Pohlavek ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76590
20.2.23 17:00
@Russet píše:
U nás v první třídě úča mlátila přes prsty. Jsem 78. Dnes by rodiče ihned žádali vyhazov učitelky, tenkrát to nikdo neřešil. Doučila normálně do důchodu :?

mamka s taťkou jsou 59 ročník, oba říkají, že kluci občas dostali tím pravítkem nebo byli tahaní za uši, anebo za vlasy před ušima - holky prý nedostávaly nikdy nijak - oba chodili do jiné základky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.2.23 17:08
@stinga píše:
mamka s taťkou jsou 59 ročník, oba říkají, že kluci občas dostali tím pravítkem nebo byli tahaní za uši, anebo za vlasy před ušima - holky prý nedostávaly nikdy nijak - oba chodili do jiné základky

Já byla hodný dítě, mohla jsem maximálně dostat za špitání se sestrou. Seděly jsme v lavici spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.2.23 17:14
@stock píše:
Nojo, ale já si myslím, že obhajitelne to není v žádném případě. Ale rozumím Ti…

Není. U nás byly právě učitelky hodné, dodnes jsme v kontaktu, nedovedu si představit, že by se to tam dělo. Přísná mi přišla jen ředitelka, co syn neměl a moc ji nemusel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
20.2.23 17:16
@stock píše:
Nojo, ale já si myslím, že obhajitelne to není v žádném případě. Ale rozumím Ti…

Obhajitelne ne. Ale kdyby ta ucitelka rekla, ze uznava, ze to nezladla, ze ji to mrzi a proste uz ji jen ujely nervy, treba to devce resi dnes a denne kazdou minutu, tak bych byla smirliva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
20.2.23 17:21
@Russet píše:
Já byla hodný dítě, mohla jsem maximálně dostat za špitání se sestrou. Seděly jsme v lavici spolu.

jé, byly jste dvojčata, nebo narozené do roku po sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
20.2.23 17:21
@topazio píše:
Já jsem napsala, že násilí na dětech neschvaluji. Pohlavek holka dostat neměla. A stojím si za tím, že agresivní děti na běžnou ZŠ nepatří. Aby nějaké dítě bilo jiné kvůli přetížení, nedorozumění a komunikaci.Příspěvek upraven 20.02.23 v 14:06

přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
20.2.23 17:23
@sakota píše:
Obhajitelne ne. Ale kdyby ta ucitelka rekla, ze uznava, ze to nezladla, ze ji to mrzi a proste uz ji jen ujely nervy, treba to devce resi dnes a denne kazdou minutu, tak bych byla smirliva.

A to je ne. Že to řeší dnes a denně je jasný. Je to paní učitelka v MS, nese to s sebou její povolání. Jenze si představ, že to pohlavkem řeší dnes a denně. To už je trochu horší představa, tedy pro mě. Nikdo nemá právo děti pohlavkovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.2.23 17:32
@stinga píše:
jé, byly jste dvojčata, nebo narozené do roku po sobě?

Dvojičky. Já myslela, že už se to tu tak nějak ví. Psala jsem to víckrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76590
20.2.23 17:34
@Russet píše:
Dvojičky. Já myslela, že už se to tu tak nějak ví. Psala jsem to víckrát.

ne, já to o tobě nevěděla,
a jak to máte v dospělosti? rozumíte si hodně nebo se vaše cesty rozdělily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
20.2.23 17:40
@Russet píše:
Není. U nás byly právě učitelky hodné, dodnes jsme v kontaktu, nedovedu si představit, že by se to tam dělo. Přísná mi přišla jen ředitelka, co syn neměl a moc ji nemusel :think:

A tak to má být, svědčí o tom to, ze dodnes jste v kontaktu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12883
3.3.23 20:41
@Zabatko píše:
No hlavně si myslím, že maminky mají tendence dělat z komára velblouda. A ano, nemyslím si, že by drobný tělesný trest byl závadný, přijde-li ve vhodnou chvíli. Vadí mi rozcapené děti, na které nikdo nemůže ani promluvit, natož je nějak usměrnit. Domluvy u malého agresivního vzteklouna fakt nepomůžou, pak tady máme hordy malých smradů, kteří si myslí, že všechno můžou, včetně otravování a ubližování ostatním. Nevím, kdo vymyslet tezi, že drobný tělesný trest vyprovokuje u dětí další násilí, nebo u nich zapříčiní nezvratné škody na charakteru. Největší škody na charakteru způsobuje pěstování nekonečného ega už od školky.

