Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Většinou když batole 2r řve, dostanu nadané pak já. Přijde mi to jako podrývání mojí autority.
Včera přijdu z práce, párkrát s ním bucnu do peřin, řve, tak toho nechám. Dostanu nadáno.
Dnes ráno, beru ho, převlékám plenu z noci a oblékám. Řve. Dostanu nadáno, že ho ráno nenechám vklidu, že převlékám pomalu.
Když řve, neudělal jsem to správně. Jeho řev=já vynadano.
Mám chuť si ho nevšímat!
Jak to máte vy doma?
Děkuji, hezky den.
Batole řve v tom věku asi furt. Jdu mu oblect puncosky, tak rve, ze chce oblect puncosky
řeknu jdeme vařit a postavim se k plotně, on si vleze k lince na učící vez, a začne rvat, ať vařím
Zřejmě ji řve i doma celej den, tak je pak paní naštvaná, že to slyší zas. Aspoň má ale komu vynadat, si vem, ze cely den nikomu vynadat nemůže, ale poslouchat to naopak musí ![]()
@Tomatam Klidne ať naši dvouletí manželovi řvou dle libosti, ale ve vedlejší místnosti, ať to nemusím zase poslouchat
Realita je asi taková, vyslekam z pyžama a je řev, oblékám a to samé. Pak si dovolil sundat kalhoty a dát dítě na záchod, řev, omylem počůrá kalhoty, chci je dát do prádla a řev, chci odnést talíř po snídani a hádej co… řev
Vetsinou děti prostě řvou a nic a tím nikdo neudělá.
Já jsem některé dny tak na nervy, že manželovy vynadam večer i za to, že podle mě zavírá dveře moc nahlas a tím děti vzbudí ![]()
@Tomatam píše:Od přítelkyně
A když se mu věnuje přítelkyně tak neřve?
A když ho přebaluje přítelkyně, tak je v klidu? Pokud ano, možná něco vážně neděláš dobře a bylo by fajn polknout hořkou slinu a nechat si poradit. Třeba věta „miláčku, nevím, co dělám špatně, můžeš mi pomoct?“ bude fungovat skvěle ![]()
Nicméně děti řvou. To je fakt. O to víc ty, které ještě neumí pořádně mluvit. Je to prostě způsob jejich komunikace. Vy s partnerkou byste měli mít trochu vyvinutější systém ![]()
@Tomatam píše:
Ahoj.
Většinou když batole 2r řve, dostanu nadané pak já. Přijde mi to jako podrývání mojí autority.
Včera přijdu z práce, párkrát s ním bucnu do peřin, řve, tak toho nechám. Dostanu nadáno.Dnes ráno, beru ho, převlékám plenu z noci a oblékám. Řve. Dostanu nadáno, že ho ráno nenechám vklidu, že převlékám pomalu.
Mám chuť si ho nevšímat!
Jak to máte vy doma?
Děkuji, hezky den.
My nedostáváme nadáno, spíš vynadáno. Ale ne, nikdy se mi toto při péči o dítě nestalo. Moje dítě moc neřvalo. Bylo spokojené.
@Tomatam píše:
Ahoj.
Včera přijdu z práce, párkrát s ním bucnu do peřin, řve, tak toho nechám. Dostanu nadáno.Dnes ráno, beru ho, převlékám plenu z noci a oblékám. Řve. Dostanu nadáno, že ho ráno nenechám vklidu, že převlékám pomalu.
Mám chuť si ho nevšímat!
Jak to máte vy doma?
Děkuji, hezky den.
A proč si necháváš nadávat? Jí dítě nikdy neřve? Co to je za logiku, když řve, neudělal jsem to správně? ![]()
Přítelkyně tě ještě neopustila, má teda s tebou svatou trpělivost. Už jsi přestal dělat kravál v garáži a omezil chlast. Možná už ji prudíš jenom tím že se na tebe musí dívat, tak si hledá záminku.
To má jednoduché vysvětlení - partnerce nejspíš konečně dochází, s jakým individuem si pořídila potomka… a takové prozření bohužel nebývá úplně snadné. Tak jí holt občas tečou nervy, no
Až se uklidní, rozhoupe a zbaví se tě, bude to lepší, neboj.
@Badboda píše:
Hezký den, jako že od 2-letého batolete dostáváš nadáno?🤔
Tak ted jsi mě rozsekala
![]()
Manželovi batole řve víc než mě, ale většinou si nechá vysvětlit proč a pak už neřve
.