Skoro 3letá dcera naschvál čůrá do postele

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
156
1.3.14 18:36

Skoro 3letá dcera naschvál čůrá do postele

Ahojky maminky, hledám radu i popřípadě východisko z dané situace, protože si už nevím rady. Moje skoro již 3 letá dcera se mi poslední týden vždy při usínání celá svleče a pak se mi vyčůrá do postele a ještě mi to přijde říct. Přitom na záchod chodí a ještě nás vyhání, že chce sama. Máme ještě problém, že kaká do kalhotek. Jsem z toho už na mrtvici. V lednu začala chodit do školky vždy na dopoledne. Ráda tam chodila a z toho jsem usoudila, že bych eventuálně mohla zkusit i spaní ve školce. Vydržela mi 2 dny, pak utekla na zahradě učitelce do 2. patra na balkon (je volně přístupný po schodech) a od té doby nechce chodit do školky. Jak byla vzorná, že celou dobu nebrečela ve školce tak začala jako by tam byla poprvé. Mimoto je k nevydržení pořád zlobí. Já už si nevím s ní rady. Nevím jestli je to psychický blok ze školky, spaní ve školce, nebo bude nemocná nebo si poznává své tělo anebo to dělá vše naschvál. A vždy ráno slyším do školky ne. Ráda přivítám nějaké rady co s tím dělat. Děkuji
 spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4151
1.3.14 18:45

Co na chvíli vrátit plenu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.3.14 18:46
@zelenaprisera píše:
Co na chvíli vrátit plenu?

ona tu plenu na noc má, ale svleče se a i
tu plenou a vyčůrá se do lůžka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
1.3.14 18:46

Klidně to může být reakce na to, že nechce spát ve školce. Každý dítě se s tím vyrovnává jinak. A pokud to dřív nedělala, až po tom spaní ve školce, tak si myslím, že to je jasný. Náš tříleťák taky zatím odmítá spát ve školce. Chodí tam od září a už si konečně kolem Vánoc zvykl a nebrečí, ale spát tam taky nechce. Od března jsem chtěla, aby tam začal spát, protože se nám má za měsíc narodit mimčo, ale je pořád nemocný, tak to asi zatím nemá smysl. Vždycky přijde po nemoci a za chvilku je nemocný nanovo. Tento týden mi dokonce řekl, že chce být nemocný, že je aspoň se mnou doma :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
1.3.14 18:50

A zkoušela sis s ní v klidu promluvit, proč to dělá? Jestli to není nezbytně nutný, tak bych jí to spaní ve školce asi ještě oddálila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846

Malá se taky po nástupu do školky začala počůrávat.(asi 2 měsíce) Taky víc začala zlobit. Každé ráno ve školce ječák, doma taky. Chodí teda poo. Na to, že chodí od září, se tam začala těšit až teď.
Asi chce být jak mimino, aby do školky nemusela. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382

A to tam musí spát v tý školce? Můj sice do školky ještě nechodí, ale po obědě nespí od roka a půl. To se ještě nezměnilo a furt děti nutěj spát??? 8o :roll: Nemůžou třeba jen ležet, odpočívat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
1.3.14 18:52

Hele, určitě je to prostest proti něčemu. Může to být to spaní ve školce, může to být něco jiného (nejsi třeba taky těhotná, že by cítila, že jde na druhou kolej kvůli malému?, nebo třeba se jí nechce chodit spát tak brzy nebo cokoliv). Asi bych si s ní zkusila promluvit, proč to dělá (dceři je 2,5 a leccos už vysvětlí, třeba by Ti taky řekla, co máš udělat, aby se nesvlíkala).

Jinak nevím, jestli do školky musí (pracuješ), nebo jen aby si zvykala, ale pokud nemusí, tak si ji zkus nechat týden doma a uvidíš.

Jinak nemocná samozřejmě být může, ale jako hlavní příčinu bych to neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
1.3.14 18:52

Můj syn se taky jednou naschvál počůral. Dostal jednu všeříkající a přesně mířenou, čímž mezi námi bylo v tomto směru navždy jasno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
1.3.14 18:54

Možná OT, ale jak to, že děti v čechách nechtějí do školky? bydlím ve švédsku a tady jsem to neslyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
1.3.14 18:59

Slyšela jsem o tom, že některé děti se do školky těší, pak tam chvíli rádi chodí a pak se zaseknou a nechtějí tam…
Asi to bude tou školkou, něco tím chce sdělit, naschvál to asi dělá, ale třeba neví jak jinak ti říct, že tam nechce…určitě bych ji za to netrestala, spíš se snažila najít příčinu - mluvila jsi o tom s učitelkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
385
1.3.14 19:00
@zelenaprisera píše:
Možná OT, ale jak to, že děti v čechách nechtějí do školky? bydlím ve švédsku a tady jsem to neslyšela :think:

A od kolika let nastupují ve Švédsku do školky, taky ve třech letech nebo dříve? Já si myslím, že české děti bývají do 3 až 4 let doma většinou jen s mamkou a jsou na ni hodně fixované, a proto tak těžce zvládají ten nástup do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.3.14 19:02
@Slečna Ferka píše:
Hele, určitě je to prostest proti něčemu. Může to být to spaní ve školce, může to být něco jiného (nejsi třeba taky těhotná, že by cítila, že jde na druhou kolej kvůli malému?, nebo třeba se jí nechce chodit spát tak brzy nebo cokoliv). Asi bych si s ní zkusila promluvit, proč to dělá (dceři je 2,5 a leccos už vysvětlí, třeba by Ti taky řekla, co máš udělat, aby se nesvlíkala).

Jinak nevím, jestli do školky musí (pracuješ), nebo jen aby si zvykala, ale pokud nemusí, tak si ji zkus nechat týden doma a uvidíš.

Jinak nemocná samozřejmě být může, ale jako hlavní příčinu bych to neviděla.

No těhotná nejsem, takže kvůli toho to není. Do školky musí chodit, protože já v červnu už musím jít do práce a kdyby šla ve 3 letech tak by zase byly prázdniny ve školce, tak jsem ji přihlásila dříve. Teďka byla týden doma, ale její názor se nezměnil. A komunikace s mou dcerou? Já z ní nic nedostanu. Ona prostě o tom nechce se mnou mluvit. Ani jak chodila do školky tak mi na otázku co dělala ve školce neřekla nic. Tak už nevím. Samozřejmě teď bude chodit jen na dopoledne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.3.14 19:05

@Mama11 S učitelkou jsem mluvila, a ta mi řekla, že je to tím spaním. Nevím, ale učitelka mi nějak nesedí. Je tam sama na 15 dětí věku 2-3 roky a bere malou tak, že se nesmí počůrat, že je hyperaktivní atd… prostě jako 3 leté dítě, které musí splňovat veškeré požadavky a nikdy se nesmí stát nehoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
1.3.14 19:07

@poplach No to je sice pěkné, ale já nemůžu tak dlouho čekat, aby si zvykla. Potřebuju jít do práce. Dochází finance a takový bojkot si nemůžu dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí