Pohádky před usnutím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6131
16.3.14 22:50

Pohádky před usnutím

Ahoj maminky,
2,5 letý syn začal mít problémy se spaním, spíš s usínáním. Má strach. Zdají se mu škaredé sny a v noci se budí s křikem a musím ho brát k sobě do postele. Dneska večer už ani nechtěl usnout ve své posteli a řval a plakal…Nakonec jsem musela aspoň stát u postele než usne. Před spaním s ním ležím a povídám pohádky a mazlíme se. Napadlo mě, jestli by mu třeba nepomohlo pustit nějakou mluvenou pohádku. Nemáte zkušenost? Do postele ho večer brát nechci, protože mám ještě 5měs. mimčo a Vojtík ho budí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
16.3.14 22:52

Tak mu povidej pohadku ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.3.14 22:56

@1pipa mám Maxipsa Fíka, to je takové milé, přijde mi to lepší než klasické lidové horory. Když se podíváš, tak se dají sehnat i další podobné večerníčkové. My měli na obyčejných kazetách i Rumcajze, Ferdu Mravence, Včelku Máju, Křemílka a Vochomůrku, Vílu Amálku… Zatím nepouštím, ale budu hledat pro syna.

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
16.3.14 23:00

Já před spaním čtu a taky malému pouštím pohádky z rádia. Je to fajn a musím přiznat, že mě samotné se u toho dobře usíná. Máme Broučky, Pohádky o Mašinkách, Večerníčka do ouška atd. Takže za mě vyzkoušet a uvidíte

• Citovat
  • Upravit
5473
16.3.14 23:00

My pouštíme poslouchací pohádky 3,5letému synovi, už skoro rok zlobí s usínáním, pokud má puštěné dvd, koukal by snad do půlnoci, u poslouchací obvykle usne (nakoupila jsem CD v levných knihách za 19 korun, na každém jsou 2 pohádky, dohromady tak 20 minut). Samozřejmě jsme napřed zkoušeli pohádky číst, ale dopadlo to vždy katastrofálně, vůbec nás neposlouchal, furt něco povídal, dělal kraviny, prostě s náma v pokoji se nebyl schopný dát se do klidu, ležet. Jo a necháváme mu rozvícené světlo, zhasínáme, až když jdeme spát, někdy se v noci vzbudí, že se bojí, tak zas rozsvítíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.14 23:01
A proc ne,
@kaja00 píše:

to je jako vykrik,,venuj se mu,, :zed:. @1pipa psala,ze pohadky, mazleni ma, ale nemusi byt otrokem svemu diteti prece!!! @1pipa klidne to zkus, moje starsi to mela moc rada, ja taky jako dite. Dodnes vzpominam na pohadky z kazetakupred spanim :andel:.mlade de toho boji, je to skoda.zkus a uvidis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.3.14 23:02
@Silwinka87 píše:
Já před spaním čtu a taky malému pouštím pohádky z rádia. Je to fajn a musím přiznat, že mě samotné se u toho dobře usíná. Máme Broučky, Pohádky o Mašinkách, Večerníčka do ouška atd. Takže za mě vyzkoušet a uvidíte
:pankac: moje rec
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
16.3.14 23:05
@kaja00 píše:

To víš, že povídám. Hodinku před spaním spolu ležíme v posteli a vymýšlím pohádky. Jde o to, že když chci odejít, tak začne natahovat, že chce do mé postele a když vidí, že to nedovolím, tak chce zase pohádky a hladit a mlíčko a já nevím co ještě. Dneska jsem musela čekat, až usne. Takhle to ale nejde dělat. Mladší mi spí děsně a já ještě večer potřebuju něco udělat doma nebo do práce. Proto mě napadlo, že bych mu mohla ještě něco pustit, než usne. Bojí se i zvuků, tak by mu to třeba pomohlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.3.14 23:06
@wildcherry píše: :pankac: moje rec
:mavam: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
15575
16.3.14 23:07

@wildcherry To ano :roll: Ale ja to pochopila tak, ze mluvene pohadky nemuze poustet, protoze by mladsiho budil, no to je jedno :roll:
Ted, kdyz uz to chapu-urcite poustej ;) Me se to libi, jako doplnek k obycejne(myslim jako kazdodeni cteni od maminky) takove zpestreni :potlesk: ;)
Omlouvam se za zmatky :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
16.3.14 23:07

Díky za tipy, zkusím se po něčem poohlédnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.3.14 23:08

@1pipa Ano, ja to pochopila tak, viz.muj prispevek cislo 2 v teto diskuzi ;) :lol: Jinak, myslim ze cist detem je moc hezke :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.3.14 23:11
@1pipa píše:
To víš, že povídám. Hodinku před spaním spolu ležíme v posteli a vymýšlím pohádky. Jde o to, že když chci odejít, tak začne natahovat, že chce do mé postele a když vidí, že to nedovolím, tak chce zase pohádky a hladit a mlíčko a já nevím co ještě. Dneska jsem musela čekat, až usne. Takhle to ale nejde dělat. Mladší mi spí děsně a já ještě večer potřebuju něco udělat doma nebo do práce. Proto mě napadlo, že bych mu mohla ještě něco pustit, než usne. Bojí se i zvuků, tak by mu to třeba pomohlo :think:

Jako určo to zkus, ale podle toho co píšeš, tak je malý vyčuraný(omlouvám se),využívá toho, že tě zlomí. Prostě budeš muset udělat i kratší ten rituál. Domluvte se tak, že si za ním vždycky lehneš, povíš krátkou pohádku, dáš pusu, pustíš rádio a odcházíš. On pár dní bude dělat bugr a bude zkoušet kde co, ale zvykne si.
Náš malý je hodně podobný typ, jak ten tvůj. U nás ještě působilo jako rozbuška, když jsem chtěla třeba jen přivřít dveře, hned byl řev, takže mu zapnu rádio, nechám svítit světlíka(bludičku) a nechám otevřené dveře. Nicméně, v noci za náma chodí do ložnice pořád :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6131
16.3.14 23:11
@kaja00 píše:
@wildcherry To ano :roll: Ale ja to pochopila tak, ze mluvene pohadky nemuze poustet, protoze by mladsiho budil, no to je jedno :roll:
Ted, kdyz uz to chapu-urcite poustej ;) Me se to libi, jako doplnek k obycejne(myslim jako kazdodeni cteni od maminky) takove zpestreni :potlesk: ;)
Omlouvam se za zmatky :oops:
:D myslela jsem to tak, že by malého budil, kdybych ho vzala k sobě do postele hned večer. To mám vyzkoušené. Proto hledám něco, co by mu pomohlo při usínání u sebe v pokojíčku. Já jsem měla jako malá noční můry…hrozné sny a taky vidiny před usnutím, takže je mi ho líto, pamatuju si na ten strach dodnes a nechci, aby to zažíval.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
16.3.14 23:12

@1pipa :lol: Jojo, pust nake pekne pohadky, nebo i nake detske pisnicky :think: :palec: Budu drzet palce at se synek toho strachu zbavi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí