Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před x lety jsem měla 52 při o 2 cm nižší postavě a anorekticky jsem si teda nepřipadala.
zkus se od toho odpoutat a neřešit to.
Sem tam si dopřej dezert, skleničku vína, zmrzlinový pohár, oslaď si kávu a podobně
A co hodne jist tucne a sladke a nehybat se? To by melo zabrat…
Pokud jsi zdravá, tak snad není důvod si zoufat.
Začni pravidelně jíst a trochu se hybej ![]()
Závidím
Mám 171cm a 52kg a to jen díky tomu, že jsem po porodu, jinak mám méně a nepřipadam si teda špatně, vyhuble ani nic jiného. Moc to hrotis.
Někteří mě asi nepochopili. Jim co chci, neomezují se a sportovat musím, když se nehybu váha jde ještě pod 48 kg. A opravdu 48-49 kg na 169 cm není optimální
to jste vzali kde? 53 kg byla na největší váha a nemuzu se za boha dostat zpět ![]()
@quanavera jakmile se nehybu, váha jde dolů. Viz to co píšu. Nyní nemám tolik čas na sport a jsem na 48 kg. Tělo mi neukládá tuky, jen díky svalům jsem se loni dostala na 53 kg, za měsíc ![]()
Jinak jim co chci, měsíčky mám, žádné zdravotní problémy.
Ale musím se dostat aspoň na 53 kg, člověk se cítil lépe, vypadal lépe a hlavně doktor mě nebuzeroval
Ahoj, trošku tě uklidním, že nejsi jediná. Je mi 28 let. Měřím 162 cm a už 10 let mám stejnou váhu a to 41kg
Za těch 10 let jsem vyzkoušela několik životních stylu a nic. Testy u dr v pořádku, co se týče třeba i menstruace, tak taky super. Doktor řekl, že jsem prostě člověk, co bude hubený ať budu dělat cokoli 😁 Nelam si hlavu a nauč se žít a být spokojená s tím, jaká jsi
Ikdyz chápu, že to není lehké se spokojit. Já se nikdy nespokojila se svym poprsím „70 A“ ale mám fajn chlapa, co je spokojený
![]()
@Anonymní píše:
Někteří mě asi nepochopili. Jim co chci, neomezují se a sportovat musím, když se nehybu váha jde ještě pod 48 kg. A opravdu 48-49 kg na 169 cm není optimálníto jste vzali kde? 53 kg byla na největší váha a nemuzu se za boha dostat zpět
@2468 To nemyslíš vážně
byla jsem poslána i k výživovými poradci. Čteš vůbec, že mám 169 cm a 48-49 kg? A optimální váha je u mě od 55 kg -61 kg?
Asi máš docela vadnyho doktora.
protože podvaha není normální.
mě sice neohrožuje na životě, ale jsou ženy, které mají zdravotní problémy, ztratí měsíčky Apod
Jinak to napíšu, chci se dostat zpět k policii a tam byl problém s váhou, proto se musím dostat NEJAK alespoň na 53 kg. Aspoň. Nikoho nezajímá, že zátěž zvládám i s nižší hmotnosti, to je lékařům fuk. Podívají se do tabulek, máš nízké bmi a jdeš. Tři měsíce jsem makaka na tom, abych nabrala dvě kila. Jinak by mě nepustili. Nezájem.
Už jednou jsem si tím prošla a bylo fuk, že jsem vše zvládala - ale nakonec jsem odešla, protože místo v mém bydlišti nebylo a stěhovat do Prahy se nechci.
Jen je mi divné, že kvůli jiné práci, jsem byla měsíc v režimu 4:30 budíček, spánek v 22 hod, celý den na nohách. A kila šla nahoru.
Zvláštní.
Teď jsem dost ve sportu polevila. Z 3× týdne kola, do toho brh a posilování. Se sotva dostanu párkrát do týdne někdy ani to ne. Člověk zlenivi a nevím jak se nastartovat zpět
Co chceš slyšet? Buď se na to vyprdni, jestli se cítíš dobře a i objektivně jsi zdravá, tak to neřeš. Váha je to nízká, ale - no a co? Každý jsme nějaký.
