Podvaha. Ach jo

Anonymní
10.9.21 08:24

Podvaha. Ach jo

Ahoj.
Už začínám mít nervy. Jsem dospěla ženská, je mi přes 30 let a mám váhu jak dítě. Na úvod napíšu, že doktory mi řadit nemusíte. Mám za sebou a bohužel. Výživový poradce, testy vše v pořádku a nic nepomohlo. Až sport. Jeden čas jsem se hodně hýbala a tak nabrala na 53 kg, bylo to před rokem. Vstávala jsem v půl 5 a spát chodila v 22h. Celý den v pohybu, jídlo několikrát za den. Jenomže tento režim je pryč. A to byl měsíc jen.

Od té doby na svoji výšku 169 cm 48-49 kg. Což je zoufalý. A už nevím co dělat?.. jakmile se nevěnují tolik sportu svaly jsou samozřejmě pryč a já nemám, ani tolik chuť k jídlu :nevim: Vstávám teď různé, není primární budíček ve čtyři do práce. Spát chodím dřív, než předtím.

Opravdu nevím co už dělat a jak nabrat alespoň zpět těch 53 kg. Bylo to podmíněno jiným režimem, ale doma se k němu nedonutim co mě teď hodne zarazilo při menstruaci mám váhu nižší 48 než obyčejné 49+ lehce, i bez ní.

Prosím anonym.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7205
10.9.21 08:55

Hele, neporadím, ale závidím ti to :D a to myslím vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
10.9.21 08:56

Před x lety jsem měla 52 při o 2 cm nižší postavě a anorekticky jsem si teda nepřipadala. :nevim: zkus se od toho odpoutat a neřešit to. :hug: Sem tam si dopřej dezert, skleničku vína, zmrzlinový pohár, oslaď si kávu a podobně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
10.9.21 08:57

A co hodne jist tucne a sladke a nehybat se? To by melo zabrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.9.21 09:03

Pokud jsi zdravá, tak snad není důvod si zoufat.
Začni pravidelně jíst a trochu se hybej :nevim:
Závidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7765
10.9.21 09:07

Mám 171cm a 52kg a to jen díky tomu, že jsem po porodu, jinak mám méně a nepřipadam si teda špatně, vyhuble ani nic jiného. Moc to hrotis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 09:08

Někteří mě asi nepochopili. Jim co chci, neomezují se a sportovat musím, když se nehybu váha jde ještě pod 48 kg. A opravdu 48-49 kg na 169 cm není optimální 8o to jste vzali kde? 53 kg byla na největší váha a nemuzu se za boha dostat zpět :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.21 09:10

@quanavera jakmile se nehybu, váha jde dolů. Viz to co píšu. Nyní nemám tolik čas na sport a jsem na 48 kg. Tělo mi neukládá tuky, jen díky svalům jsem se loni dostala na 53 kg, za měsíc :srdce:

Jinak jim co chci, měsíčky mám, žádné zdravotní problémy.
Ale musím se dostat aspoň na 53 kg, člověk se cítil lépe, vypadal lépe a hlavně doktor mě nebuzeroval

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.9.21 09:12

Ahoj, trošku tě uklidním, že nejsi jediná. Je mi 28 let. Měřím 162 cm a už 10 let mám stejnou váhu a to 41kg :mrgreen: Za těch 10 let jsem vyzkoušela několik životních stylu a nic. Testy u dr v pořádku, co se týče třeba i menstruace, tak taky super. Doktor řekl, že jsem prostě člověk, co bude hubený ať budu dělat cokoli 😁 Nelam si hlavu a nauč se žít a být spokojená s tím, jaká jsi :srdce: Ikdyz chápu, že to není lehké se spokojit. Já se nikdy nespokojila se svym poprsím „70 A“ ale mám fajn chlapa, co je spokojený ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
7765
10.9.21 09:14
@Anonymní píše:
Někteří mě asi nepochopili. Jim co chci, neomezují se a sportovat musím, když se nehybu váha jde ještě pod 48 kg. A opravdu 48-49 kg na 169 cm není optimální 8o to jste vzali kde? 53 kg byla na největší váha a nemuzu se za boha dostat zpět :(
:lol: :lol: :lol: jako sorry ale tohle bude chtít spíše psychologa… Je mi už nějaký pátek a nikdy mi žádný doktor neřekl půl slova na moji váhu a to mám občas i 45-46 kg a jsem vyšší než ty… Myslím že dost přeháníš. Každý má jinou stavbu těla a pro každého je optimální něco jiného. Tabulky nejsou optimální. Když se necítíš dobře, tak začni cvičit a neknourej, je hrozně jednoduchý :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.21 09:44

@2468 To nemyslíš vážně 8o byla jsem poslána i k výživovými poradci. Čteš vůbec, že mám 169 cm a 48-49 kg? A optimální váha je u mě od 55 kg -61 kg?

Asi máš docela vadnyho doktora. 8o protože podvaha není normální. :think: mě sice neohrožuje na životě, ale jsou ženy, které mají zdravotní problémy, ztratí měsíčky Apod

Jinak to napíšu, chci se dostat zpět k policii a tam byl problém s váhou, proto se musím dostat NEJAK alespoň na 53 kg. Aspoň. Nikoho nezajímá, že zátěž zvládám i s nižší hmotnosti, to je lékařům fuk. Podívají se do tabulek, máš nízké bmi a jdeš. Tři měsíce jsem makaka na tom, abych nabrala dvě kila. Jinak by mě nepustili. Nezájem.
Už jednou jsem si tím prošla a bylo fuk, že jsem vše zvládala - ale nakonec jsem odešla, protože místo v mém bydlišti nebylo a stěhovat do Prahy se nechci.

Jen je mi divné, že kvůli jiné práci, jsem byla měsíc v režimu 4:30 budíček, spánek v 22 hod, celý den na nohách. A kila šla nahoru. :nevim: Zvláštní.
Teď jsem dost ve sportu polevila. Z 3× týdne kola, do toho brh a posilování. Se sotva dostanu párkrát do týdne někdy ani to ne. Člověk zlenivi a nevím jak se nastartovat zpět

• Citovat
  • Upravit
4785
10.9.21 10:02

Co chceš slyšet? Buď se na to vyprdni, jestli se cítíš dobře a i objektivně jsi zdravá, tak to neřeš. Váha je to nízká, ale - no a co? Každý jsme nějaký.
Pokud Ti jde o vzhled, je to stejné jako u lidí, co mají třeba naopak pomalý metabolismus a bojují s nadváhou - tedy o dřině a disciplíně. Sportovat a správně jíst, zapisovat si jídlo do kalorických tabulek. Zaměřit se na jídlo s vyšší kalorickou a výživovou hodnotou při menším objemu, aby ses necítila přecpaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
10.9.21 10:09
@Anonymní píše:
@2468 To nemyslíš vážně 8o byla jsem poslána i k výživovými poradci. Čteš vůbec, že mám 169 cm a 48-49 kg? Aoptimální váha je u mě od 55 kg -61 kg?

Asi máš docela vadnyho doktora. 8o protože podvaha není normální. :think: mě sice neohrožuje na životě, ale jsou ženy, které mají zdravotní problémy, ztratí měsíčky Apod

Jinak to napíšu, chci se dostat zpět k policii a tam byl problém s váhou, proto se musím dostat NEJAK alespoň na 53 kg. Aspoň. Nikoho nezajímá, že zátěž zvládám i s nižší hmotnosti, to je lékařům fuk. Podívají se do tabulek, máš nízké bmi a jdeš. Tři měsíce jsem makaka na tom, abych nabrala dvě kila. Jinak by mě nepustili. Nezájem.
Už jednou jsem si tím prošla a bylo fuk, že jsem vše zvládala - ale nakonec jsem odešla, protože místo v mém bydlišti nebylo a stěhovat do Prahy se nechci.

Jen je mi divné, že kvůli jiné práci, jsem byla měsíc v režimu 4:30 budíček, spánek v 22 hod, celý den na nohách. A kila šla nahoru. :nevim: Zvláštní.
Teď jsem dost ve sportu polevila. Z 3× týdne kola, do toho brh a posilování. Se sotva dostanu párkrát do týdne někdy ani to ne. Člověk zlenivi a nevím jak se nastartovat zpět

Mám stejnou výšku a při 61kg už jsem teda měla oplácanější stehna a zadek :think:
Tak ono platí, že pokud něco chci, musím pro to něco udělat. Ty něco chceš, víš co pro to musíš udělat, už jsi to i dělala a zabralo to, ale zlenivěla jsi a teď se ptáš, co dál?
Neutápěla bych se v sebelítosti, tvůj problém má řešení a ty ho znáš, co by za to někteří dali…jen jak jsi napsala, člověk zleniví a…je na čase vstát z gauče ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
10.9.21 10:29

Zakladatelko, když to tak moc chceš, tak se asi budeš muset trochu hecnout, překonat tu svou lenost a začít se hýbat… ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
10.9.21 11:05

Myslím si, že si musíš vybudovat pravidelnost. Pravidelně jist, pravidelně cvičit a nastavit si řád dle tvých možností. Mas silnou motivaci v podobě nějakého plnohodnotného cíle, tudíž si myslím, že se stačí jen zavrtat do plánu.

Měla bys zvýšit kaloricky příjem, na základě svého cvičení. Jist mnoho bílkovin, a posilovat.

To vše asi víš, ale zdrave nabirani váhy je složitý systém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí