Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Za 10 dní letíme k moři a už se začínám obávat každodenního holení intimních partií, abych v plavkách nebyla jak neandrtálec
Ale jak se často holím, tak mám kolem okrajů plavek červené zarudnutí a docela to i štípe. Existuje nějaká rada co po holení dělat abych pokožku tak nenamáhala?
@LucieM34 píše:
Za 10 dní letíme k moři a už se začínám obávat každodenního holení intimních partií, abych v plavkách nebyla jak neandrtálecAle jak se často holím, tak mám kolem okrajů plavek červené zarudnutí a docela to i štípe. Existuje nějaká rada co po holení dělat abych pokožku tak nenamáhala?
pořiďte si plavky, které nejsou tolik vykrojené, a nemusíte holit nic
Prodávají se různé střihy a je to vyřešeno a nemusíte se trápit ![]()
Holit po směru ostrou žiletkou, po holení používat balzám na to určení, nikdy jsem neměla problém
Ale pokud se celý rok neholíš (nebo minimálně), tak se najednou podrážděné kůži nemůžeš divit.
@radkka píše:
Holit po směru ostrou žiletkou, po holení používat balzám na to určení, nikdy jsem neměla problémAle pokud se celý rok neholíš (nebo minimálně), tak se najednou podrážděné kůži nemůžeš divit.
Holím se celoročně
V létě třeba i každý den, ale u toho moře mi to holení nějak nesedne.
Napadl mě dětský pudr. Že bych ho po holení vždy použila. Nevíte, je to účinné?
@LucieM34 píše:
Holím se celoročněV létě třeba i každý den, ale u toho moře mi to holení nějak nesedne.
Aha, špatně jsem tě pochopila. A zkoušela jsi nějaký zklidňující krém/balzám? Že by tě dráždila ta sůl? ![]()
Nejlepší metoda je chlupy vytrhnout a máš na dlouhou dobu pokoj. Když furt přejíždíš žiletkou po kůži, tak jí hrozně dráždíš.
@linda755 píše:
Nejlepší metoda je chlupy vytrhnout a máš na dlouhou dobu pokoj. Když furt přejíždíš žiletkou po kůži, tak jí hrozně dráždíš.
To jsem si zkoušela na noze a brečela jsem jak želva, takže na intimní partie jsem to radši ani nezkoušela ![]()
Tak bud zajit na profi depilaci, nebo si koupit kalhotky treba s nohavickou tam neni videt kdyz je den neoholeno. Ten pudr funguje docela dobre, ale nevim jak pres leto kdyz je clovek porad ve vode ![]()
Po vytrhávání mám kůži víc zarudlou než o holení žiletkou.
Zkus si dělat peeling.