Jseš nějaká agresívní poslouchej, nepotřebovala bys pohlavek? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.23 22:25
@Zabatko píše:
Jasně, přesně tento pseudoargument jsem čekala. Vím, jak se děti umí chovat, zkrátka to mají v sobě, že jsou agresivní, naopak si myslím, že když uvidí, že fyzický trest může bolet i je, ne jen ty ostatní, že si to spíš uvědomí. V dnešní době je tendence dohánět vše ad absurdum. Mezí fyzickým týraním a „bezdotekovou“ výchovou existují i další možnosti a opravdu si nemyslím, že by výchovný záhlavec či plácnutí přes ruku na děcku zanechalo trvalé škody. Ženské, fakt neblázněte.

S tim naprosto souhlasim. Setkala jsem se totiz v praxi presne s tim ze agresivni dite ublizovalo vsem kolem protoze samo nemelo nejmensi tuseni, co je to bolest, nedokazalo se do nikoho vcitit, nikdy ezazilo co to je ze se ekdo dotknw jeho. Nikoli formou trestu jakoze lup ti facana za trest ale formou nazorne ukazky 😁 ✌ jsem si ho jednou posadila proti sobe a rikam: tohle jsi udelal dnes tomu a tomu, sup dloubanec do boku. Vcera js mackal toho a toho, sup udelala jsem mu totez, ted te vidim ze zase nekoho stipes. A stip ho😁 jak se ti to libi? Je to prijemne? Ne? Tak to nikomu nedelej. Pokud bys zapomnel jake to je, a dal ublizoval, rada ti to zae predvedu. Nastalo stoprocentni zlepseni.
Telo je nase hranice. A hranice pro nase telo lze nekdy nastavit jen fyzicky. Neznamena to ze trestem. Ja jsem proti fyzickym trestum, bezvyhradne! Jsou ponizujici a i kdyby zabraly v tu chvili( coz se stejne nedeje) tak poskozujou vztahy k druhym i k sobe a pokrivujou cloveka. Ale zaroven: dnesni deti nejsou vubec „zabydleny v tele“'. Nezazivaji kontrasty „nepohodli, pohodli“ „zima teplo“ apod. Vse je z prijemnych materialu, vsude se topi, z auta se jde domu… ono zazitek toho neprijemna cloveku pomaha uvedomit si sebe. A kdyz vim co e neprijemne me, dokazu si i predstavit, co je neprijemne druhym. A ne ze by mel deti nekdo mlatit!!!ale ony potrebuji pomackat, stisknout, citit pevnost. Pak se dostanou „zpet do sebe“ a vnimaji okoli i svoje potreby lepe. Kdyz muj syn odmital si cistit zuby tal jsem ho jednu dobu primackla a cistila ho takovyho zmacklyho😁 😁… mela jsem z toho vycitky ale predstava ze ho pak na zubarskym kresle budou drzet ctyri lid mi prisla horsi. Svete div se on ted to zmscnuti vyzaduje. Jdeme cistit a on rika mamo a zmackni me poradne.
Detwm taky chybi takovyto tatkovský praní - i holkam. Vsechny zvirata se svejma rodicema se perou a tim se ucej. Deti to taky potrebuji, vsimli jste si?
Jednou jsem byla na prednasce o bojovych hrach v MŠ. Tam presne bylo jak deti tu konfrontaci potrebuji ale ucitelky v mš veskere naznaky agrese potiraji, a to i v pripade ze vsichni zucastneni se bavi. Spousts toho postuchovani detem nekdy vubec nevadi, ale ucitwlky to hned klasifikuji jako nasili, deti nemaji sanci se vybit ve hreva jsou pak o to podlejsi, napjatejsi, vznetlivejsi… Paradox je ze pri bojovych hrach se deti uci empatii- abych mohl si hrat ze bojuji ale stale to zustala zabava pro vsechny, musim druheho dobre vnimat. Kdyz tomu da ucitelka prostor, zjisti ze velci silni kluci si vymysleji nevyhody jako „ja budu mit jako zlomenou nohu jo?“ A plazi se a tim davaji sanci slabsim.
K tomu pohlavku: zkratka nevim. Nemuze soudit nikdo kdo to nevidel ale asi je uplne normalni jit za tou ucitelkou a rict ji ze se ti to nelibilo a vzbudilo to v tobe obavy, jak se tam bude mit tvuj syn, ktery je narocnejsi- to je legitimni v jakymkoli pripade. A taky by s tim mela bejt konfrontovana. Vsechny pocity, ktery se nedostanou na povrch, krize co se neresej, se projevej pozdeji. Ale res toto nejprv s ucitelkou. S reditelkou az pripade, ze i potom ti ucitelka bude pripadat blba.
A pak vzdy doporucuju: predstavte si ze doma mate dvesvoje deti.
A ted si predstavte ze jich mate 25. I ta nejlepsi a nejzkusenejsi ucitelka, i ta co tu praci miluje a deti miluje a neni vyhorela a zna respektujici vychovu a ja nevim co, tak i ta ma nekdy slabsi den a muze udelat chybu. Dulezite je ze je to ulet, vyjimka, a ze s detmi pestuje pevny a vrely vztah. A ze treba taky umi prijit a rict: promin, zlobila jsem se moc, nevedela jsem ze… jsi dnes snutny, byl ksi tam prvni… ja teda pohlavrk nikdy nikomu nedala ale nervy mi obcas ujedou a treba se rozzlobim na nekoho a pak zjistim zw to bylo nepravem. Kdyz nekdo vidi jen tu izolovanou situaci. Muze si o me myslet kde co. Ja s tim pak pracuju. Snazim se ten den s tim ditetwm zazit neco pekneho a klidne se k te situaci vratit. Snazim se aby se mnou deti mely co nejvic hezkych prozitku. Ale kdyz je potreba klidne zarvu a prastim do stolu. Deti potrebuji skutecne lidi plne autentickych emoci, ne roboty, co s nimi mluvi naucenymi vetami z vychovny ch knih a do nekonecna s nimi intelektualne rozebiraji emoce, chovani. Pak jsou dospely co na dite klidnym hlasem promlouvaji: „ja se zlobim“. Ale z reci tela dite neciti nic. Pak take nereaguje nijak.

