Pohlavek ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44197
20.2.23 13:12
@stinga píše:
to nechápu, jak to najednou zakladatelka ví? její dítě jí to říct nemohlo, i kdyby ho v poledne vyzvedla, teprve stálo u dveří, teprve šlo do třídy s matkou,
píše, že byla v šoku a najednou zničehonic ví, jak se příhoda s pohlavkem stala?

Tak mohlo se to stát ráno, ona o tom dopoledne přemýšlela během jiných činností, kolem poledne vyzvedla dceru, doptala se jí a po návratu domů napsala na emimino :nevim: Jedna verze.

Já bych po učitelce taky hned nestartovala, protože vím, jak dokážou být děti protivné k sobě navzájem a nechtějí uposlechnout.
Pracuji s dětmi, které vždy nejde zvládnout jen slovem, z podstaty jejich jinakostí. Je potřeba použít úchop, fyzickou sílu. My ale máme vypracované postupy, co je přípustné použít a kdy a máme i pomůcky. Je to vypracováno písemně i jako obrana před tím, kdyby to náhodně viděl rodič. A nejde o tresty.

Pohlavek je ale nebezpečný a nesmí se dávat ani symbolicky.

Příspěvek upraven 20.02.23 v 13:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.2.23 13:13
@Zabatko píše:
No já se nedivím, že nikdo nechce učit, natož v MŠ, když se řeší s vedením každá kravina. Za chvílí nám ta smráďata budou skákat po hlavě, když se na ně člověk nemůže ani škaredě podívat. Holka dloubala do jiných dětí, dostala záhlavec. Předpokládám že se jí hlava neotočila kousavým dozadu, že byl spíš symbolický. :nevim:

To není kravina. To je hrubý přestupek v chování zaměstnance. Pokud je učitelka schopná, nikdo jí po hlavě skákat nebude. Pokud není, nemá tam co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
20.2.23 13:14
@Zabatko píše:
No hlavně si myslím, že maminky mají tendence dělat z komára velblouda. A ano, nemyslím si, že by drobný tělesný trest byl závadný, přijde-li ve vhodnou chvíli. Vadí mi rozcapené děti, na které nikdo nemůže ani promluvit, natož je nějak usměrnit. Domluvy u malého agresivního vzteklouna fakt nepomůžou, pak tady máme hordy malých smradů, kteří si myslí, že všechno můžou, včetně otravování a ubližování ostatním. Nevím, kdo vymyslet tezi, že drobný tělesný trest vyprovokuje u dětí další násilí, nebo u nich zapříčiní nezvratné škody na charakteru. Největší škody na charakteru způsobuje pěstování nekonečného ega už od školky.

Ja ti rozumim, jak to myslis, taky zastavam nazor, ze nez pulhodina vysvetlovani, je nekdy ve vhodne chvili placnuti pres zadek ucinnejsi. ALE ne vuci cizimu diteti, to si proste ucitelka nesmi dovolit. Pokud nezvlada usmernovat deti jinak nez fyzicky, tak tam nema co delat.

• Citovat
  • Upravit
76661
20.2.23 13:16
@1Pears1 píše:
Tak mohlo se to stát ráno, ona o tom dopoledne přemýšlela během jiných činností, kolem poledne vyzvedla dceru, doptala se jí a po návratu domů napsala na emimino :nevim: Jedna verze.

Já bych po učitelce taky hned nestartovala, protože vím, jak dokážou být děti protivné k sobě navzájem a nechtějí uposlechnout.
Pracuji s dětmi, které vždy nejde zvládnout jen slovem, z podstaty jejich jinakostí. Je potřeba použít úchop, fyzickou sílu. My ale máme vypracované postupy, co je přípustné použít a kdy a máme i pomůcky. Je to vypracováno písemně i jako obrana před tím, kdyby to náhodně viděl rodič. A nejde o tresty.

