Příspěvek na bydlení po 101 :-)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Zkušenosti s tím nemám. Ale mám kamarádku, ve věku asi jako tvůj syn, nestuduje teda, teď si našla brigádu ale bydlí sama a pobírá příspěvek na bydlení, tak to asi jde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se z toho chce furt brečet, člověk se furt honí, ještě před pár dny jsem byla v prací a ted mi najdou tohle:-(
Příspěvek upraven 20.10.16 v 19:30
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Kočky prosím o info. Takovéto dávky jsme nikdy nebraly a moc mi to hlava nebere, ale mám akutní problém - Příspěvek na bydlení
Náhle jsem onemocněla a čeká mě ID, syn nastoupil na VŠ, jsem sama, rozvedená…a mě zajímá: Může se syn odstěhovat a požádat o příspěvek na bydlení? O trvalém pobytu vím, to není problém, výživné (alimenty) má 3500 Kč/měsíc. Já mám nemocenskou, ale potřebuji bydlet jinde, v bezbarieovém bytě.Měl by od sám, jako samostaná jednotka - nárok na příspěvek na bydlení? Nebo jsou nějaké překážky?
Nevím, sice kde syn studuje, ale jestli např. v Praze, tak pronájem bytu pro studenta VŠ je hodně drahý špás. Nejlépe ho vyjde spolubydlení s více studenty nebo kolej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, on by bydlel v mém bytě, ale já se musím nastěhovat do bezbarierového, do ústavu. Syn je přes týden na koleji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet píše:
Ne, on by bydlel v mém bytě, ale já se musím nastěhovat do bezbarierového, do ústavu. Syn je přes týden na koleji.
No musela by sis odhlásit z tohoto bytu trvalý pobyt a napsat energie na syna, pak by to možná šlo. Ale nevím, jestli by syn nemusel prokázat, že kromě alimentů od otce bere i alimenty od tebe, pokud je student a tím pádem jako nezaopatřené dítě. A pokud chodí na brigády, tak příjem z nich.Toto dokládat každé čtvrtletí+zaplacený nájem a energie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bejbyn my tam nemáme Tr. pobyt oni jeden, jen ele. na syna je už asi 3 roky. To že platím další služby asi jako alimenty ode mě bráno nebude že? Nebo jak to vyřešit? Nějakou dohodou že budu náklady platit? Nebo nájemní smlouvu a její zápočet oproti výživnému?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet příspěvek na bydlení dostaneš pouze tam, kde máš TP, navíc nájemní smlouvu na sebe, evidenční list s rozpisem služeb a záloh na energie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však syn by si tam TR. pobyt přepsal a nájemní smlouvu bychom sepsali spolu. Byt je můj, jen v něm ted nemůžu bydlet, vždyť je v patře
- Citovat
- Upravit
@ivvet píše:
ano, může, ale na jednu osobu jsou nízké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivvet píše:
@bejbyn my tam nemáme Tr. pobyt oni jeden, jen ele. na syna je už asi 3 roky. To že platím další služby asi jako alimenty ode mě bráno nebude že? Nebo jak to vyřešit? Nějakou dohodou že budu náklady platit? Nebo nájemní smlouvu a její zápočet oproti výživnému?
ne, hele, alimenty mu přeci platit nemusíš, vůbec, kde není žalobce, není soudce. Nemusíš mu vůbec platit alimenty. A nemusí méít ani alužby na sebe, prostě dostane nájemní smlouvu, kde bude plácnu 5000 měsíčně včetně energií a je to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@terinka4444 myslíš ty příspěvky? Není nás víc:-(
no ano, v jak velkém městě bydlíte? Myslím kolik obyvatel má to město.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A dále, kolik ty budeš mít nemocenskou? Popřípadě ten ID? Spočítáme to, jestli nevyjde lépe abyste tam bydleli oba dva jako papírově.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi 13 tis obyv…když pro je ten problém že do tohoto měsíce mám slušný plat, nemocenská bude velký kulový…kdyby mu to dalo aspoň na cestu na koleje a část těch kolejí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kočky prosím o info. Takovéto dávky jsme nikdy nebraly a moc mi to hlava nebere, ale mám akutní problém - Příspěvek na bydlení
Náhle jsem onemocněla a čeká mě ID, syn nastoupil na VŠ, jsem sama, rozvedená…a mě zajímá: Může se syn odstěhovat a požádat o příspěvek na bydlení? O trvalém pobytu vím, to není problém, výživné (alimenty) má 3500 Kč/měsíc. Já mám nemocenskou, ale potřebuji bydlet jinde, v bezbarieovém bytě.
Měl by od sám, jako samostaná jednotka - nárok na příspěvek na bydlení? Nebo jsou nějaké překážky?