• Citovat
  • Upravit
3745
3.3.23 23:12
@Anonymní píše:
S tim naprosto souhlasim. Setkala jsem se totiz v praxi presne s tim ze agresivni dite ublizovalo vsem kolem protoze samo nemelo nejmensi tuseni, co je to bolest, nedokazalo se do nikoho vcitit, nikdy ezazilo co to je ze se ekdo dotknw jeho. Nikoli formou trestu jakoze lup ti facana za trest ale formou nazorne ukazky 😁 ✌ jsem si ho jednou posadila proti sobe a rikam: tohle jsi udelal dnes tomu a tomu, sup dloubanec do boku. Vcera js mackal toho a toho, sup udelala jsem mu totez, ted te vidim ze zase nekoho stipes. A stip ho😁 jak se ti to libi? Je to prijemne? Ne? Tak to nikomu nedelej. Pokud bys zapomnel jake to je, a dal ublizoval, rada ti to zae predvedu. Nastalo stoprocentni zlepseni.
Telo je nase hranice. A hranice pro nase telo lze nekdy nastavit jen fyzicky. Neznamena to ze trestem. Ja jsem proti fyzickym trestum, bezvyhradne! Jsou ponizujici a i kdyby zabraly v tu chvili( coz se stejne nedeje) tak poskozujou vztahy k druhym i k sobe a pokrivujou cloveka. Ale zaroven: dnesni deti nejsou vubec „zabydleny v tele“'. Nezazivaji kontrasty „nepohodli, pohodli“ „zima teplo“ apod. Vse je z prijemnych materialu, vsude se topi, z auta se jde domu… ono zazitek toho neprijemna cloveku pomaha uvedomit si sebe. A kdyz vim co e neprijemne me, dokazu si i predstavit, co je neprijemne druhym. A ne ze by mel deti nekdo mlatit!!!ale ony potrebuji pomackat, stisknout, citit pevnost. Pak se dostanou „zpet do sebe“ a vnimaji okoli i svoje potreby lepe. Kdyz muj syn odmital si cistit zuby tal jsem ho jednu dobu primackla a cistila ho takovyho zmacklyho😁 😁… mela jsem z toho vycitky ale predstava ze ho pak na zubarskym kresle budou drzet ctyri lid mi prisla horsi. Svete div se on ted to zmscnuti vyzaduje. Jdeme cistit a on rika mamo a zmackni me poradne.
Detwm taky chybi takovyto tatkovský praní - i holkam. Vsechny zvirata se svejma rodicema se perou a tim se ucej. Deti to taky potrebuji, vsimli jste si?
Jednou jsem byla na prednasce o bojovych hrach v MŠ. Tam presne bylo jak deti tu konfrontaci potrebuji ale ucitelky v mš veskere naznaky agrese potiraji, a to i v pripade ze vsichni zucastneni se bavi. Spousts toho postuchovani detem nekdy vubec nevadi, ale ucitwlky to hned klasifikuji jako nasili, deti nemaji sanci se vybit ve hreva jsou pak o to podlejsi, napjatejsi, vznetlivejsi… Paradox je ze pri bojovych hrach se deti uci empatii- abych mohl si hrat ze bojuji ale stale to zustala zabava pro vsechny, musim druheho dobre vnimat. Kdyz tomu da ucitelka prostor, zjisti ze velci silni kluci si vymysleji nevyhody jako „ja budu mit jako zlomenou nohu jo?“ A plazi se a tim davaji sanci slabsim.
K tomu pohlavku: zkratka nevim. Nemuze soudit nikdo kdo to nevidel ale asi je uplne normalni jit za tou ucitelkou a rict ji ze se ti to nelibilo a vzbudilo to v tobe obavy, jak se tam bude mit tvuj syn, ktery je narocnejsi- to je legitimni v jakymkoli pripade. A taky by s tim mela bejt konfrontovana. Vsechny pocity, ktery se nedostanou na povrch, krize co se neresej, se projevej pozdeji. Ale res toto nejprv s ucitelkou. S reditelkou az pripade, ze i potom ti ucitelka bude pripadat blba.
A ted si predstavte ze jich mate 25. I ta nejlepsi a nejzkusenejsi ucitelka, i ta co tu praci miluje a deti miluje a neni vyhorela a zna respektujici vychovu a ja nevim co, tak i ta ma nekdy slabsi den a muze udelat chybu. Dulezite je ze je to ulet, vyjimka, a ze s detmi pestuje pevny a vrely vztah. A ze treba taky umi prijit a rict: promin, zlobila jsem se moc, nevedela jsem ze… jsi dnes snutny, byl ksi tam prvni… ja teda pohlavrk nikdy nikomu nedala ale nervy mi obcas ujedou a treba se rozzlobim na nekoho a pak zjistim zw to bylo nepravem. Kdyz nekdo vidi jen tu izolovanou situaci. Muze si o me myslet kde co. Ja s tim pak pracuju. Snazim se ten den s tim ditetwm zazit neco pekneho a klidne se k te situaci vratit. Snazim se aby se mnou deti mely co nejvic hezkych prozitku. Ale kdyz je potreba klidne zarvu a prastim do stolu. Deti potrebuji skutecne lidi plne autentickych emoci, ne roboty, co s nimi mluvi naucenymi vetami z vychovny ch knih a do nekonecna s nimi intelektualne rozebiraji emoce, chovani. Pak jsou dospely co na dite klidnym hlasem promlouvaji: „ja se zlobim“. Ale z reci tela dite neciti nic. Pak take nereaguje nijak.

