Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nejlépe se přibírá ze sacharidů s vysokým glykemickým indexem + tuk + bez bílkovin + bez vlákniny (bez zeleniny a bez ovoce) v jednom jídle. Ideálně jíst na noc nejméně 3 hodiny po večeři. Sníst toho dost až se trochu přejíš.
hodně cukru + hodně tuku;
jen bílá mouka nebo pečené/smažené brambory+ hodně tuku
např. hranolky + majonéza, chipsy, smetanová zmrzlina🍦, mléčná čokoláda 🍫, kobliha 🍩. Dají se jíst i suché těstoviny+olej ze lžíce, ale je to hnusný ![]()
Dala bych si to na talířek a snědla všechno z toho talířku. Vlastně je to stejné, jak to dělají ženy, které si hlídají váhu.
Svaly nabereš jedině z posilování. Z běhu 🏃 a jízdy na kole svaly NEnabereš - tím zvyšuješ kondici a asi i chuť k jídlu. ![]()
@Pajka2020 Díky, e dovolím si oponovat svaly z běhu naberes pokud běháš krátké trasy rychle a případně i kopce. A z kola svaly také naberes, vlastní zkušenosti a případně s rpodivej na cyklisty.
Zbytek souhlasím.
Dcera měří 167 cm a váží 44kg, nepřijde mi vychtrlá. Moje mamka váží 39kg a měří 160cm, ta už teda bohužel je dost hubená.
Jinak bych taky brala tvojí váhu, já vážím 54kg a měřím 156cm, spokojená jsem byla s 47kg, zhubnout se mi nedaří, ale zhoršila se mi štítka, tak to svádím na ní.
Mám to stejně…merim sice min 164 cm a teď mám 48 kg, ale jakmile necvicim alespoň 3× týdne, hubnu. Teď jsem necvičila 3 tydny a 2 kila dole. Když cvicim silový trénink, mám aspoň těch 50-51.vyhubla tedy nejsem, ale nelibi se mi to, některe vel.xs kalhot jsou mi volnější. Mám teď trochu stres a nálada, motivace a čas na cvičení není. Přibrat nezdravym jídlem se asi dá, ale mně to prostě nechutná. Dám si občas neco, ale moc si nepochutnam, nejsem na to zvykla… Mam 36, 2 děti.
@Anonymní píše:
@Pajka2020 tak teď je mi totálně soufl![]()
to jako fakt???
Jo, myslela jsem to vážně. Jíst tak jak je zakladatelka zvyklá (snad zdravě, vyváženě a v dostatečném množství) a cvičit. Plus si dát na noc nějaké kalorie navíc (a asi poměrně dost). Být dlouhodobě v kalorickém nadbytku.
Zakladatelka psala, že by potřebovala přibrat alespoň 4 kg. Takto by to šlo nejrychleji.
Zakladatelko, nevim sice kde, ale nekde bude chyba. Chapu ze chces pribrat. Zkusila si i nejakou psychoterapii? Protoze pokud jsi neustsle v napeti, co z dikce tvych prispevku tsk trochu zni, mas obavy a trapis se, tak v tvem tele probiha rada procesu, ktete odbouravaji zasoby, cukry i bilkoviny. Takze se hubne. Chte-nechte… mozna lepsi nahled, vyreseni uzkosti a obav, zmena pristupu, by mohla pomoct.
Jsem na tom stejne, pokid chces, napis. bmi 16,7 a nemuzu zaboha pribrat. Rada si vymenim zkusenosti.
@GabinkaCh píše: Více
Jak můžeš někomu závidět takhle těžkou podváhu? S její výškou by měla mít minimálně 60 kg a i tak by byla ještě dost hubená.
@Lenka xxx píše: Více
Ale no tak, 60 by bylo pro většinu zen dost ideální váha na tu výšku.
@Lily-of-the-valley To nevím tedy
, ale při výšce kolem 170 a při váze kolem 60 kg je ženská dost vychrtlá, aspoň na pohled. To už pak není hezké, když lezou žebra apod.
@Lenka xxx píše: Více
Mam 68 na 169 a zebra ze me lezly naposledy pri 52 kg ![]()
@Lenka xxx no já si pamatuju, že se říkalo, že chlapi si mají od výšky odečíst číslo 100 a ženy 110…a to je přibližně jejich ideální váha…
Asi jsem to nenapsala jasně. Rád a jiný životní styl byl díky změně práce. Teď dělám něco jiného. Hodně se nachodim, ale na lehko, bez zátěže. Sice dodržují tři hlavní jídla + 2 svačiny, ale o víkend je to zase pryč. Jsem doma, minimum fyzického pohybu a prostě nemám chuť, jim málo. Do toho přítel, kterému stačí jít třikrát denně.
jasný, je to jen má chyba. Jenomže pak jsou dny, kdy jsem doma najednou celý den, biorytmus je jinak. Spím déle, nehybu se, jen sedím - tj pro mě jistota, že hubnu. Před pár lety kdy jsem neposrotvala, jsem měla 40+kilo. Strašný. To jsem chodila ještě k vyzivocenu poradci, kupodivu měla měsíčky a stále mám, bez jakýchkoliv zdravotních problémů. Díky sportu jsem nabrala. Ale každý člověk je líná mr..
a lehce zlenivi.
N9 budu muset zase začít makat