Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ukolem ucitelky je zajistit aby se VSECHNY deti citily bezpecne. Pokud jedno dite neustale ublizuje druhym, a neplati na.nej ZADNA DOMLUVA O KTEROU SE POKOUSIM NEKOLIK TYDNU. Pak mu zkratka ukazu, jake to je. A po nekolika tydnech dite predtalo ostatnim ublizovat a ostatni deti se konecne necitily ohrozeny.
Jak se statam o zuby sveho syna je moje vec. Od kamaradky zubarky vim ze jsou deti, ktere na zubarskem kresle opravdu trpi, nektere musi dokonce pod narkozu, protoze jsou neosetritelne. Tak delam vse prot aby muj syn mel zuby zdrave.
Výchova oko za oko, zub za zub je zhuverilost. Je zcela jasný, co se dítě naučí. Normálně ovladajici se člověk, natož ucitel v materske školce, nikdy tohle neudela, protože přesně ví, kam to vede. Jenom to dítě utvrdi v tom, že oko za oko…Po několika týdnech mu možná bylo někým rozumným, ktery dokáže zacházet s dětmi, vysvetleno, že tohle se nedela a proč se to nedela. Je rozumne, aby se dítě o své zuby naučilo starat časem samo. Jde to i bez mackani dítěte. Ano, některé děti u zubaře trpí a zubar s nimi. Vetsinou je to vinnou rodičů, kteří se sami zubaře boji, dite stresuji, nebo dítě zubařem strasi. Třeba při cisteni zubu… A když už je dítě tak vydesene, tak věř, že pod narkozou to není, pokud to není nějaká operace.
Zřejmě si to pleteš se sedaci-sedace je účinná relaxační metoda. Sedace způsobuje, že se clovek cítí unaveny a ospaly, a rychle a účinně odstraňuje nervozitu. Léky používané během sedace často znamenají, že si dite léčbu sotva pamatuje. To je často pozitivní. Zkratka se dítěti „vymaze pamet“. ![]()
Zubní strach a úzkost - DFA“, je subjektivní zkušenost u dítěte strach, hrozba a úzkost, přičemž je obtížné léčit, zatímco „Problémy řízení chování - BMP“, je názor zubního lékaře, že chování dítěte vážně ztěžují nebo znemožňují péči a zubní ošetření.
@Alušáček píše:
Nemám podobnou zkušenost, když chodily dcery do školky učitelky nikdy nikoho nebily. Dcery by mi to stoprocentně řekly, protože u nás jsou tělesné tresty tabu, takže by se tomu hodně divily. Dokonce ani ja ročník 77 jsem se ve školce nesetkala s bitim, učitelky sice buzerovaly, ale nikoho nebily.
Tak me, rocnik 99 tahala ucitelka za vlasy kdyz jsem nechtela spat. Vzdy me odtahla za vlasy z postylky na zidli. Nebyla jsem jedina. Ale tenkrat se to neresilo.
@Anonymní píše:
Tak me, rocnik 99 tahala ucitelka za vlasy kdyz jsem nechtela spat. Vzdy me odtahla za vlasy z postylky na zidli. Nebyla jsem jedina. Ale tenkrat se to neresilo.
Neřešilo? Řekla jsi to rodičům a oni to neřešili? Mám dceru stejně starou jako ty a řeknu ti, ze kdyby jí učitelka ve školce tahala za vlasy, tak bych to řešila hodně. Nikdy bych nedopustila aby s dítětem někdo takhle zacházel.
@Alušáček píše:
Neřešilo? Řekla jsi to rodičům a oni to neřešili? Mám dceru stejně starou jako ty a řeknu ti, ze kdyby jí učitelka ve školce tahala za vlasy, tak bych to řešila hodně. Nikdy bych nedopustila aby s dítětem někdo takhle zacházel.
Uz si nejsem jista. Ale urcite vedela ze me ucitelka cpala špenátem z mlikem, a ja to vyzvracela. Moje mama se ted leci s depresemi, uplne se nechci vrtat v minulosti a neco ji zazlivat. Spoustu veci bych jako mama udelala jinak.. Ale nikdo nevime cim si kdo v tu chvili prochazel. Kdyz jsem byla na stredni, ucitelka znala meho lekare, byli spoluzaci. A oba me celkem tepali, skrze nemocnost, ucitelka si u nej zjistovala muj zdravotni stav. Pritom jsem nebyla zadny lajdak… Jednou me doktor poslal do skoly s antibiotiky se zanetem mocaku. Myslim ze to mama nijak neresila. Tata si na me pri rozvodu vybíjel zlost, fyzicky, psychicky. Mama si v tu dobu brala hypoteku, stres z hnusnyho rozvodu, hypoteky, penez apod… Asi toho proste bylo moc, aby mela kapacitu resit jeste me. Mam teda jeste dalsi tri starsi sourozence…
@Anonymní píše:
Uz si nejsem jista. Ale urcite vedela ze me ucitelka cpala špenátem z mlikem, a ja to vyzvracela. Moje mama se ted leci s depresemi, uplne se nechci vrtat v minulosti a neco ji zazlivat. Spoustu veci bych jako mama udelala jinak.. Ale nikdo nevime cim si kdo v tu chvili prochazel. Kdyz jsem byla na stredni, ucitelka znala meho lekare, byli spoluzaci. A oba me celkem tepali, skrze nemocnost, ucitelka si u nej zjistovala muj zdravotni stav. Pritom jsem nebyla zadny lajdak… Jednou me doktor poslal do skoly s antibiotiky se zanetem mocaku. Myslim ze to mama nijak neresila. Tata si na me pri rozvodu vybíjel zlost, fyzicky, psychicky. Mama si v tu dobu brala hypoteku, stres z hnusnyho rozvodu, hypoteky, penez apod… Asi toho proste bylo moc, aby mela kapacitu resit jeste me. Mam teda jeste dalsi tri starsi sourozence…
Smutné..