Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jakou máte postel pro dítko? Je třeba ze zdravotního hlediska některá vhodná a nevhodná? Je lepší klasická otvírací válenda s úložným prostorem, nebo postel s roštěm a matrací, která má třeba šuplík na uložení věcí? My třeba měly se ségrou válendy, ale nevím, zda třeba není lepší matrace, která se dá časem jen vyměnit. My třeba tu válendu měly přes 20 let, tak nevím ani, co dneska vydrží déle ![]()
Tak co jsem kdesi slyšela a zní to logicky, tak klasická posltel, bez uložného prostoru, aby matrace „dýchala“.
@Maty1989 píše:
Jakou máte postel pro dítko? Je třeba ze zdravotního hlediska některá vhodná a nevhodná? Je lepší klasická otvírací válenda s úložným prostorem, nebo postel s roštěm a matrací, která má třeba šuplík na uložení věcí? My třeba měly se ségrou válendy, ale nevím, zda třeba není lepší matrace, která se dá časem jen vyměnit. My třeba tu válendu měly přes 20 let, tak nevím ani, co dneska vydrží déle
Myslela jsem si to, díky ![]()
My máme postel z Ikei z roštem+ matrací. A na jedné straně záleží kterou zvolíte je prkno jako zábrane není ani vysoká. Prcek v roce a čtvrtna ní vyskočil jako zajíček.
Nemáme úložný prostor jak se tu psalo „dýchá“ za nás spokojenost
@Maty1989 postel s roštem a matrací - dobře větrá. úložný prostor je sice fajn, ale válendy a pod a na dlouhodobé spaní určitě ne ![]()
@Jannys píše:
My máme postel z Ikei z roštem+ matrací. A na jedné straně záleží kterou zvolíte je prkno jako zábrane není ani vysoká. Prcek v roce a čtvrtna ní vyskočil jako zajíček.
Nemáme úložný prostor jak se tu psalo „dýchá“ za nás spokojenost
Já už chci právě klasickou velkou 200cm postel, ne přímo dětskou ![]()
@martina.se píše:
@Maty1989 postel s roštem a matrací - dobře větrá. úložný prostor je sice fajn, ale válendy a pod a na dlouhodobé spaní určitě ne
Tak já třeba spala na jedné válendě přes 20 let a pohoda
I když byla proležená, tak se mi pak u mamky spávalo dobře v těhotenství, krásně pupík ulehl do prohlubně ![]()
@Maty1989
jako jo, mi se s pupkem taky nejlíp leží na prosezeném gauči - bo tam krásně zapadnu - ale pro dítě bych volila něco kvalitnějšího ![]()
Určitě ne válendu
Nevětrá, proleží se,.. Radšiklasickou masivní s roštem a měnit matraci ![]()
@Almira-Alm píše:
Určitě ne válenduNevětrá, proleží se,.. Radšiklasickou masivní s roštem a měnit matraci
Díky ![]()
My nejspíš budeme kupovat něco takového: http://www.postele-palandy.cz/…marcela9.jpg úložný prostor neřeším, nakoupím v Ikei nějaké pěkné krabice na hračky a může to být tak, to bohatě stačí ![]()
@avm3 píše:
Tak co jsem kdesi slyšela a zní to logicky, tak klasická posltel, bez uložného prostoru, aby matrace „dýchala“.
na posteli nezalezi, jen to musi byt nejaky ram a v nem obyc rost (ne plna deska), at matrace dycha. zadne supliky pod posteli, at tam cirkuluje vzduch…
a vybrat dobrou matraci, ktera se da potom vymenovat.
@Verca1989 píše:
My nejspíš budeme kupovat něco takového: http://www.postele-palandy.cz/…marcela9.jpg úložný prostor neřeším, nakoupím v Ikei nějaké pěkné krabice na hračky a může to být tak, to bohatě stačí
Taky mame podobny typ