Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Děvčata, jak máte zajištěné prázdniny pro děti?
@sloninka děti u prababičky v Praze, divadlo Spejbla a Hurvínka, Dinopark, dětský koutek s kavárnou
víc nevím, to se dozvím až prababička vrátí ![]()
Jsem z oboru školství. Mám určitý profesní plán do budoucnosti a z toho důvodu mě zajímá, jak realizují maminky program svých dětí o podz. prázdninách, případně zda funguje školka, družina.
Kluka se netýkají. Školka funguje, i když v omezeném provozu. Bude málo dětí, tak budou sloučeny některé třídy. Jinak bych to musela řešit pomocí babiček.
Holky dotaz mimo asi, ale kdy jsou podzimní prázdniny.. Máme na dveřích napsané, že se mají maminky zapsat, které dají- pondělí středa.. Já jsme na mateřské, tak jasné, že se tam cpát nebudu, ale nevím co čt, pá, jsou to taky prázdniny?? dneska mi učitelka říkala a necháte doma, že?? tak jako nevím, jestli je to jako vcelku brané, a nebo se jenom tak ptala..
Zase se nechci někde tlačit ![]()
Podzimní prázdniny jsou v pondělí a ve středu, v úterý je svátek. Od čtvrtka je normálně výuka, akorát v pár školách dal ředitel na čt a pá ředitelské volno.
@kvaček píše:
Holky dotaz mimo asi, ale kdy jsou podzimní prázdniny.. Máme na dveřích napsané, že se mají maminky zapsat, které dají- pondělí středa.. Já jsme na mateřské, tak jasné, že se tam cpát nebudu, ale nevím co čt, pá, jsou to taky prázdniny?? dneska mi učitelka říkala a necháte doma, že?? tak jako nevím, jestli je to jako vcelku brané, a nebo se jenom tak ptala..
Zase se nechci někde tlačit
Je to jak kde. Ve čtvrtek a v pátek prázdniny nejsou, ale mnoho škol vyhlásilo dětem ředitelská volna.
Já dávám syna do soukr. školky kam dříve chodil. Státní školka má zavřeno ![]()
@sloninka u nás funguje školka, ale jsem na RD, tak bude malá doma.
@kvaček čt a pá jde dcera normálně do školky, to u nás už prázdniny nejsou. ale je to škola od školy, na gymplu jsme nikdy ředitelský neměli ![]()
V pondeli ma manzel (a mozna i ja) volno, pak skolka normalne funguje…
U nás školka funguje v omezeném provozu. Třeba z dceřiny třídy je nahlášena jen jedna holčička ![]()
Mají omezený provoz i čtvrtek a pátek neb nepoteče voda, ale děti rodičů kteří potřebují mohou přijít. Škola i družina jsou zavřené.
Známí to řeší chůvou, která jim jinak dítě vyzvedává po škole neb nemají babičky.
@sloninka píše:
Jsem z oboru školství. Mám určitý profesní plán do budoucnosti a z toho důvodu mě zajímá, jak realizují maminky program svých dětí o podz. prázdninách, případně zda funguje školka, družina.
Vzhledem k tomu, že jsme si podzimních slunečních víkendů užili dost a dost na rlzných horách, nějak se nám v tý „zimě“, co bude, ani nikam nechce. Resp. nejsme typy, co by s dětma vyrazily/i (tipy vyrazily, my vyrazili) do Mekáče, Hopsárií, Legolandů, prostě NE pod střechu, fakt když už, tak do lesa, do kopců. Školák má prázdniny, školka jede, a le proč by ten malej prďola neměl být doma. Na pondělí jsme požádala o dovolenou taťku (já jsem relativně čerstvě v zaměstnání), ve středu se budeme míjet, mám odpolední/večerní. Počítám, že budou kutit v dílně, nebo sjedou udělat přípravy na zimu na chalupu. No a do toho se ohlásily dvě babičky (babička a veeeelmi aktivní prababička)… takže abych řekla pravdu, je pátek večer a netuším, jak a co bude zejtra ![]()
Podzimní prázdniny se blíží. Jak je budete trávit? Pojedete někam, budete výletovat? Asi potřebuji nějaký tip, kam vyrazit. Nevím, jaké bude počasí, ale lákají mě spíš aktivity venku.
Já využívám k návštěvě kamarádek, které jsou doma na RD a není tak moc času se vidět (bydlíme od sebe asi hodinu autem).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.