Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já holkám pouštím když nezvládám číst (občas migréna aobčas musím něco udělat doma) a má to úspěch. dají se stáhnout z netu v mp3 tak to hodím na flashku a strčím do věže nebo pustím cd co holkám dovezla babí. trochu ot, ale-nemuže se bát v pokojíku něčeho konkrétního? starší takle začla vyvádět a pak jsme zjistili že jedna hračka ji na polici dělá divnej stín a toho se bála
@spiky01 píše:
Já holkám pouštím když nezvládám číst (občas migréna aobčas musím něco udělat doma) a má to úspěch. dají se stáhnout z netu v mp3 tak to hodím na flashku a strčím do věže nebo pustím cd co holkám dovezla babí. trochu ot, ale-nemuže se bát v pokojíku něčeho konkrétního? starší takle začla vyvádět a pak jsme zjistili že jedna hračka ji na polici dělá divnej stín a toho se bála
Já už fakt nevím. Spíš to souvisí celkově se situací, s kterou se musí vypořádat. Narodil se brácha a od 3. týdne byl nemocný, takže jsem trávila šestinedělí v nemocnici a Vojtíka viděla jenom 2hod denně, někdy ani to ne. Pak nás pustili a znovu do nemocnice… Teď už to naštěstí polevilo, ale myslím, že teď se to začíná projevovat na Vojtovi + období vzdoru, kterým prochází.
Když k němu v noci letím, úplně řve strachy a vykládá, ať vyženu ty hady, že na něho chrlí oheň, nebo že je tam čarodějnice a leze z kytky, jindy je to zlá sova a houká na něj
Možná bude to radio dobré, protože včera si vyžádal nechat otevřené okono (pršelo) a usnul mnohem lépe.
Podotýkám, že až do teď usínal přímo ukázkově. Bez pohádek. Prostě jsme si řekli, co budeme příští den dělat, pohladila jsem ho a šla. Za chvíli spal.
@1pipa u nás docela zabírá taková ta svítící želva s hvězdičkama. Když se v noci probudí ze zlýho snu, tak si jí pustí, udělá mu to docela dost světla a uklidní se. A i s ní večer usíná.
@1pipa píše:
To víš, že povídám. Hodinku před spaním spolu ležíme v posteli a vymýšlím pohádky. Jde o to, že když chci odejít, tak začne natahovat, že chce do mé postele a když vidí, že to nedovolím, tak chce zase pohádky a hladit a mlíčko a já nevím co ještě. Dneska jsem musela čekat, až usne. Takhle to ale nejde dělat. Mladší mi spí děsně a já ještě večer potřebuju něco udělat doma nebo do práce. Proto mě napadlo, že bych mu mohla ještě něco pustit, než usne. Bojí se i zvuků, tak by mu to třeba pomohlo
Dcera něco podobného taky dělala, dokud byla v pokojíčku sama. Bála se. Takže jsme přečetli společně pohádku a pak jsem pustila potichu pohádky na cd. Ani už nevím, co tam přesně bylo, ale zabíralo to, poslouchala a usnula, vždycky jsem tam tak za půl hodinky šla a rádio vypnula. Takže myslím, že za zkoušku nic nedáš. Od té doby, co je v pokojíčku se ségrou, tak už se nebojí, ale pohádku - čtenou( tak 10 min.) mají každý večer
.
@Silwinka87 píše:
Prakticky pořád. Bylo to nepříjemné, já sama jsem jeho přítomnost cítila. Museli jsme to začít řešit radikálně potom, co jsem v noci slyšela malého mluvit, povídal si s panem a to už jsem věděla že je zle, že to musíme řešit. Nakonec nám pomohla přímo paní odtud z e-mimina. Dodnes jsem jí velmi vděčná. I když jak jsem psala, twn strach má v sobě pořád.
A on si s ním teda povídal jo? Neměl z něho strach? Brrrr.
@lucenka píše:
@1pipa u nás docela zabírá taková ta svítící želva s hvězdičkama. Když se v noci probudí ze zlýho snu, tak si jí pustí, udělá mu to docela dost světla a uklidní se. A i s ní večer usíná.
co to je za želva? ![]()
@1pipa píše:
co to je za želva?
dostali jsem k vánocům tuhle http://aukro.cz/show_item.php?…
@1pipa bachovy kvetove esence-google ti poradi. Jsou to kapicky, vytazky z kytek na ruzne osychicke stavy-je to prirodni, my davali i psovi a ja je brala kdyz jsem mela deprese. Nechavala jsem si je michat na miru nebo kdyz bylo nejhur koupila krizovky. Kamaradka davala holce kdyz mela problem ve skolce a moc si to chvalila
@spiky01 píše:
@1pipa bachovy kvetove esence-google ti poradi. Jsou to kapicky, vytazky z kytek na ruzne osychicke stavy-je to prirodni, my davali i psovi a ja je brala kdyz jsem mela deprese. Nechavala jsem si je michat na miru nebo kdyz bylo nejhur koupila krizovky. Kamaradka davala holce kdyz mela problem ve skolce a moc si to chvalila
Díky, na to se podívám.
@lucenka píše:
dostali jsem k vánocům tuhle http://aukro.cz/show_item.php?…
Díky, to vůbec neznám. Já mu nechávám svítit lampičku, ale je fakt, že když se v noci vzbudí, tak už je tam tma…
@1pipa píše:
Díky, to vůbec neznám. Já mu nechávám svítit lampičku, ale je fakt, že když se v noci vzbudí, tak už je tam tma…
tady má taky tmu, když se vzbudí… ale tu želvu má u sebe v posteli a sám si jí v pohodě rozsvítí (sama se pak po hodině zhasne). Celkem dost mu to pomohlo.
@1pipa píše:
A on si s ním teda povídal jo? Neměl z něho strach? Brrrr.
On se ho bál, ze začátku hodně a pak trochu míň. Mě to strašně vyděsilo, že by s ním měl navazovat nějaký kontakt, tak jsem to začala řešit. Navíc sama jsem se necítila doma vůbec dobře. Tu cizí přítomnost jsem prostě cítila, to že mám někoho za,,zády".Kdo to nepoznal, ten to asi nepochopí ![]()
@Silwinka87 píše:
On se ho bál, ze začátku hodně a pak trochu míň. Mě to strašně vyděsilo, že by s ním měl navazovat nějaký kontakt, tak jsem to začala řešit. Navíc sama jsem se necítila doma vůbec dobře. Tu cizí přítomnost jsem prostě cítila, to že mám někoho za,,zády".Kdo to nepoznal, ten to asi nepochopí
To je šílené
Bydlíte v nějakém starém baráku? Hlavně, že jste se ho zbavili. A jak se to řeší?