Dvouletý syn usne, jen když mě štípe

7.3.14 13:42

dvouletý syn usne jen když mě štípe

Ahoj maminky, náš dvouletý Honzík usne jen když ho držím za ruku a on mě štípe, velice ho to uklidňuje, ovšem mě to docela bolí, když ho upozorním, že to bolí na chvíli mě jen šimrá, ale pak mě zase štípe, bez štípání neusne. Nemáte s tím někdo zkušenosti, jak to odstranit, nejlépe mu nahradit ruku nějakou věcí co může štípat, ale zatím jsem nic nenašla co by přijal. když mu ruku nedám, hrozně brečí a pak se i v noci budí s brečením, je velice citlivý. Navíc mám obavy, aby se pak neštípal sám do ručičky a nestal se z toho nějaký obtížně odstranitelný zlozvyk. Děkuji za nápady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
964
7.3.14 13:46

Máme se synem úplně to stejné, jsem zvědavá, jestli někdo poradí nějaký fígl :nevim:. U nás zatím neprošlo nic, čím by mojí ruku nahradil. Spolehám na to, že až půjde do svého pokojíčku, tak tam prostě na muchlání rukou nebudu a bude se muset bez toho obejít :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
7.3.14 13:50

Já sice nemám zkušenost se štípáním, ale sestra tahala mamku za vlasy. Opravdu dost, i vlasy trhala. Tak dostala na tahání panenku. Nahraďte ruku nějakým plyšákem, pokud to nepůjde, tak si prostě bude muset zvyknout neštípat, ruku bych mu na štípání nedala. Dítě se také naučí usnout bez dudlíku, stačí mu ho vzít. Ono to chvíli trvá, než si zvykne, ale pokud se neustoupí a vydrží, on si zvykne spát bez zlozvyků. Čím dřív se začne zlozvyku zbavovat, tím se s tím lépe vyrovná a zapomene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
7.3.14 13:51
@Ančovička píše:
Ahoj maminky, náš dvouletý Honzík usne jen když ho držím za ruku a on mě štípe, velice ho to uklidňuje, ovšem mě to docela bolí, když ho upozorním, že to bolí na chvíli mě jen šimrá, ale pak mě zase štípe, bez štípání neusne. Nemáte s tím někdo zkušenosti, jak to odstranit, nejlépe mu nahradit ruku nějakou věcí co může štípat, ale zatím jsem nic nenašla co by přijal. když mu ruku nedám, hrozně brečí a pak se i v noci budí s brečením, je velice citlivý. Navíc mám obavy, aby se pak neštípal sám do ručičky a nestal se z toho nějaký obtížně odstranitelný zlozvyk. Děkuji za nápady

Mě neštípe, ale tahá mě za ucho, nebo tak trochu jako štípe do ucha. Od narození co jsem ho kojila to se nějak naučil, a už muto zůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
7.3.14 13:54

Ha, koukám, že naše „malíčkování“ je proti vám ještě slast :lol:. Fígl na odstranění zlozvyku nemám, snad je to, že náš Ondra byl odmalička zvyklý mnout malíček u ruky toho, kdo s ním šel spát. Dneska, ve čtyřech letech, to dělá stále, ale už je schopný usnout sám. Nepotřebuje na usnutí osobu, tudíž ani malíček, ale jakmile u něho někdo leží, okamžite jej bere :lol:
To samé, když si k němu někdo sedne k TV. Bezmyšlenkovitě popadne ruku a „malíčkuje“ (tak tomu říká :mrgreen: ). A to klidně bráškovi, dědovi, prostě kdo se namane…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
7.3.14 13:56
@lemanka píše:
Já sice nemám zkušenost se štípáním, ale sestra tahala mamku za vlasy. Opravdu dost, i vlasy trhala. Tak dostala na tahání panenku. Nahraďte ruku nějakým plyšákem, pokud to nepůjde, tak si prostě bude muset zvyknout neštípat, ruku bych mu na štípání nedala. Dítě se také naučí usnout bez dudlíku, stačí mu ho vzít. Ono to chvíli trvá, než si zvykne, ale pokud se neustoupí a vydrží, on si zvykne spát bez zlozvyků. Čím dřív se začne zlozvyku zbavovat, tím se s tím lépe vyrovná a zapomene.

JJ, přesně tak, ještě mu dávám poslední měsíc, než nám přivezou velkou postel do pokojíčku a pak už halt půjde usínat sám jen s plyšákem. Počítám, že pár dní bude protestovat, ale třeba se mu ta nová postel bude tak líbit, že to projde hladce. Z dudlíkem jsme taky byli za 3 dni vyřízení bez problémů :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
7.3.14 13:58
@Barficka píše:
JJ, přesně tak, ještě mu dávám poslední měsíc, než nám přivezou velkou postel do pokojíčku a pak už halt půjde usínat sám jen s plyšákem. Počítám, že pár dní bude protestovat, ale třeba se mu ta nová postel bude tak líbit, že to projde hladce. Z dudlíkem jsme taky byli za 3 dni vyřízení bez problémů :palec:

Jo, dudlík byl taky bez problému, vzal ho čert a basta, ale vypakovat madam z postele je už horší :cert:. U nás je ale problém v tom, že nemá vlastní pokoj, ale postel vedle té naší v ložnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
7.3.14 14:02

@lemanka Taky to teď takhle máme. Vedle manželský postele přisunutou postýlku bez bočnice. Takže mladej si v noci jen v polospánku zavolá Dej juku a já mu jí tam prostě musím strčit, jinak je zle. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.3.14 14:06

Polstorvané dveře a klíč v zámku. A pro tebe oreganový čaj nebo dva panáky na usnutí. Nechat se týrat od dvouletého děcka, to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
7.3.14 14:11

@Ančovička do písmene to mám doma taky…od mala mě hladil při kojení a hlazení přešlo do štípání. Ale on štípe i ze spaní a i třeba když jí já sedím vedle něho, je zakoukaný a najednou štíp. Nevím jak ho to odnaučit, nehty stříhám, aby mě to míň bolelo. Ale zkoušela jsem po dobrém, říkám, že musí hladit, tak 5 minut hladí a pak štíp. Zkoušela i plácnout, nepomůže, zkoušela jsem dle rady tady někoho to vrátit, štípnu taky, nepomůže…já už prostě nevím. :nevim:

Doufám, že sem někdo napíše, jak na to. Rada typu nenech se terorizovat mi není nic platná. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
7.3.14 14:11

Mě takhle štípe malá na prsou, případně točí bradavkou…takže za mě, zlatá ruka. :mrgreen:
Taky bych brala nějakou radu jak na to, když jí odstrčím, řve… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12717
7.3.14 14:13

@scai :mrgreen: jo to mi dělá malej taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.3.14 14:18

Bych prostě nedala, jakýpak sr. aní pořád. Nebo kdyby místo štípání tě píchal do oka, taky budeš řešit citlivou dětskou dušičku místo zachování vlastního zraku?
Když děti nemají, co chtějí, prostě řvou. Zvykněte si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
7.3.14 14:21

Přes den ano, ale v noci chci a potřebuju spát a né řešit její řev. Když chvíli vydržím tohle úskalí, usne a spíme…když odtrukuju, otáčím se, řve… vzbudí druhé dítě, tak pak brečí taky a nespíme do rána nikdo :-(
Takže spíš bych brala radu, co místo toho? Třeba někomu něco pomohlo.
Dudlík má, asi jí to na uklidnění nestačí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
7.3.14 14:25

Prostě mu to nedovol… Je už dost velký, zkusit vysvětlit, uložit do postele a odejít. Tak 3 dny to bude naprd, potom si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí