Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych ti tak chtěla napsat, tak běž a mázni jí tou pánvičkou, sama jsem to měla chuť TOLIKRÁT udělat, ale ani já, tyranská matka, to nedokážu. Můžu tě jen podpořit, že to určitě přejde ![]()
Mimochodem, u nás je to od soboty podobné. Jak má jít spát, tak řve, řve, řve, v podstatě u toho spí, ale prostě si nelehne ![]()
A nenech se vystresovat Vánocama! Co ti chybí? Na cukroví, úklid a výzdobu kašli, pár dárků snad nějak zabalíš. Půjč malé kus balicího papíru a prskej, že na něj nemůže sahat ![]()
A hlavně, drž se
Bude líp, fakt! ![]()
Ywett píše:
Hm, tak to vypadá hned na hádkuTak bude hůř nebo líp?
Se nechci hádat
Zakladatelce samozřejmě přeju pokojné vánoce. Já jen že u nás vždycky když si říkáme už aby to přešlo, tak to přejde a přijde něco ještě lepšího ![]()
Ywett, když já jsem děsnej puntičkář a štve mě, že tu nemám uklizeno
spíš než neuklizeno tu mám ale fakt bordel jak v tanku ![]()
to je ale dobrej nápad prskat, že nesmí na balící papír ![]()
Děkuju ![]()
K otázce zda bude líp nebo hůř mi přijde pravdivé obojí
když mělá malá koliky byl to děs a hrůza, vážně jsme se jí 24hodin denně věnovali, pak přišlo období, kdy si začala sama vystačovat, ale přišly zuby a řekla bych, že u nás jsou ještě horší než ty koliky
(u těch kolik to bylo pět hodin večer, ale pak skoro celé dny prospala, kdežto u zubů je to celou noc a pak je celý den protivná
)a teď když se naučila hezky sama usínat, tak zas toto
![]()
Ainy píše:Ywett píše:Se nechci hádat
Hm, tak to vypadá hned na hádkuTak bude hůř nebo líp?
Zakladatelce samozřejmě přeju pokojné vánoce. Já jen že u nás vždycky když si říkáme už aby to přešlo, tak to přejde a přijde něco ještě lepšího
Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř a nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě líp - s tím se dá žít, ne? Jinak Sterezii přeju pevné nervy, už z toho jak jsi napsala ty úvodní řádky cítím, že to zvládneš. ![]()
ja spis myslim ze si ze vseho ted na nervy (nemoc, nemocny dite, vanoce, darky..atd atd) a mala je na nervy z tebe…a tak se nervujete vzajemne
![]()
mikitaa píše:
ja spis myslim ze si ze vseho ted na nervy (nemoc, nemocny dite, vanoce, darky..atd atd) a mala je na nervy z tebe…a tak se nervujete vzajemne![]()
jó to máš svatou pravdu
ale nevím, co bylo dřív, jestli nejdřív začala nervovat ona nebo já ![]()
Paolosko, dík ![]()
sterezie píše:mikitaa píše:jó to máš svatou pravdu
ja spis myslim ze si ze vseho ted na nervy (nemoc, nemocny dite, vanoce, darky..atd atd) a mala je na nervy z tebe…a tak se nervujete vzajemne![]()
ale nevím, co bylo dřív, jestli nejdřív začala nervovat ona nebo já
no vsak bude zas klidek…ja mam pocit ze pro spoustu lidi jsou ty vanoce spis za trest nez poteseni a odpocinek kdyz to tak sleduju…s tim bude souviset i to usinani…az se po novym roce „odnervujete“
tak se to urcite vrati do zajetych koleji neboj
![]()
mikito, v to doufám
každopádně nechápu to, letos jsou ty Vánoce nějaký divný
vůbec nemám vánoční náladu a mám chuť se spíš někam zahrabat a vylézt až na jaře ![]()
Ja si myslim, ze vsecko tu uz holky rekly, drz se ![]()
Ja bych asi v tomhle pripade byla hrozna matka a abych se vyspala, tak bych ji vecer soupla Nurofen - at ji zuby/brisko/cokoli jineho netrapi a necha me na pokoji. Kdyz je mala extremne uvrzana (treba ji boli zuby), tak se k tomu parkrat do roka uchylim ![]()
Ahoj všichni!
) nebo jen tak pro útěchu..
v sobotu se střevní mrcha převezla na ní, zvracela, průjem, pořád jen chtěla spát, neděle nebyla o moc lepší, ale včera se to začalo obracet k lepšímu..po krásném dřívějším večerním usínání jsem jí včera uspávala dvě hodiny
byla unavená, bylo to na ní vidět, ale v postýlce vřískala a to doslova
když jsem si jí vzala do náručí, chvilku vypadala, že usne, ale ne, začala se kroutit a kňourat, že chce chodit (pěknej prevít to chození!
), ale asi tak za minutu pláč a zase do náruče a takhle pořád dokola a dokola..do toho mi pořád není nejlíp, navíc přišlo migrénové období, nemám skoro nic přichystaného na Vánoce (no spíš vůbec nic) a mám spoustu práce, co dělám z domova..fajn, večer jsme překousli a já se těšila, že dnes konečně bude líp..není, je hůř..ráno vstala s řevem ve svých klasických 7:30 (no trochu jsem doufala, že si přispí, když spala cca o tři hodiny méně než obvykle
) a prořvala se celým ránem, nic se jí nelíbí, uklidní jí jedině, když uloví něco zakázaného (nabíječka apod.), všechno je pro ni špatně, nechce jíst, skoro nechce pít (což mě štve, protože do ní mám narvat 1,5l tekutin
) a když měla jít kolem desáté spát, kdy vždycky usíná naprosto v pohodě, gtak ne, řev a řev a řev, zkoušela jsem to už třikrát, pokaždé s neúspěchem
do toho chce na minutu do náručí, pak se zas kroutí, když jí dám na zem, tak zas řev 
prostě jsem ve fázi, kdy jí za chvilku praštím pánvičkou po hlavě
(vtip
)
vím, že takových témat je tu spousty, ale jsem nějaká zoufalá, ani nevím, jestli si jdu pro radu (která je stejně hlavně asi chce to čas a trpělivost
Mále bude za dva týdny rok, začalo to minulý týden mou střevní chřipkou, do té doby byla ochotná si hezky sama hrát, smála se celé dny, byla teda trošku mamánek tak od toho 10.měsíce, ale dalo se to
Já prostě nějak ztrácím nervy a trpělivost a až si tuhle diskuzi odpočatá za dva týdny přečtu, asi se sama sobě zasměju, že to chce klid a trpělivost, ale tu zrovna nemám