Pohlavek je ale nebezpečný a nesmí se dávat ani symbolicky.

dcera ve chvíli, kdy se to stalo, byla se zakladatelkou přece ve dveřích, těžko se ta dcera ptala dětí, jak to bylo - to je nepravděpodobné, za mě fake,
navíc - že by učitelka pohlavkovala dítě, když rodiče přicházejí s dalšími dětmi?

Příspěvek upraven 20.02.23 v 13:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24719
20.2.23 13:17
@Russet píše:
Než bych šla žalovat, zeptala bych se učky. Ona ji možná sama vyhledá, aby se ospravedlnila, když si všimla, že ji zakladatelka viděla.

Jak se může ospravedlnit někdo, nota bene pedagog, když dá mrnavymu dítěti pohlavek??
A co dela, když ji zakladatelka nevidí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
20.2.23 13:19
@Zabatko píše:
No hlavně si myslím, že maminky mají tendence dělat z komára velblouda. A ano, nemyslím si, že by drobný tělesný trest byl závadný, přijde-li ve vhodnou chvíli. Vadí mi rozcapené děti, na které nikdo nemůže ani promluvit, natož je nějak usměrnit. Domluvy u malého agresivního vzteklouna fakt nepomůžou, pak tady máme hordy malých smradů, kteří si myslí, že všechno můžou, včetně otravování a ubližování ostatním. Nevím, kdo vymyslet tezi, že drobný tělesný trest vyprovokuje u dětí další násilí, nebo u nich zapříčiní nezvratné škody na charakteru. Největší škody na charakteru způsobuje pěstování nekonečného ega už od školky.

Plácáš nesmysly.

Doma si konflikty a problémy řeš způsobem, který uznáš za vhodný - ve školce a ve škole ale NEEXISTUJE situace, ve které by pedagog směl použít tělesný trest. To je nepřípustné a není pro to žádná omluva.

Myslet si o tom můžeš, co chceš - doma si můžeš praktikovat tresty, jaké chceš - ale tím to hasne. Učitel, který praktikuje na (třeba i provokující, nevychované, prostě jakékoli) děti tělesné tresty, nemá ve školství co dělat… nejsme v devatenáctém století.

U zakladatelky vůbec nechápu smysl diskuse a vnímám ji spíš jako provokační - protože to, že se tělesné tresty používat nesmějí, to víme všichni, je naprostý nesmysl se na to ptát… Jediné, co to vyvolá, je hádka o ne/vhodnosti tělesných trestů a případně později pomlouvání těch dnešních děsných učitelek (jak bývá obvyklé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.2.23 13:20

Není to fake. Vstoupila jsem do třídy, děti seděly u stolu, učitelka byla vedle v kuchyňce, vyšla, nevšimla si mě a dala té holčičce pohlavek a vyhodila ji od stolu a řekla jí, že do ostatních dětí rypat nebude. Já jsem ji rychle hlasitě pozdravila, ať ví, že tam jsem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
20.2.23 13:22
@Zabatko píše:

To není teze, na to je dneska už spousta výzkumů .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
20.2.23 13:24
Není to fake. Vstoupila jsem do třídy, děti seděly u stolu, učitelka byla vedle v kuchyňce, vyšla, nevšimla si mě a dala té holčičce pohlavek a vyhodila ji od stolu a řekla jí, že do ostatních dětí rypat nebude. Já jsem ji rychle hlasitě pozdravila, ať ví, že tam jsem..
@BohunkaP píše:
Plácáš nesmysly.

Doma si konflikty a problémy řeš způsobem, který uznáš za vhodný - ve školce a ve škole ale NEEXISTUJE situace, ve které by pedagog směl použít tělesný trest. To je nepřípustné a není pro to žádná omluva.

Myslet si o tom můžeš, co chceš - doma si můžeš praktikovat tresty, jaké chceš - ale tím to hasne. Učitel, který praktikuje na (třeba i provokující, nevychované, prostě jakékoli) děti tělesné tresty, nemá ve školství co dělat… nejsme v devatenáctém století.

U zakladatelky vůbec nechápu smysl diskuse a vnímám ji spíš jako provokační - protože to, že se tělesné tresty používat nesmějí, to víme všichni, je naprostý nesmysl se na to ptát… Jediné, co to vyvolá, je hádka o ne/vhodnosti tělesných trestů a případně později pomlouvání těch dnešních děsných učitelek (jak bývá obvyklé).

Nechci vyvolávat žádné hádky ani na nikoho nadávat, zajímalo mě, zda má někdo podobnou zkušenost, protože uvažuji, že už tam dceru nikdy nedám, pokud je to v jiných školkách jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
20.2.23 13:24
@Beckyttine5 píše:
Není to fake. Vstoupila jsem do třídy, děti seděly u stolu, učitelka byla vedle v kuchyňce, vyšla, nevšimla si mě a dala té holčičce pohlavek a vyhodila ji od stolu a řekla jí, že do ostatních dětí rypat nebude. Já jsem ji rychle hlasitě pozdravila, ať ví, že tam jsem..

mhm, původní příspěvek jsi psala trochu jinak, nicméně učitelka ví, že jsi to viděla, ty jsi hezky hlasitě pozdravila, na nic ses nezmohla a odešla? hlasitě jsi pozdravila a pak jsi v šoku odešla?
a teď to rozebíráš na emiminu?
mně se to nezdá od začátku, výbušné téma, pokus rozdmýchat emoce a diskusi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
20.2.23 13:26
@Beckyttine5 píše:
Není to fake. Vstoupila jsem do třídy, děti seděly u stolu, učitelka byla vedle v kuchyňce, vyšla, nevšimla si mě a dala té holčičce pohlavek a vyhodila ji od stolu a řekla jí, že do ostatních dětí rypat nebude. Já jsem ji rychle hlasitě pozdravila, ať ví, že tam jsem..Nechci vyvolávat žádné hádky ani na nikoho nadávat, zajímalo mě, zda má někdo podobnou zkušenost, protože uvažuji, že už tam dceru nikdy nedám, pokud je to v jiných školkách jinak..

jo, v jiných školkách fackují děti, až rodiče odejdou, to jsi chtěla slyšet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
20.2.23 13:28
@Zabatko píše:
Jasně, přesně tento pseudoargument jsem čekala. Vím, jak se děti umí chovat, zkrátka to mají v sobě, že jsou agresivní, naopak si myslím, že když uvidí, že fyzický trest může bolet i je, ne jen ty ostatní, že si to spíš uvědomí. V dnešní době je tendence dohánět vše ad absurdum. Mezí fyzickým týraním a „bezdotekovou“ výchovou existují i další možnosti a opravdu si nemyslím, že by výchovný záhlavec či plácnutí přes ruku na děcku zanechalo trvalé škody. Ženské, fakt neblázněte.

To neni pseudoargument, dite bouchne jine dite a dostane, ze nekoho boucha, ze se to nedela, nema to logiku, ale jasneyje to nejsnazsi řešení a vybiti si sve vkastni frustrace, ze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
20.2.23 13:28
@stinga píše:
mhm, původní příspěvek jsi psala trochu jinak, nicméně učitelka ví, že jsi to viděla, ty jsi hezky hlasitě pozdravila, na nic ses nezmohla a odešla? hlasitě jsi pozdravila a pak jsi v šoku odešla?
a teď to rozebíráš na emiminu?
mně se to nezdá od začátku, výbušné téma, pokus rozdmýchat emoce a diskusi

Přemýšlím, zda si k té story vzít kafe a nebo čokoládu 🤔

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
20.2.23 13:29
@stinga píše:
jo, v jiných školkách fackují děti, až rodiče odejdou, to jsi chtěla slyšet?

Někde je prý píchají klacíkem do boku, pod stolkem při svačince 😁

• Citovat
  • Upravit
76661
20.2.23 13:31
@shadowbabe píše:
Někde je prý píchají klacíkem do boku, pod stolkem při svačince 😁

a podrážejí jim nohy, když se rychle nevypraví na procházku :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek