Podpora v nezaměstnanosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
632
22.10.16 00:26

podpora v nezam.

Dobry vecer zajimalo by me zda li dostanu podporu v nez. za zari kdyz sem od 1. rijna nastoupila do prace. podporu sem mela priznanou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66800
22.10.16 04:06

@ivuss ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101435
22.10.16 09:57

@ivuss Ano, proč bys ji neměla dostat? V září si nepracovala, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.17 13:19

Přerušení pracovního poměru

Mám takový dotaz, protože tady se ví vše, tak jestli někdo neví jestli lze. Vrátila jsem se v září po rodičovské do práce, kde jsem původně dělala na pozici sama a nyní se o mou pozici dělím s kolegyní, která mě po dobu rodičovské zastupovala, jenže je to zaměstnání sezonní a bylo mi sděleno z vedení, že přes zimu nás dvě neuživí a musí jedna z kola ven, samozřejmě jsem to schytala já, protože jsem tu poslední tři roky nebyla. Jednalo by se ale jen o 3 měsíce leden - březen s tím, že v dubnu bych se mohla zase vrátit. Jak to udělat papírově? Dá se zaměstnání jen přerušit s tím, že bych se nahlásila na ÚP, chtěla bych i zažádat o podporu, jelikož nedostanu nic - žádné odstupné. Chtěla bych podporu v nezaměstnanosti, ale zároveň se sem vrátit, takže bych nebyla uchazeč o novou práci. Lze to tak?

• Citovat
  • Upravit
101435
8.12.17 13:23

Ne, to fakt nelze, UP není odkladiště lidí, pro které nemá zaměstnavatel dočasně práci… Jinak by mě fakt zajímalo, jakým způsobem to jako chce zaměstnavatel řešit, protože tě jen tak nemůže propustit bez odstupného a jestli mu podepíšeš dohodu, tak je to tvoje blbost. Nehledě na to, že zaměstnavatel věděl, že si na RD a ted neměl tvůj zástup přijímat na neurčito…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.17 13:37

@j.a.n.i1 Byla mi nabídnuta výpověď s odstupným nebo Dohoda bez odstupného s možností se zase vrátit od dubna. Jelikož o tu práci stojím, vybrala jsem si možnost se v dubnu vrátit, mám k tomu své důvody. Zaměstnavatel nás tu jinak potřebuje obě v sezoně, ale ne přes zimu, kdy je málo práce. Takže kdybych se nevrátila přijal by v dubnu někoho jiného. Tak jsem si vlastně za to odstupný vykoupila možnost se vrátit. Je to dobře placená práce na zkrácený úvazek, takže úplně ideální pro malé dítě, které mám doma, nechci za stejný peníze dělat někde od nevidim do nevidim.

• Citovat
  • Upravit
1
6.2.18 18:03

Podpora v nezamestnanosti

Dobry vecer.. mam podporu…od 1.3 pujdu do prace no a nevim jestli dokonce unora muzu chodit po brigadach…ale aby mi nevzali jeste podporu, kterou mam dostat kolem 15.2…Jako co jsem pochopila ta podpora 15.2 by mela byt za leden jako by…tak by to melo byt cajk..ale nekde jsem cetla jdes do prace? Mas podporu? Uz neuvidis ani kc…
Tak se chci zeptat, jak to teda je?
 Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
6.2.18 18:05

Tak podporu za leden dostaneš, pokud jsi nebyla na brigádě v lednu, pokud půjdeš v únoru, nemusíš dostat podporu za únor (tj tu, co by ti přišla v březnu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.2.18 18:25

Nárok na podporu po rodičovské

Dobrý večer, ráda bych se zeptala - tady se v tom určitě někdo vyzná…„hádáme“ se s kamarádkou o následuící situaci, ona tvrdí, že podporu dostane, já si myslím, že ne:

• zaměstnána na dobu určitou od října 2014 do září 2015 ( z toho od února na nemocenské - rizikové těhu)
  • rodičovský příspěvek má do tří let syna, což bude teď v říjnu 2018, ale chtěla by s ním být doma déle cca o rok, ne ho dávat tak brzy do školky
  • na ÚP se chce nahlásit jako osoba pečující o dítě či jak se to jmenuje, aby za ní platili soc. a zdr. pojištění
  • teď přišla ale s tím, že vlastně určitě dostane na první měsíce i tu podporu počítající se z platu, co měla v posledním zaměstnání

jak to tedy je? Děkuji za zprávu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
13.2.18 18:36

Podle me:
Aby dostala podporu, musela by se na UP nahlasit jako osoba hledajici praci ne jako osoba pecujici o dite, podpora by se ji pocitala ne z platu z predchoziho zamestnani, ale z rodicovskeho prispevku. Jako osoba pecujici o dite se nehlasi na UP, ale na zdravotni pojistovne, pojistovna ji tak hradi minimalni vysi pojistneho, socialni pojisteni ji nehradi nikdo, neni povinne, ale doba po kterou se neplati soc. pojisteni se ji nezapocitava do duchodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
13.2.18 19:00

@barcanov Jako uchazeč o zaměstnání bude mít nárok na tu nízkou podporu počítanou z průměru v národním hospodářství, jelikož se péče o dítě do 4 let bere jako náhradní doba pojištění. Ta podpora je cca 4300 Kč první dva měsíce, pak méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
13.2.18 19:05

Super, děkuji…ona počítala, že bude doma zadarmo, zvládnou to i bez toho, ale tohle jí právě ted napadlo, ale evidentně je to hloupost, jak jsem si myslela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
15.2.18 06:45

????

Ahojky už někomu došly penízky s Úp? Na účet? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
8.3.22 10:22

Ahojky potřebovala bych poradit, mám přiznanou podporu od 14.2.2022,24.2.2022 jsem převzala dopis že mi podporu přiznali, kdy mohu čekat že mi přijde? vůbec se v tom nevyznám, v dopise ještě bylo napsané že podpora v nezaměstnanosti je splatná po nabytí právní moci tohoto rozhodnutí, prosím co to znamená? Předem všem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat