Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
celkem mě trápí současná tvorba, kterou jsme doposud vybrali v kníhkupectví. Nějak nám přijde, že je velký problém najít pohádku, která by nás s dětma zaujala, a tak se radši vracíme k nečemu co jsme již četli nekolikrát, že jo maxipse Fíku
. Chci zkusit vytvořit web, kde by tvorba byla dostupná všem a kvalitní. Aby šly pohádky přidávat, upravovat a tisknout jednoduše. Aby prostě vždy bylo po ruce neco ke čtení.
Třeba taková jednoduchá věc jako je první čtení, pohádka jde jednoduše přepnout jenom na velka písmena a popere se s ní i dítě, které se písmena ješte jenom učí. Myslíte, že má takový projekt místo? Co by měl umět, aby byl přínosný? Náhled na první verzi www.propohadky.cz Děkuji ![]()
Já jsem stará škola, u nás je čtení pohádek především spojeno s knihou, nikoliv s počítačem/tabletem/mobilem. Děti při čtení vyhlížejí zpestření v podobě obrázků, listují stránkami. Takže já bych to využila maximálně pro to, abych si oživila některé pohádky, které pak budu dětem vyprávět (bez toho počítače).
@propohadky Miluju knížky a čtu nejraději papírové knihy. S dcerou si čtu pořád, knížky průběžně kupujeme, některé mám po starší dceři, pár dětských knížek i po sobě, taky chodíme do knihovny, je spousta krásných knížek, stale máme co číst.. Takže pro mě je web zbytečný, ale jistě najde své příznivce.
Take cteme pohadky stale dokola a nemyslím si, ze to je nejaky problem. Dite si pak samo listuje v knizce, z obrazku prerikava jednotlive kapitoly… Tabletu si uzije v budoucnu az az.
Nápad dobrý, ještě by bylo vhodný dopsat autora a rok vydání.
@propohadky Asi bych vyuzila na ta rikadla, hadanky, texty pisnicek, na oziveni. Ale jinak cteme vyhradne knihy papirove. Soucasnou tvorbu sice take az na vyjimky (napr. Pavel Cech) ignoruju, ale v te starsi se toho nastesti da najit dost a dost. Takze to, co lze jeste koupit v knihkupectvi, koupim nove a jinak se probiram e-antikvariaty a bazary. Mam take sve oblibene verze pohadek, treba u Erbena je to vybor s ilustracemi Artuse Scheinera, takze jine verze necteme. Navic by mo v elektronicke verzi chybely prave ty ilustrace.
@propohadky Ve stavajici podobe nevidim prinos projektu. Pusobi to jako rejstrik, pro dospele nic v cem bych se chtela probirat a pro deti absolutne bez motivace (absence obrazku, oldschool pojeti webu). Co ma pro Vas v budoucnu projekt znamenat? Ma to byt byznysove orientovany projekt, ktery ma generovat zisk, nebo jen neziskova platforma? Od toho bych se odpichla… ![]()
Nerozumím tomu, co by na tom webu bylo - amatérská tvorba? To mi přijde, že pro začínající čtenáře není, ti potřebujou knížky prošlé profi redakcí, oficiálně vydané. Nebo kde byste brali ty texty?
Oživuji téma. Na youtube jsem našel kanál s pohádkami pro děti: https://www.youtube.com/…eobiBf8vfPtA