Podvodný email - mám to nějak řešit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7527
27.11.18 19:41

@Irena.Hlovcová no neke..tak už to zmenili, nebo se nechali inspirovat, mě už asi potřetí přišel email ode mne, a je fakt, že jsem teď nakupovaa přes net :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
27.11.18 22:37

A já neumím anglicky, tak jsem klidná ;) jsem netušila, že je to k něčemu dobré :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
2.6.21 08:04

Ahoj, včera mi přišel tento mail. Mám to nějak řešit nebo je to zas podvod a hlavně neklikat na ten odkaz? Nerada bych, aby mi zmizely nějaký prachy. Ach jo, už mě tohle štve. Díky.

Dobrý den,
Tato aktivita zahrnuje vklad pro společnost provozující online hazardní hry (Skrill) pomocí vaší karty propojené s vaším účtem.

Pro další šetření jsme museli dočasně pozastavit váš požadavek na platbu a přidat k této platbě 48hodinové pozdržení.

Pokud jste byli vlastníkem tohoto požadavku na platbu, nedělejte nic a tuto zprávu ignorujte

PayPal potvrdí transakci v peněžence online hazardních her a neměli byste si s ní dělat starosti

Pokud ne, proveďte níže uvedený postup a transakci zrušte a okamžitě požádejte o vrácení peněz

Poznámka: pošleme automatickou krátkou zprávu na vaše telefonní číslo se zrušovacím kódem

Tento kód dokončí proces podezřelého zrušení platby

bez kódu proces zrušení nedokončíte

Chcete-li tuto platbu zrušit, vraťte peníze kliknutím na následující odkaz

klikněte zde
Varování: tento e-mail je generován automaticky a nepoužívá se pro komunikaci mezi
klient a PayPal.

Děkuji za pochopení

S pozdravem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
2.6.21 08:10

To mi přišlo zrovna včera taky. Smazat a ignorovat. Hlavně nikam neposílat žádné údaje, to je přesně to co oni chtějí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19980
2.6.21 08:11

@LolaAA jen jsem to smazala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
2.6.21 08:11

Hlavně nikdy na takové maily neklikat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
2.6.21 08:20
@DanielaD píše:
Hlavně nikdy na takové maily neklikat!

Co je ve spamu hned mažu, ale je to síla, jak věrohodně působí na „neználky“ :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13722
2.6.21 19:32

To na tebe opravdu takový email působí důvěryhodně? Ty jsi platila nějaký vklad na hazardní hry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.6.21 05:26
@Venett píše:
Co je ve spamu hned mažu, ale je to síla, jak věrohodně působí na „neználky“ :zed: :cert:
Často do spamu nepadají a to je horší. Při procházení pošty se lehce rozklikne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.6.21 05:36

Mě zmizel celý profil na fb, je to už asi 4 tydny. Čekala jsem týden, že ho vrátí, to se nestalo, tak už nejsem ani na fb. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18267
3.6.21 05:39

Pokud nakupujete na netu, je jedno jestli u známého webu, nebo někde z Číny, doporučuji vám používat pouze jeden vyčleněný účet k pohybu na netu. Pokud možno účet průleťák, kde není co sosnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
3.6.21 08:14
@AnastazieB píše:
To na tebe opravdu takový email působí důvěryhodně? Ty jsi platila nějaký vklad na hazardní hry?

Ne, nepůsobí, ale vím, že na ostatní evidentně ano :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13722
3.6.21 10:59

@Venett tebe jsem nemyslela, myslela jsem zakladatelku (resp. obnovitelku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13722
3.6.21 11:00
@DanielaD píše: Často do spamu nepadají a to je horší. Při procházení pošty se lehce rozklikne.

Ale rozkliknutí emailu nevadí. Jen nesmíš klikat na odkazy, které jsou v emailu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
7.6.21 13:14
@medunka23 píše:
@Irena.Hlovcová myslím, že tu už proběhla jedna diskuse, hned jak byla první vlna těchto emailu, co by tě mělo hned zarazit, je to, že jako odesilatel jsi uvedená ty,tedy tvůj email.
Mám dojem, že v té první vlně dokonce někteří zaplatili.

Vždycky někdo zaplatí. Člověk se až diví, čemu všemu jsou lidi ochotni uvěřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák