Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Silwinka87 píše:
Jako určo to zkus, ale podle toho co píšeš, tak je malý vyčuraný(omlouvám se),využívá toho, že tě zlomí. Prostě budeš muset udělat i kratší ten rituál. Domluvte se tak, že si za ním vždycky lehneš, povíš krátkou pohádku, dáš pusu, pustíš rádio a odcházíš. On pár dní bude dělat bugr a bude zkoušet kde co, ale zvykne si.
Náš malý je hodně podobný typ, jak ten tvůj. U nás ještě působilo jako rozbuška, když jsem chtěla třeba jen přivřít dveře, hned byl řev, takže mu zapnu rádio, nechám svítit světlíka(bludičku) a nechám otevřené dveře. Nicméně, v noci za náma chodí do ložnice pořád
Vyčůraný asi taky trochu bude, ale poznám na něm, že se bojí. A to fakt nechci. Já jsem celkem přísná máma a dneska už jsem měla nervy na pochodu a ještě ho zprdla, ale když nad tím uvažuju, tak nechci, aby se mi bál říct, že má strach. A hlavně jak jsem psala, znám to ze svého dětství a bylo to příšerné.
@1pipa píše:
Vyčůraný asi taky trochu bude, ale poznám na něm, že se bojí. A to fakt nechci. Já jsem celkem přísná máma a dneska už jsem měla nervy na pochodu a ještě ho zprdla, ale když nad tím uvažuju, tak nechci, aby se mi bál říct, že má strach. A hlavně jak jsem psala, znám to ze svého dětství a bylo to příšerné.
To jsem si přečetla až teď, ale buď v klidu, náš malý se taky bojí. Bojí se spát v pokojíku(měli jsme v minulosti problém s pánem, který s malým obýval pokojík).Takže tam sice zaspí, ale když se tam potom probudí, tak už tam být nechce a chce k nám. Vím, že má strach, proto mu nebráním..
Vím jaké to je..
Ahoj. U nas se u rocni dcery osvedcil medvidek - vypravec. Da se koupit v Pompu. Rika sice jen 4 pohadky, ale Ellince to staci. Vzdycky se u nich uklidni a usne. I po probuzeni behem noci. ![]()
@eva420 píše:
Ahoj. U nas se u rocni dcery osvedcil medvidek - vypravec. Da se koupit v Pompu. Rika sice jen 4 pohadky, ale Ellince to staci. Vzdycky se u nich uklidni a usne. I po probuzeni behem noci.
Ti existují dva. Ještě je jeden a ten říká těch pohádek 8.Taky jsem nad tím přemýšlela.. ![]()
@Silwinka87 píše:
To jsem si přečetla až teď, ale buď v klidu, náš malý se taky bojí. Bojí se spát v pokojíku(měli jsme v minulosti problém s pánem, který s malým obýval pokojík).Takže tam sice zaspí, ale když se tam potom probudí, tak už tam být nechce a chce k nám. Vím, že má strach, proto mu nebráním..
Vím jaké to je..
jejda fuj, co to bylo za pána
? To teď budu mít problém usnout i já ![]()
@eva420 píše:
Ahoj. U nas se u rocni dcery osvedcil medvidek - vypravec. Da se koupit v Pompu. Rika sice jen 4 pohadky, ale Ellince to staci. Vzdycky se u nich uklidni a usne. I po probuzeni behem noci.
To zní taky zajímavě. Akorát teda nevím, jestli by zrovna Vojtu neomrzelo poslouchat pořád dokola ty samé pohádky. Ale mrknu na to, díky.
@1pipa píše:
jejda fuj, co to bylo za pána? To teď budu mít problém usnout i já
nalepil se na malého. Podle odvaděčky se mu líbila malého energie, takže se zdržovat v jeho blízkosti. Malý na něj po odvedení hned zapomněl, už se o něm nikdy nezmínil, ale ten strach v něm zůstal..
@Silwinka87 píše:
nalepil se na malého. Podle odvaděčky se mu líbila malého energie, takže se zdržovat v jeho blízkosti. Malý na něj po odvedení hned zapomněl, už se o něm nikdy nezmínil, ale ten strach v něm zůstal..
Jak jste to poznali, mluvil o něm?
@1pipa píše:
To zní taky zajímavě. Akorát teda nevím, jestli by zrovna Vojtu neomrzelo poslouchat pořád dokola ty samé pohádky. Ale mrknu na to, díky.
Toho jsem se bála taky, tak jsme nakonec pořídili to radio
@Silwinka87 píše:
Ti existují dva. Ještě je jeden a ten říká těch pohádek 8.Taky jsem nad tím přemýšlela..
Opravdu? To jsem nevedela. Zkusim pohledat a mozna bych poridila i tohoto. ![]()
@1pipa píše:
Jak jste to poznali, mluvil o něm?
Prakticky pořád. Bylo to nepříjemné, já sama jsem jeho přítomnost cítila. Museli jsme to začít řešit radikálně potom, co jsem v noci slyšela malého mluvit, povídal si s panem a to už jsem věděla že je zle, že to musíme řešit. Nakonec nám pomohla přímo paní odtud z e-mimina. Dodnes jsem jí velmi vděčná. I když jak jsem psala, twn strach má v sobě pořád. ![]()
@1pipa píše:
Ja ho davam na noc Ellince do postylky, takze si s medvidkem muze pohrat, pritulit se a pohadku si popr. pusti sama. Zatim ji jeste neomrzel, tak uvidime. Ja bohuzel nemam kam dat radio, tak to zatim resime takhle.
@eva420 píše:
Ja ho davam na noc Ellince do postylky, takze si s medvidkem muze pohrat, pritulit se a pohadku si popr. pusti sama. Zatim ji jeste neomrzel, tak uvidime. Ja bohuzel nemam kam dat radio, tak to zatim resime takhle.
Tak pokud ho má vyloženě i jako oblíbeného plyšáka tak ano, potom je to super.Ale třeba malý má jednoho svého oblíbence želvičku Elvina a toho nedá z ruky. Takže u nás by byl opravdu jen na ty pohádky
Nasla jsem jeste zohle a vypada skvele
http://m.alza.cz/…-d156232.htm
@Silwinka87 píše:
Tak pokud ho má vyloženě i jako oblíbeného plyšáka tak ano, potom je to super.Ale třeba malý má jednoho svého oblíbence želvičku Elvina a toho nedá z ruky. Takže u nás by byl opravdu jen na ty pohádky
Oblibeny neni, ale v postylce si s nim vystaci ![]()