Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminy! Četla jsem nespočet „zaručených“ tipů, podle čeho poznat, zda budeme mít chlapečka či holčičku a taky dost rad, jak to před početím ovlivnit. Která z vás podle oněch babských rad zjistila, jaké pohlaví bude její miminko? Jen tak pro zajímavost: pohlavi.mysteria.cz/index.php
Já nevím proč, ale od začátku jsem měla pocit, že to bude kluk… a byl ![]()
Anteaa píše:
Verčo napiš kolik bylo Tobě a manželovi v době početí
Přesně tak, u nás to taky počítáme takhle.. nijak zvlášť na tyhlencty výpočty apod. nevěřím, ale na tomhle možná něco bude, páč jsme to počítala už nespočtu lidem (od prababiček, přes celou famílii, kamarádky..) a všechno vyšlo.. ![]()
nevím jaké máte vypočty,ale mě podle činského kalendáře vyšli obě děti jako kluci a mám dvě holky ![]()
Olčík píše:
nevím jaké máte vypočty,ale mě podle činského kalendáře vyšli obě děti jako kluci a mám dvě holky
jsem na tom taky tak, mám doma dvě princezny, ale podle tohoto ,to měli být kluci ![]()
Mě to vyšlo věděla jsem,že to bude kluk a je to kluk i podle čínského kalendáře to měl být kluk ![]()
Ahoj.
Mě se osvědčila metoda s prstýnkem.
Vezmeš si zlatý prstýnek, který nosíš, a vytrhneš si vlas. Na vlas prstýnek navlékni a prokličkuj mezi prsty na levé ruce dlaní dolů. Pak otoč a nech prstýnek nad středem dlaně. Pokud se začne točit je to holčička a pokud lítá rovně je to kluk. Pokud se nehýbe tak to není nic. Funguje to i na budoucí a minulá těhotenství. Dá se to udělat i u mužů, ale na to bych si dávala bacha. ![]()
Je lepší pokud ti to dělá někdo jiný (prastýnek tak neovlivňují tvé myšlenky), ale můžeš to udělat i sama.
Pro příklad. Dělali jsme si to jako holky před 17 lety. Tenkrát mi vyšlo, že budu mít kluka - holku - kluka. U kluků mi prstýnek létal jak blázen z jedné strany na druhou a u holčičky se točil jen aby se neřeklo.
No a mám teď dva kluky. Vyšlo to, protože jsem porodila, potratila a porodila. V podstatě vyšly jak pohlavý tak počet těhotenství.
Přeji úspěšné zkoušení. ![]()
Nám se osvědčilo hlídat ovulaci, před ovulací jsme měli holčičku a přímo při ovulaci kluka. Jinak se mi osvědčila zkouška moči. Nevím přesně, musela by sis to najít na netu, ale byla to myslím pšenice a oves (nebo žito), fakt už nevím
, ale podle toho, co vyklíčí dříve, tak to se narodí. To mi vyšlo ![]()
Ferum píše:
Ahoj.
Mě se osvědčila metoda s prstýnkem.
Vezmeš si zlatý prstýnek, který nosíš, a vytrhneš si vlas. Na vlas prstýnek navlékni a prokličkuj mezi prsty na levé ruce dlaní dolů. Pak otoč a nech prstýnek nad středem dlaně. Pokud se začne točit je to holčička a pokud lítá rovně je to kluk. Pokud se nehýbe tak to není nic. Funguje to i na budoucí a minulá těhotenství. Dá se to udělat i u mužů, ale na to bych si dávala bacha.
Je lepší pokud ti to dělá někdo jiný (prastýnek tak neovlivňují tvé myšlenky), ale můžeš to udělat i sama.
Pro příklad. Dělali jsme si to jako holky před 17 lety. Tenkrát mi vyšlo, že budu mít kluka - holku - kluka. U kluků mi prstýnek létal jak blázen z jedné strany na druhou a u holčičky se točil jen aby se neřeklo.
No a mám teď dva kluky. Vyšlo to, protože jsem porodila, potratila a porodila. V podstatě vyšly jak pohlavý tak počet těhotenství.
Přeji úspěšné zkoušení.
Taky znám metodu s prstýnkem
Nám mimčo po celou dobu těhotenství nechtělo ukázat pohlaví, tak jedna kolegyně v práci taky přišla s prstýnkem, ale na obyčejném provázku a ten se mi nad břichem kýval ze strany na stranu jako blázen
A byl to kluk. Jiné těhotné kolegyni se zase točil do kruhu a měla holčičku, tak kdo ví ![]()
ahoj, v nasej teme mame pomerne vela tehuliek, robili sme si vsetky tieto testy a uspesnost? cca 50%!
takze ked si hodis mincou, je rovnaka pravdepodobnost, ze sa trafis ![]()
a to iste plati aj o poverach- vacsinou su mimo ![]()
já tak nějak od začátku tušim, že čekáme chlapečka
všechny povídačky seděj až na to, že se řiká, že chuť na sladký je u holčičky, podle prstýnku nám oboum vyšel první kluk, podle krve taky kluk i podle početí tak uvidíme jestli nám v pondělí na UZ neřeknou, že čekáme holčičku ![]()
Možná, že když budem čekat druhý mimi tak už nic počítat nebudu
s přítelem jsme se upnuli na chlapečka a moc si ho přejeme a ty výpočty nás jenom utvrzujou
tak abychom nebyli zklamaní, i když hlavně, že budeme mít miminko
Ale kamarádce se třeba stalo, že jí doktor řek, že čeká chlapečka a minulý týden jí řekli, že to asi bude holčička a termín má 20.12
tak uvidíme co z ní nakonec vyleze ![]()
Podle mně jediné čím se to dá trochu ovlivnit je hlídání ovulace. Ostatní rady jsou vždy 50 na 50 někomu to vyjde někomu ne
jinak já jsem i na úplném začátku věděla, že to bude kluk a je tuhle intuici co vím mělo hodně holek ![]()
Tak mi zkoušeli jen tak pro zajímavost různý metody a bohužel čím víc jich bylo, tím víc nám vycházely různý výsledky. ![]()
Obě těhotenství mi „svědčila“. Zmizelo kané, zkrásněly vlasy, zlepšila se pleť. No jak se říká, že holky berou krásu a kluci jí naopak dávají, tak fakt jsme měla dva kluky. U prvního jsem si byla jistá. U druhého ne, v prvních týdnech jsem si dokonce msylela, že to bud eholka. Pak jsem ale cca tři měsíce poctivě říkala, že fakt netuším, nevím, něco to prostě bude. A ke konci jak se blížil finiš, byla jsem si čím dál víc jistá. A to natolik, že jsem pak v papírech kolonku jména pro holku vyplnila naprosto bezmyšlenkovitě, jen prostě že to musí být. A kromě toho to samý jméno, co měl dostat prvorozenný, kdyby byl holka. Věděla, jsem že to bude kluk. Byl!