To je soukromá školka, ve třídě jich je 12, ale to je max, když přijdou všichni.. Běžně jich bývá kolem 8, učitelky tam bývají dvě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24714
4.3.23 06:35
@Anonymní píše:
A ted si predstavte ze jich mate 25. I ta nejlepsi a nejzkusenejsi ucitelka, i ta co tu praci miluje a deti miluje a neni vyhorela a zna respektujici vychovu a ja nevim co, tak i ta ma nekdy slabsi den a muze udelat chybu. Dulezite je ze je to ulet, vyjimka, a ze s detmi pestuje pevny a vrely vztah. A ze treba taky umi prijit a rict: promin, zlobila jsem se moc, nevedela jsem ze… jsi dnes snutny, byl ksi tam prvni… ja teda pohlavrk nikdy nikomu nedala ale nervy mi obcas ujedou a treba se rozzlobim na nekoho a pak zjistim zw to bylo nepravem. Kdyz nekdo vidi jen tu izolovanou situaci. Muze si o me myslet kde co. Ja s tim pak pracuju. Snazim se ten den s tim ditetwm zazit neco pekneho a klidne se k te situaci vratit. Snazim se aby se mnou deti mely co nejvic hezkych prozitku. Ale kdyz je potreba klidne zarvu a prastim do stolu. Deti potrebuji skutecne lidi plne autentickych emoci, ne roboty, co s nimi mluvi naucenymi vetami z vychovny ch knih a do nekonecna s nimi intelektualne rozebiraji emoce, chovani. Pak jsou dospely co na dite klidnym hlasem promlouvaji: „ja se zlobim“. Ale z reci tela dite neciti nic. Pak take nereaguje nijak.

Smarjanko, to zní jako program nějaké, nepříliš dětem nakloněné, sekty. Děti jsou děti a zuby si dokáži čistit i bez mačkání… tělo je naše hranice…dloubanec, stipanec atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.23 11:38
@stock píše:
Smarjanko, to zní jako program nějaké, nepříliš dětem nakloněné, sekty. Děti jsou děti a zuby si dokáži čistit i bez mačkání… tělo je naše hranice…dloubanec, stipanec atd…

Ukolem ucitelky je zajistit aby se VSECHNY deti citily bezpecne. Pokud jedno dite neustale ublizuje druhym, a neplati na.nej ZADNA DOMLUVA O KTEROU SE POKOUSIM NEKOLIK TYDNU. Pak mu zkratka ukazu, jake to je. A po nekolika tydnech dite predtalo ostatnim ublizovat a ostatni deti se konecne necitily ohrozeny.
Jak se statam o zuby sveho syna je moje vec. Od kamaradky zubarky vim ze jsou deti, ktere na zubarskem kresle opravdu trpi, nektere musi dokonce pod narkozu, protoze jsou neosetritelne. Tak delam vse prot aby muj syn mel zuby zdrave.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML