Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Spíš zkouší, co si může dovolit. A vidí, že tě to dohání k šílenství, tak v tom vesele pokračuje. Neboj, nejsi v tom sama, můj syn se zase blokne na procházce a třeba 20 minut leží pod stromem, protože ho na něj nechci vysadit. Přijde mi, že to udělá schválně a čeká co bude. Dřív na různá vyhrožování i domlouvání přišel, naposledy neutekl ani když na něj šly kachny. Taky mu budou v dubnu tři.
@Allee ano, určitě to tak funguje, že dítě ve 3 měsících vme školku líp a pak už je na ní prostě zvyklé. ale je otázka, jestli je to tak správě. ![]()
@Allee píše:
jo, přesně, je to tak, náš syn i ostatní děti co s ním chodily do jeslí jsou všichni mnohem víc socializovaný a bez jakýhokoli traumatu
Já to tu nechci plevelit, tak naposled mimo téma.
Jestli jsou všechny děti z jeslí bez traumatu bych se neodvážila říct, to neví nikdo, ono to vidět a poznat není. Ale trauma bych měla každopádně já jako matka ![]()
Já teda byla v jeslích od 1,5 roku, hezké vzpomínky na to moc nemám, stejně jako na školku od rána do večera, já byc radši byla doma s rodičema. A sociálně jsme na tom nebyla vůbec nejlíp, takže každé dítě je jiné.
Podle mě hodně záleží na tom způsobu zvykání, tady jsou děti do 3 let hlavně doma a pak najednou natvrdo do třídy bez postupného zvykání s rodiči.
@Lama Lama píše:
@Allee ano, určitě to tak funguje, že dítě ve 3 měsících vme školku líp a pak už je na ní prostě zvyklé. ale je otázka, jestli je to tak správě.
já jsem teda nemluvila o 3 měsíčních dětech! syn začal chodit když mu byly necelé dva roky
@Allee píše:
já jsem teda nemluvila o 3 měsíčních dětech! syn začal chodit když mu byly necelé dva roky
a jak víš, jak by reagoval ve 3letech? Myslíš, že by ve 3 trauma měl?
Ono je to kus od kusu. moje holka je splachovací, školku dala v pohodě ve dvou a myslím, že by dala klidně i dřív, ale já jsem nechtěla. Kluk k tomu ve dvou nebyl, nebyl by ani v roce, ve třech k tomu taky ještě pořádně nebyl, ale dáala jsme ho na jedno dopo. A vlastně ani teď ve 4,5 letech není ze školky odvařenej.
A ohledně traumatu já bych to nenazývala hned trumatem.
Ale mě prostě přijde, že takle malý dítě se má líp s mámou. Když s ní nebude, tak netvrdím, že bude mít trauma. Ale má se s ní líp. ![]()
Taky se přikláním k názoru, že to bude souviset se školkou, zkus si s ní sednout a hezky v klidu si s ní popovídat, co se vlastně ve školce stalo. Kamárádky holčička se po 2letech chození do školky ráno poblinkávat, nikdo nevěděl co se stalo malá nechtěla nic říct, nakonec malou vzala k dětské psycholožce a tam se ukázalo, že se jí někdo ve školce posmíval že má tlustý krk a ona se tam začala bát. Takže dětská dušička je opravdu citlivá a mohla se stát jen nějaká blbost a to dítě na to reaguje tímto. Zkus jí slíbit, že ve školce teď spát nemusí, když nechce a pokud přestane doma schválně čůrat do postele, tak jí koupíš /něco co má hodně ráda, nějakou sladkost/ ale když bude doma maminku zlobit a bude čůrat do postele tak jí to koupit nemůžeš protože takové děti tu dobrůtku papat nemůžou to by jim vypadaly zoubky… u nás to tak na jedno dítě funguje na druhé nefunguje skoro nic ![]()
Těžko říct, naše malá taky, asi chce být s vama a jelikož je ve školce a málo času s vama dělá naschvály aby si získala víc pozornosti a času být s vama