Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Máma21 Byla jsem na standardnim pokoji na P1 oddělení. Doporučuji si vzit pro mimčo: aspon 2× přebalovací podložku (hodi se pri vizitách - bo je na pokoji jen jeden přebalovák, tak si můžeš mimčo svliknout na posteli a pak si ho sestra vezme), doporučuji vlastní oblečení (mají erár, někomu vyhovuje já s tím hrozně zápasila a po vynadání od sestry jsem si nechala dovést vlastní), a pak klasika co maji v seznamu na webu.
Personál - no, je to hodně o lidech, já moc spokojená nebyla, možná to bylo i hormonama a únavou. Důležité nenechat se zdeptat, ptát se, byly i hodné sestřičky, které ale svou dobrotou vůbec nepomohly např. s kojením. Nemohla jsem se rozkojit, a místo toho, aby mi pomohly s polohama a přikládáním vzaly si malého na sesternu a dokrmily ho. ![]()
pro sebe na 6tinedělí : mě hrozně pomohl čerstvý kojící čaj lehce slazený co mi každý den vozil muž, ten nemocniční nic moc, sedací kruh, nějakou tu čoko-tyčinku, dubová kůra na šití.
@Drakelous dekuju moooc!! A s tim dochazenim na wc/sprchu mimo pokoj si problem nemela? Nebylo plno? Kdyz nejsou na pokojich? A na predporid. kurzy jsi chodila?:-)
Na předporodní kurzy jsme chodili, ale to co nam povídala příjemná paní nebylo to co v reálu následovalo tak z 50 %. WC a sprchy byli vzdy volne, jen to chce opravdu botky do sprchy.
s dochazenim problem nebyl, kdyz potkasna pokoji dobrou maminu, prcka ti pohlida, kdyz ne, vzneš ho/ji sestřičkam a daš si v klidu sprchu/wc.
@jaajunkaa taky tak:) těším se a zároveň jsem z toho nervózní…určitě to znáš
@koščička jj to mi povídej, od začátku jsem na riziku, tak tuple
@Drakelous dekuju:-) a kolik tak tech veci jsi potrebovala pro prcka?
@Máma21 jako oblečení? nechala jsem si dovest celorozepínací pyžamka - overalky, jsou nejjednodušší na oblíkání (teda pro mě), 1ks na den a vlastní tetra plíny (pokud dáš z ruky už se s ní nemusíš shledat stejně to platí i pro oblečení), protože vyfasuješ jen jednu. Jo a upozornění pro prvorodičky, nenaučí vás jak odkrkávat mrňousky… takže doporuču nastudovat doma a nebát se zeptat a nechat ukázat. ![]()
Když mě přijímali na porodní sál, partnera vyhodili na chodbu a mě (při kontrakcích) dali podepsat nějaké papíry, nevím co to bylo v tu chvíli jsem moc nevnímala. Pozor na to, ted mě obesílali z podolí, že se mám dostavit na vyšetření, které jsem podepsala (něco s pánevním dnem). ![]()
@jaajunkaa jej, tak to chápu…ale tak zeď už seš dost daleko, takže můžeš být ve větším klidu ![]()
@Drakelous tak ty jsou taky dobrý, člověk tam má chlapa aby pomohl a oni ho vyhoděj…
@Drakelous jo myslim pro prcka obleceni, tak dekuju
no, na ty kurzy nevim zda budu chodit jeste si to rozmyslim, no ja to vyplnim dopredu ty papiry, at to nedopadne jak u tebe:-) jde to dopredu vse vyplnit..no, doufam ze budu spokojena.
@Máma21 ja pravě měla vše dopředu vyplněno, ale na příjmu ti dají další papíry ![]()
kurzy špatné nejsou, ale když jsem se ptala na info k porodu (detaily radeji nepíšu ať nestraším) tak nám řekla pravý opak než se pak dělo.
Jinak samotný porod byl z hlediska vybavenosti, personálu a péče na 90 % ![]()
porodní pokoje jsou krásný se sprchou a wc.
@Drakelous @Máma21 no já si zrovna včera na ty kurty volala, určitě tam půjdu…minimálně si to tam alespoň trochu okouknu
dneska jdeme na 3D, tak se moc těšíme
@koščička píše:
@Drakelous @Máma21 no já si zrovna včera na ty kurty volala, určitě tam půjdu…minimálně si to tam alespoň trochu okouknudneska jdeme na 3D, tak se moc těšíme
určitě to není uplně špatné, a hlavně si prohlídneš porodní sál ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.