost jako @xxLeninka
Krásný den maminky, potřebuji info. Čeká mě plánovaný císař, budu mít nadstandart a doprovod. Jak je to s jídlem pro doprovod? Dostane to samé co já, nebo si musí stravu zajistit sám? Já aby mi tam případně přítel neumřel hlady, než nás pustí domů. Teď se totiž nesmí vycházet z pokoje a pokud z něj výjde, už se nemůže vrátit - prostě protože Covid19 :-/ ![]()
Všem děkuji za odpověď ![]()
@Anonymní píše:
Krásný den maminky, potřebuji info. Čeká mě plánovaný císař, budu mít nadstandart a doprovod. Jak je to s jídlem pro doprovod? Dostane to samé co já, nebo si musí stravu zajistit sám? Já aby mi tam případně přítel neumřel hlady, než nás pustí domů. Teď se totiž nesmí vycházet z pokoje a pokud z něj výjde, už se nemůže vrátit - prostě protože Covid19 :-/Všem děkuji za odpověď
Zavolej tam a zeptej se.
@Anonymní píše:
Krásný den maminky, potřebuji info. Čeká mě plánovaný císař, budu mít nadstandart a doprovod. Jak je to s jídlem pro doprovod? Dostane to samé co já, nebo si musí stravu zajistit sám? Já aby mi tam případně přítel neumřel hlady, než nás pustí domů. Teď se totiž nesmí vycházet z pokoje a pokud z něj výjde, už se nemůže vrátit - prostě protože Covid19 :-/Všem děkuji za odpověď
Jídlo si doprovod zařizuje sám, buďto si přinese (na pokoji bývá mikrovlnka), nebo si objedná a zaplatí to samé co dostaneš ty, nebo si vybere z nadstandardního jídelního lístku (cca 160,–), my to řešili půl na půl svoje a objednané. Objendává se den předem.
V lobby jsou ale i sendvičové automaty, na těch se chvilku přežít dá. Doporučujeme vemte si (na pokoji je lednice) něco na zakousnutí i pro vás. Jídlo mají dobré (holt závodní kuch), ale třeba málo zeleniny…
Nejdůležitější je sehnat pokoj, jsou cenově dost odlišné, a většinou na těch levnějších bývá plno.
Ná nás vyzbyl pouze jeden z těch dražších a fajn pokoj, ale ta pálka… ![]()
Já tam byla před deseti lety. Ale určitě nadstandard, jinak je to šílená buzerace. Z normálního pokoje vyhazujou návštěvy, záchody a sprchy jsou asi půl kilometru, nadávaji ti, že máš hodně věcí, pak ti nadávaji, že máš mít všechno svoje.
Na nadstandardních pokojích poskytovali i lepší lékařskou péči o sestrach ani nemluvě.
Zase na druhou stranu pokud normálně porodís a pak jdeš druhy den domu, tak je to škoda peněz.
Je to deset let jak je to dneska nevím.
@Gežitka píše:
Já tam byla před deseti lety. Ale určitě nadstandard, jinak je to šílená buzerace. Z normálního pokoje vyhazujou návštěvy, záchody a sprchy jsou asi půl kilometru, nadávaji ti, že máš hodně věcí, pak ti nadávaji, že máš mít všechno svoje.
Na nadstandardních pokojích poskytovali i lepší lékařskou péči o sestrach ani nemluvě.
Zase na druhou stranu pokud normálně porodís a pak jdeš druhy den domu, tak je to škoda peněz.
Je to deset let jak je to dneska nevím.
Podolí prošlo rekonstrukcí, všechny pokoje po 2 a s WC a sprchou přímo u pokoje.