Pohádky pro děti

24.9.19 20:14

Pohádky pro deti

Ahoj,
celkem mě trápí současná tvorba, kterou jsme doposud vybrali v kníhkupectví. Nějak nám přijde, že je velký problém najít pohádku, která by nás s dětma zaujala, a tak se radši vracíme k nečemu co jsme již četli nekolikrát, že jo maxipse Fíku ;). Chci zkusit vytvořit web, kde by tvorba byla dostupná všem a kvalitní. Aby šly pohádky přidávat, upravovat a tisknout jednoduše. Aby prostě vždy bylo po ruce neco ke čtení.
Třeba taková jednoduchá věc jako je první čtení, pohádka jde jednoduše přepnout jenom na velka písmena a popere se s ní i dítě, které se písmena ješte jenom učí. Myslíte, že má takový projekt místo? Co by měl umět, aby byl přínosný? Náhled na první verzi www.propohadky.cz Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16123
24.9.19 20:26

Já jsem stará škola, u nás je čtení pohádek především spojeno s knihou, nikoliv s počítačem/tabletem/mobilem. Děti při čtení vyhlížejí zpestření v podobě obrázků, listují stránkami. Takže já bych to využila maximálně pro to, abych si oživila některé pohádky, které pak budu dětem vyprávět (bez toho počítače).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15168
24.9.19 20:32

@propohadky Miluju knížky a čtu nejraději papírové knihy. S dcerou si čtu pořád, knížky průběžně kupujeme, některé mám po starší dceři, pár dětských knížek i po sobě, taky chodíme do knihovny, je spousta krásných knížek, stale máme co číst.. Takže pro mě je web zbytečný, ale jistě najde své příznivce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30928
24.9.19 20:33

Take cteme pohadky stale dokola a nemyslím si, ze to je nejaky problem. Dite si pak samo listuje v knizce, z obrazku prerikava jednotlive kapitoly… Tabletu si uzije v budoucnu az az.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
24.9.19 20:43

Nápad dobrý, ještě by bylo vhodný dopsat autora a rok vydání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
24.9.19 20:44

@propohadky Asi bych vyuzila na ta rikadla, hadanky, texty pisnicek, na oziveni. Ale jinak cteme vyhradne knihy papirove. Soucasnou tvorbu sice take az na vyjimky (napr. Pavel Cech) ignoruju, ale v te starsi se toho nastesti da najit dost a dost. Takze to, co lze jeste koupit v knihkupectvi, koupim nove a jinak se probiram e-antikvariaty a bazary. Mam take sve oblibene verze pohadek, treba u Erbena je to vybor s ilustracemi Artuse Scheinera, takze jine verze necteme. Navic by mo v elektronicke verzi chybely prave ty ilustrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
25.9.19 00:50

@propohadky Ve stavajici podobe nevidim prinos projektu. Pusobi to jako rejstrik, pro dospele nic v cem bych se chtela probirat a pro deti absolutne bez motivace (absence obrazku, oldschool pojeti webu). Co ma pro Vas v budoucnu projekt znamenat? Ma to byt byznysove orientovany projekt, ktery ma generovat zisk, nebo jen neziskova platforma? Od toho bych se odpichla… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
26.9.19 12:16

Nerozumím tomu, co by na tom webu bylo - amatérská tvorba? To mi přijde, že pro začínající čtenáře není, ti potřebujou knížky prošlé profi redakcí, oficiálně vydané. Nebo kde byste brali ty texty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
5.3.25 10:23

Pohádky pro děti na youtube

Oživuji téma. Na youtube jsem našel kanál s pohádkami pro děti: https://www.youtube.com/…eobiBf8vfPtA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová