Pohlavek ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
44192
20.2.23 13:01
@Beckyttine5 píše:
Děti seděly u stolu a ta holčička prý nějak rypala do těch ostatních dětí.

To říkala učitelka hned ráno nebo dcera, kterou jsi vyzvedla v poledne? Soudím podle času založení diskuze.
Byl to určitě pohlavek? Nemohlo to třeba být nějaké přátelské pošťouchnutí v legrácce, které mohlo být za pohlavek zaměněno? Řešila jsi to nějak s tou učitelkou?

Fyzické tresty jsou nepřípustné, nicméně si myslím, že teď už to nemá cenu řešit s vedením, pokud jsi viděla něco, co jsi neměla, pravděpodobně Tě už dotyčná učitelka předběhla a řekla jim svoji verzi. A vedení ve většině případů za svými zaměstnanci stojí.
Taková drobnost se bude těžko dokazovat, pokud není další dospělý svědek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
@astoret píše:
A co se nauci tim, ze nesmi do ostatnich dloubat, ale pohlavek je normalni? Vzdyt to nema. logiku, to dite si z toho nic nevezme..to dite ma pochopit, ze agresivita, bouchani do nekoho apod. je spatny a tim, ze sama dostane se to fakt nenauci :roll:

Jasně, přesně tento pseudoargument jsem čekala. Vím, jak se děti umí chovat, zkrátka to mají v sobě, že jsou agresivní, naopak si myslím, že když uvidí, že fyzický trest může bolet i je, ne jen ty ostatní, že si to spíš uvědomí. V dnešní době je tendence dohánět vše ad absurdum. Mezí fyzickým týraním a „bezdotekovou“ výchovou existují i další možnosti a opravdu si nemyslím, že by výchovný záhlavec či plácnutí přes ruku na děcku zanechalo trvalé škody. Ženské, fakt neblázněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
@Beckyttine5 píše:

U učitelky bych teda čekala větší míru trpělivosti než plácnout po hlavě. Já bych teda po tom byla ostražitější, ale nehnala bych se za ředitelkou. Ale učitelce bych řekla, že se mi to nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76272
@Beckyttine5 píše:

a jak to víš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
20.2.23 13:02
@Zabatko píše:
No já se nedivím, že nikdo nechce učit, natož v MŠ, když se řeší s vedením každá kravina. Za chvílí nám ta smráďata budou skákat po hlavě, když se na ně člověk nemůže ani škaredě podívat. Holka dloubala do jiných dětí, dostala záhlavec. Předpokládám že se jí hlava neotočila kousavým dozadu, že byl spíš symbolický. :nevim:

Takze pokud netece krev nebo nejsou modriny, tak jsou fyzicke tresty od ucitelky v poradku? To vazne? 8o

• Citovat
  • Upravit
76272
20.2.23 13:05
@1Pears1 píše:
To říkala učitelka hned ráno nebo dcera, kterou jsi vyzvedla v poledne? Soudím podle času založení diskuze.
Byl to určitě pohlavek? Nemohlo to třeba být nějaké přátelské pošťouchnutí v legrácce, které mohlo být za pohlavek zaměněno? Řešila jsi to nějak s tou učitelkou?Fyzické tresty jsou nepřípustné, nicméně si myslím, že teď už to nemá cenu řešit s vedením, pokud jsi viděla něco, co jsi neměla, pravděpodobně Tě už dotyčná učitelka předběhla a řekla jim svoji verzi. A vedení ve většině případů za svými zaměstnanci stojí.
Taková drobnost se bude těžko dokazovat, pokud není další dospělý svědek.

to nechápu, jak to najednou zakladatelka ví? její dítě jí to říct nemohlo, i kdyby ho v poledne vyzvedla, teprve stálo u dveří, teprve šlo do třídy s matkou,
píše, že byla v šoku a najednou zničehonic ví, jak se příhoda s pohlavkem stala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
20.2.23 13:05

Rozhodně bych to řešila. Má dcera je klidná, ale nikdo kdo to nezažil by nevěřil co učitelka dokáže s dítětem udělat během měsíce. Jediné s čím měla problém bylo jídlo. Nechtěla prostě jíst. V nižším oddělení to neřešili, zabalili jí jídlo doma ať se nají v klidu. Nikdo jí nenutil jíst. Ve starším oddělení jí nutili jíst, dokonce se si stěžovala, že jí učitelka plácla. Byla uzlíček nervů, který ráno zvracel ze stresu, brečela že se bojí atd. To jí byly 3 roky. Okamžitě jsme jí stáhli, dali z jesli do školky a od prvního dne bylo vše v pořádku. Tohle si prostě nikdo dovolit nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
20.2.23 13:06

Já bych to neřešila. A když, tak pouze v soukromí s učitelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76272
20.2.23 13:06
@Beckyttine5 píše:

já si od začátku myslím, že je to účelová diskuse a tímhle ses odkopala,
píšeš sice pod svým nickem, což je chvályhodné, ale je to celé naprosto nevěrohodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
20.2.23 13:07
@Silverine247 píše:
Takze pokud netece krev nebo nejsou modriny, tak jsou fyzicke tresty od ucitelky v poradku? To vazne? 8o

No hlavně si myslím, že maminky mají tendence dělat z komára velblouda. A ano, nemyslím si, že by drobný tělesný trest byl závadný, přijde-li ve vhodnou chvíli. Vadí mi rozcapené děti, na které nikdo nemůže ani promluvit, natož je nějak usměrnit. Domluvy u malého agresivního vzteklouna fakt nepomůžou, pak tady máme hordy malých smradů, kteří si myslí, že všechno můžou, včetně otravování a ubližování ostatním. Nevím, kdo vymyslet tezi, že drobný tělesný trest vyprovokuje u dětí další násilí, nebo u nich zapříčiní nezvratné škody na charakteru. Největší škody na charakteru způsobuje pěstování nekonečného ega už od školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
20.2.23 13:07

Zeptala bych se tý učitelky proč dostala pohlavek. Jen tak to určitě nebylo. Pohlavek schvaluji jenom v tom případě, kdy s dítětem není žádná domluva, je drzé a neumí se chovat. Ale dát pohlavek hned jakmile udělá dítě chybu, průšvih bez veškeré komunikace, to mi přijde jako selhání. Můj přítel udělil pohlavek na zš jednomu žákovi, který si četl v jeho notesu, přítel ho viděl, ten se na něho zaxichtil a četl dál. Dal mu pohlavek, samozřejmě ho donutil co udělal za hloupost, žák se před celou třídou omluvil a bylo. Já bych se taky neudržela.

Příspěvek upraven 20.02.23 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.2.23 13:09
@Beckyttine5 píše:
Nechci si zanadávat, partner mi řekl, že tam syna dáme, že je to v pohodě, že děti potřebuji mantinely, a že žádný pohlavek ještě nikomu neublížil, a že přehanim, když to vůbec řeším.. tak budu ráda za názory ostatních, zda se s tímto taky setkali..

Ne, ne, ne, rozhodně ne. Fyzické tresty jsou vždycky špatně. U rodičů se to ještě sem tam pochopit, zvlášť když tak byly sami vychovávaní, že jim sem tam v hodně vypjaté situaci ujedou nervy a jednu dítěti plácnou přes zadek. Pokud je to vyjímečně, většinou to neuškodí, ale dobrého to nic taky nepřinese. U pedagogických pracovníků jsou fyzické tresty naprosto nepřípustné to je jako by pili v práci, nebo jako by ti doktor dal lék, na který máš alergii.
Bití do hlavy je naprosto nepřípustné, když už si nemůžu pomoct, tak přes zadek nebo přes ruku.
Mantinely se nastavují jinak, fyzickým trestem dávám najevo jenom to, že fyzické násilí je „v některých případech“ v pořádku. Není.
Přimhouřit oko bych byla ochotná jenom v případě, že by to byl opravdu symbolický pohlavek, že se jí spíš dotkla, ale pokud to byla rána, byť malá, tak tam ta učitelka nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76272
20.2.23 13:09
@Lu66 píše:
Zeptala bych se tý učitelky proč dostala pohlavek. Jen tak to určitě nebylo.

určitě je učitelka tak hloupá, že pohlavkuje dítě v době, kdy ráno otevírají rodiče dveře a přivádějí další děti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76272
20.2.23 13:10
@Proskurník píše:
Ne, ne, ne, rozhodně ne. Fyzické tresty jsou vždycky špatně. U rodičů se to ještě sem tam pochopit, zvlášť když tak byly sami vychovávaní, že jim sem tam v hodně vypjaté situaci ujedou nervy a jednu dítěti plácnou přes zadek. Pokud je to vyjímečně, většinou to neuškodí, ale dobrého to nic taky nepřinese. U pedagogických pracovníků jsou fyzické tresty naprosto nepřípustné to je jako by pili v práci, nebo jako by ti doktor dal lék, na který máš alergii.
Bití do hlavy je naprosto nepřípustné, když už si nemůžu pomoct, tak přes zadek nebo přes ruku.
Mantinely se nastavují jinak, fyzickým trestem dávám najevo jenom to, že fyzické násilí je „v některých případech“ v pořádku. Není.
Přimhouřit oko bych byla ochotná jenom v případě, že by to byl opravdu symbolický pohlavek, že se jí spíš dotkla, ale pokud to byla rána, byť malá, tak tam ta učitelka nemá co dělat.

prosím tě, kdoví jak to bylo, samozřejmě že je bití dětí nepřípustné, natož do hlavy, ale já tomu nevěřím ani za mák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
20.2.23 13:11

Toto bych resila na miste se zapnutym nahravanim. Takova osoba nema ve skolstvi co delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí