Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A ty děti nejsou jeho? A kde jako bydlite, kdo to platí? Promin, ale blbej je ten tvůj, ne bratr.
@Chocoloco2 píše:
Idiot je spis tvuj pritel, kdyz na takove podminky pristoupil.Nema narok na podporu, tech dvanact let se mu nezapocita do duchodoveho…ceka vas vesela budoucnost.edit-Z deseti tisic mesicne alimenty, to bude vejvar
Příspěvek upraven 15.01.16 v 13:46
Ty jo, toho jsem si vubec nevsimla, ze je to tak malo hodin :/ Muj chlap je schopny mit za tyden 70hod naprosto bez problemu (O vikendu, v noci, nonstop)
@Papuchalka takhle to bylo zkraje..ted uz je to lepsi..vim ze si za to muze sam..ale pravda je ze s jeho bratrem se proste domluvit neda.ted mu dava aspon neco malo ale je to smesna castka za tu drinu
@satánek píše:
@Papuchalka takhle to bylo zkraje..ted uz je to lepsi..vim ze si za to muze sam..ale pravda je ze s jeho bratrem se proste domluvit neda.ted mu dava aspon neco malo ale je to smesna castka za tu drinu
At zmeni praci, takhle jen dava dal energi do, do niceho. Nikdy tam nebude nic jeho, donut ho zmenit praci a tu kontrolu tam stejne posli :/ Z neceho zit prece musite.
@satánek tobě začne až po 12 letech vadit, že tvůj přítel nevyděla ani korunu?! Vůbec ti to dřív nepřišlo divné? Já nevěřím, že by byl tak hloupý a dělal někde 12 let zadarmo. Peníze podle mě bere a tobě keca a ty ho zivis. Nebo je mentálně retardovaný, bratranec ho využívá a ty tomu prihlizis.
@satánek píše:
Nedivim se vam..ja to zkraje taky nechapala.on to bral tak ze je to rodinna farma a ze kdyz bude potrebovat nejaky drobny na pivo tak od bratra dostane..Jinak zadny dluhy nemel tak penize nepotreboval.ale pak jsem prisla ja a deti a ty penize ted potreba jsou.ho to taky stve ze se s brachou neda domluvit..ale nechce zahodit polovinu zivota. rozjizdeli tu farmu spolu a nechce se toho vzdat..ale zase na druhou stranu vi ze ty penize potrebujem. chtel by to na toho bratra zatlacit
Já tomu vůbec nerozumím. Jak nepotřeboval peníze? A ještě 12 let? On nejí, nikde nepotřebuje bydlet? I když někdo nemá dluhy, tak musí platit inkaso, občas potřebuje koupit léky, drogérii…
Celé je to podivné a moc se mi tomu nechce věřit.
No ja byt tebou, tak se modlim, aby neutrpel uraz nebo neonemocnel, nerku-li neco horsiho.Nema narok vubec na nic-nemocenska, podpora, duchod jakykoliv atd.
To bych resila prednostne.
@Hanula1212 a to znamena ze kdyz ma ve smlouve napsane ze dostane odmenu az po odevzdani prace…tak ho mesicne teda vyplacet nemusi? ani nemusi za nej odvadet dane?
A ty děti, ty jsou jeho? Kolik jsi s ním měla děti a kdo za ne platil, když on nemá příjem? To nikam nechodite, nenakupujete?
To jestli za něj odvádí bratr daně bych ani tak netěšila, ale chapes, že to je docela prusvih hlavně pro ty děti?
Příspěvek upraven 15.01.16 v 13:57
@satánek píše:
@Hanula1212 a to znamena ze kdyz ma ve smlouve napsane ze dostane odmenu az po odevzdani prace…tak ho mesicne teda vyplacet nemusi? ani nemusi za nej odvadet dane?
Nemusi, termin vyplaty je dany, neni to klasicky pracovni pomer, ale DPP.
http://www.jobs.cz/…ruhy-uvazku/?…
Dohoda o provedení práce (DPP)
Rozsah práce nesmí překročit 300 hodin v kalendářním roce u jednoho zaměstnavatele.
Pokud měsíční odměna nepřesáhne 10 tisíc korun měsíčně, zaměstnanec z výdělku odvádí pouze daň, ale zdravotní a sociální pojištění už platit nemusí. Kdo pracuje na DPP, nemá obvykle nárok na dovolenou.
Mzdu vyplacenou na dohodu o provedeni prace si muze bratr uplatnit jako danovy naklad, tedy snizit si o to danovy zaklad sve firmy (ale mel by k tomu mit i doklad, ze mzdu fakt vyplatil, treba tvym muzem podepsany pokladni doklad, ale nekdy to podnikatele stejne nemaji a do dani si to daji nebo podpis nafalsuji). Jinak dohoda o provedeni prace neni sama o sobe potvrzenim prijmu, ten by se napr. pri reseni alimentu prokazoval potvrzenim zamestnavatele.
Přesně jak píše @Chocoloco2 DPP je spíše dohoda, která se sjednává k hlavnímu pracovnímu poměru, takže tam platí to, co je ujednáno v dohodě. Pokud se dohodnou, že platba bude až v roce 2017, dostane ji až v roce 217.
POkud to chápu správně, tak výplatní termín ještě nenastal, ten bude až na konci 2016
A jelikož bude platit všechno najednou na konci roku, tak odměna bude přes 10tis, takže odvod sociálního a zdravotního, jako z normální výplaty…
Zatím žádný daňový únik nevidím…
Ještě mi řekni, z čeho těch 12 let vlastně žije? Za co si koupi rohlíky, mýdlo, boty…
@Papuchalka porad mu to predhazuju at si najde praci kde ho ocenej, on tu praci miluje..tak musi s bratrem najit kompromis.ten muj je blbej ze necha sebou takhle orat ale jeho bratr je vychcanej prospechar. zacali spolu na nule a kde jsou ted..jsou krasne rozjeti. manualni praci delal ten muj a jeho bratr akorat papirovani.on ma veskery zvirata, pozemky, zemed. stroje..plati si soc. pojisteni…a mojemu nedaval nic..kolikrat uz jsem se s nim zhadala i ja..treba mel blby kecy kvuli tomu ze vozi kluka do skolky a do prace chodi o 15minut pozdeji…nejradsi bych na nej tu kontrolu zavolala..nic jinyho si nezaslouzi