Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@koščička a kdy mas prvni hodinu? Ze bychom mohli jit spolu?:-)
@Máma21 až 7.11. dokud chodim do práce, tak nemam šanci se tam dostat…to už pro tebe bude pozdě
Ahoj holky. Taky budu rodit v Podoli v prosinci 2013. Prvniho jsme tam rodila v prosinci 2011. Pokud chcete neco vedet, klidne se ptejte. ![]()
Ahoj, muj termin je v patek 13.12.
Je to muj prvni porod. Rada bych vedela, jak je to ted v upmd s epiduralem.
@zuzana34 píše:
Ahoj, muj termin je v patek 13.12.Je to muj prvni porod. Rada bych vedela, jak je to ted v upmd s epiduralem.
Mě epidurál nenabídli, po požádání mi řekli že je pozdě, ale že mě nechali 30 hod. hekat na rizikovem oddeleni po prasknutí vody a sestry mi rikaly, že bolesti co mám nejsou kontrakce… musís to říkat každemu a pořád a trvat na svém jinak nic nedostaneš ![]()
Tak toho jsem se bala…mozna by bylo mozne si predem zajistit (a zaplatit) anesteziologa. Nemate nekdo zkusenost z Podoli?
@zuzana34 - pred porodem se vyplnuje takovy dotaznik a tam je zminka o epiduralu, jestli chces nebo ne a par otazek ohledne zdravi (leky, bolesti hlavy, alergie atd0. Muze se to odevzdat do karty klidne pri poradne od 37tt.
pri porodu jsem rekla, ze chci epidural, vzali mi krev, zkontrolovali a epi dali. I kdyz to vypada, ze vetsinou cekaji 2 hodiny od pozadani. Hodne maminek tu psalo, ze musely cekat cca 2 hodky na anesteziologa (akutni cisar atd). Epi jde taky dat od urciteho stupne otevreni a do urciteho stupne otevreni. Nekdy je moc brzy a nekdy uz pozde, nevim presne kolik cm to musi byt. Ale epi v pohode daly a jeste pul davky po odezneni pridaly, takze zadny problem. Bylo to v prosinci 2011, ale myslim, ze je to porad stejne.
@Moodymare píše:
@zuzana34 - pred porodem se vyplnuje takovy dotaznik a tam je zminka o epiduralu, jestli chces nebo ne a par otazek ohledne zdravi (leky, bolesti hlavy, alergie atd0. Muze se to odevzdat do karty klidne pri poradne od 37tt.
pri porodu jsem rekla, ze chci epidural, vzali mi krev, zkontrolovali a epi dali. I kdyz to vypada, ze vetsinou cekaji 2 hodiny od pozadani. Hodne maminek tu psalo, ze musely cekat cca 2 hodky na anesteziologa (akutni cisar atd). Epi jde taky dat od urciteho stupne otevreni a do urciteho stupne otevreni. Nekdy je moc brzy a nekdy uz pozde, nevim presne kolik cm to musi byt. Ale epi v pohode daly a jeste pul davky po odezneni pridaly, takze zadny problem. Bylo to v prosinci 2011, ale myslim, ze je to porad stejne.
Ten dotazník je pravda, dostává se první návštěvu v poradně. Vyplněný se, ale odevzdával až na příjmu. Ja si o něco na bolest říkala často a na odd. rizikového jsem dostala jen nahřátý pytlík rýže.
pak už mi řekli jen sbalte se a přejděte si na porodní sál… a na porodním sále opět prosím o něco na bolest a PA říkala že už je pozdě. Ale přežila jsem i bez EPI. ![]()
Každá to máme jiné, nikdy se to nedá srovnat, může to být jak píše Moodymare.
Já rodila letos v červenci.
@Drakelous - tak nahraty pytlik ryze by mi pomohl asi tak jako tepla sprcha pri porodu. Pro mne efekt nula. Akorat bych sebou v te sprse sekla. ![]()
Ahoj, škoda že rodíte tak pozdě
Já mám termín 5.12. Tak doufám že tam semnou budou také jen pohodové mamky ![]()
Ahojky těhulky,
my máme termín přesně na Štědrý den - 24.12. ![]()
Jsem těhotná poprvé a jsem na rizikovém, takže už přes měsíc chodím každý týden do Podolí na kontroly a musím říct, že personál na mě dělá opravdu moc dobrý dojem. Ještě jsem se tam nesetkala s nepříjemnou sestřičkou či lékařem.
Tak doufám, že to tak bude i u porodu. Hrozně rychle. To utíká. Na jedenu stranu už se hrozně těším a na druhou už začínají i obavy. ![]()
A co vy holky jak to máte?
@Senayle - rodila jsem tam v prosinci 2011 a PA na porodnim sale super, sestinedeli super az na jednu. Poradny pred porodem taky super. A obrovsky Vanocni strom v atriu u rybicek byl bonus - super Vanocni nalada, clovek se tam citil jako doma a ne v nemocnici. ![]()
A ted zatim taky vsichni fajn, od UZ az pres laborator. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.