Pokud Ti jde o vzhled, je to stejné jako u lidí, co mají třeba naopak pomalý metabolismus a bojují s nadváhou - tedy o dřině a disciplíně. Sportovat a správně jíst, zapisovat si jídlo do kalorických tabulek. Zaměřit se na jídlo s vyšší kalorickou a výživovou hodnotou při menším objemu, aby ses necítila přecpaná.
@Anonymní píše:
@2468 To nemyslíš vážněbyla jsem poslána i k výživovými poradci. Čteš vůbec, že mám 169 cm a 48-49 kg? Aoptimální váha je u mě od 55 kg -61 kg?
Asi máš docela vadnyho doktora.
protože podvaha není normální.
mě sice neohrožuje na životě, ale jsou ženy, které mají zdravotní problémy, ztratí měsíčky Apod
Jinak to napíšu, chci se dostat zpět k policii a tam byl problém s váhou, proto se musím dostat NEJAK alespoň na 53 kg. Aspoň. Nikoho nezajímá, že zátěž zvládám i s nižší hmotnosti, to je lékařům fuk. Podívají se do tabulek, máš nízké bmi a jdeš. Tři měsíce jsem makaka na tom, abych nabrala dvě kila. Jinak by mě nepustili. Nezájem.
Jen je mi divné, že kvůli jiné práci, jsem byla měsíc v režimu 4:30 budíček, spánek v 22 hod, celý den na nohách. A kila šla nahoru.
Už jednou jsem si tím prošla a bylo fuk, že jsem vše zvládala - ale nakonec jsem odešla, protože místo v mém bydlišti nebylo a stěhovat do Prahy se nechci.Zvláštní.
Teď jsem dost ve sportu polevila. Z 3× týdne kola, do toho brh a posilování. Se sotva dostanu párkrát do týdne někdy ani to ne. Člověk zlenivi a nevím jak se nastartovat zpět
Mám stejnou výšku a při 61kg už jsem teda měla oplácanější stehna a zadek ![]()
Tak ono platí, že pokud něco chci, musím pro to něco udělat. Ty něco chceš, víš co pro to musíš udělat, už jsi to i dělala a zabralo to, ale zlenivěla jsi a teď se ptáš, co dál?
Neutápěla bych se v sebelítosti, tvůj problém má řešení a ty ho znáš, co by za to někteří dali…jen jak jsi napsala, člověk zleniví a…je na čase vstát z gauče ![]()
Zakladatelko, když to tak moc chceš, tak se asi budeš muset trochu hecnout, překonat tu svou lenost a začít se hýbat…
![]()
Myslím si, že si musíš vybudovat pravidelnost. Pravidelně jist, pravidelně cvičit a nastavit si řád dle tvých možností. Mas silnou motivaci v podobě nějakého plnohodnotného cíle, tudíž si myslím, že se stačí jen zavrtat do plánu.
Měla bys zvýšit kaloricky příjem, na základě svého cvičení. Jist mnoho bílkovin, a posilovat.
To vše asi víš, ale zdrave nabirani váhy je složitý systém.
Ahoj.
Už začínám mít nervy. Jsem dospěla ženská, je mi přes 30 let a mám váhu jak dítě. Na úvod napíšu, že doktory mi řadit nemusíte. Mám za sebou a bohužel. Výživový poradce, testy vše v pořádku a nic nepomohlo. Až sport. Jeden čas jsem se hodně hýbala a tak nabrala na 53 kg, bylo to před rokem. Vstávala jsem v půl 5 a spát chodila v 22h. Celý den v pohybu, jídlo několikrát za den. Jenomže tento režim je pryč. A to byl měsíc jen.
Od té doby na svoji výšku 169 cm 48-49 kg. Což je zoufalý. A už nevím co dělat?.. jakmile se nevěnují tolik sportu svaly jsou samozřejmě pryč a já nemám, ani tolik chuť k jídlu
Vstávám teď různé, není primární budíček ve čtyři do práce. Spát chodím dřív, než předtím.
Opravdu nevím co už dělat a jak nabrat alespoň zpět těch 53 kg. Bylo to podmíněno jiným režimem, ale doma se k němu nedonutim co mě teď hodne zarazilo při menstruaci mám váhu nižší 48 než obyčejné 49+ lehce, i bez ní.
Prosím anonym.