Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den/ahoj…
Je těžké někde začít, ale začnu skoro od začátku, aby to nějak dávalo smysl. Asi bude někdo v šoku, co tady dělá chlap, ale kde jinde se ptát na názor žen že?
.
Takže k věci, jedná se mi o Váš pohled, resp. asi spíš názor místních žen/dívek/maminek.
Brzo mi na dveře budu klepat klepat Kristovo léta, mám v podstatě svoje bydlení, nemám dluhy, mám dobrou práci a myslím si, že nejsem žádný sociální případ (pro odlehčení něco jako madam z TV "mačkáš mi hada Debile..!
). Něco co mám/máme trvá dva roky. První rok začal vztah, nemá cenu psát jak vznikl.
Po roce to nějak sklouzlo do něčeho co je teď už cca rok. Každý den se vídáme, sem tam u sebe spíme, máme si každý den co říct, těšíme se na sebe, máme hodně společných zálib, sportu atd… Ano, zatím to vypadá dobře a nějak asi až moc snadně. Jenže ze vztahu to sklouzlo do něčeho, co bohužel nedokážu slovně uchopit a nebo pojmenovat.
Slečna se „vídá“ s kolegou z práce jinak než se mnou. Resp. spolu spí, možná to bylo z nudy (mojí chybou? Nevím..), ale stalo se to, že je teď těhotná, vzít si to nechce - ani bych to po ní nechtěl a vlastně mě to ani nenapadlo. Aby to nebylo tak „jednoduché“, jak už to bývá… Kolega z práce má rodinu, čerstvou rodinu, a bohužel (asi pro něj) i potomka. Tzn. on svoji rodinu má a jí měl asi jen na zábavu. Už to tak prostě je, stalo se a nejde to vzít zpátky.
Osobně si myslím, že on od rodiny, tepla domova prostě neodejde a nejde stát na dvou místech zároveň. To prostě nejde, odnesou to pak obě, tak i obě děti. Slečna to nějak nehrotí.. Teď přijde na řadu oč v podstatě jde.
Nevím jak to popsat, chovám k ní city, jako k žádné jiné - je to prostě tak (asi se držím pravidla, když miluješ tak se vším všudy a bezpodmínečně). Nechci jí prostě nechat samotnou s dítětem, vše je drahé, nechci aby na vše byla sama, nechci aby to mrně bylo bez „obou“ rodičů (ano vím, tatínek bude vždy jen jeden).
Vidím kolem sebe spoustu maminek co mají podobný problém a nebo jiný, bohužel se stejným výsledkem. Tzn. matka samoživitelka a pak hodně „strýčků“ co se sem tam u maminky „ukážou“ a nemají zájem o rodinu/dítě. Prostě bych rád, chtěl bych, opravdu od srdce bych chtěl se o ně o oba postarat. Slečna/budoucí matka si to připouští jako možnost, ale vše je ve hvězdách.
Jsem schopen sebereflexe, vím co se děje, jsem si plně vědom situace, ale prostě to tak cítím. Pokaždé, u testů u všeho se tvrdí, že první, to první rozhodnutí je správné. Mě prostě napadlo jako první toto co jsem napsal nahoře.
Vím, že poslední slovo má slečna/budoucí matka, na nic netlačím. Jen má tato možnost podle mě šanci tak 60-70% - jen můj odhad. Sama mi řekla, že za žádnou cenu o mě nechce přijít, ale co se stalo se stalo a vzít to zpátky nejde.
Poznal jsem normální množství holek, ale tady cítím vrchol všeho co jsem chtěl i přes to všechno. Maximálně si rozumíme, takřka ve všem.
Nečekám nějaké schválení, vypadá to, že jsem stejně rozhodnutý. Jen mě zajímá pohled Vás všech žen. Bohužel nemám ve svém okolí někoho, komu bych se s tím chtěl svěřit. Pro ostatní smrtelníky v mém okolí by to byla asi silná káva a proto pro mě anonymní volba internetu
.
Jen do mě a nešetřit prosím - nejsem zvyklý na žádné šetření
.
S pozdravem
xxx
*ps
za případné chyby se omlouvám, hlava mi to sem sypala velmi rychle
. A díky za čas přečtení.
Šla bych do toho jen, když ona projeví zájem. Ptz jestli ona váhá a ty se budeš vnucovat, tak si tě nikdy nebude vážit. Pak se kolem mihne první sukničkář a ona ti zase zahne.
Myslím, že si to nenazval pravým jménem, ale prachsprostě tě podvedla.
Neejlépe by zasloužila, aby ses na ní vyprdnul, ale to neuděláš, takže ze sebe udělej alespoň co nejmenšího šaška v rámci možností. Jsi až moc velkorysej.
Podle mne bys jen dělal vědomě to, co spousta chlapů děla nevědomky - vychovával cizi dítě. A jde prave o to slovo vychovávat - protože pravý otec je ten, kdo dítě miluje a vede, ne ten, kdo mu dal geny. Pokud bude slečna souhlasit, byla by to pro mne dobra volba
Jen nepises, co budoucí otec - nedělal by do budoucna potíže?
Můj pohled? Chlapče, prchej od ní pryč, jsi mladý muž bez závazků, tohle prostě nemáš zapotřebí. Chceš si uvázat na krk charakterní ženu, co souložila s chlapem, jež měl doma těhotnou manželku popřípadě manželku s miminem, zatím co měla přítele, dva roky a z nudy si odskakovala vedle k zadanému? Jen ať si to vyžere, ty ji nemusíš zachraňovat. Ty jsi perspektivní muž, každé zamilování jednou přejde a musí přejít do trvalé hodnoty, kdy si toho druhého můžeš vážit. Tady je jedno pohled ženy nebo muže. Píšeš, že jsi asi stejně rozhodnutý. Já ti na to můžu jen napsat, že já na tvém místě bych ji pustila dál do oběhu a ani se neohlédla. Ona ještě ani neví, jestli by jako chtěla založit tu rodinu s tebou? Nemiluje tě, jsi pro ni z nouze ctnost, možné řešení z prekérní situace, jsi ten druhý. Nemáš to zapotřebí.
Ona tě podvádí a ty s ní chceš po tom všem vychovávat dítě. Nejsi padlej na hlavu?
Proč mne hned napadá, že je to troll?
@Šarlota4 : v takové situaci se ani vnucovat nemůžu. Čím víc bych tlačil na pilu, tím víc bych toho pokazil.
@Tichošlápek : bohužel je pravda co píšeš. Dělal bych to s tím, že to vím. Ostatní to dělají a ani o tom nevědí.
@terinka4444 : mě jen přijde, že se mi za posledních 10 let kompletně rozpadl pohled na vztahy. Každej chrape s každým, nějak mi to přijde normální i když to sám nedělám. Přijde mi, že to tak prostě je. ![]()
Není důležité kam člověk chodí, ale km se vrací.? Poslední dobou mi to tak připadá.
![]()
Prchat pryč.? I když vím, že to je možnost, tak to nějak nejde. Nemůžu se hnout z místa.
@blabla123 : pokud myslíš, že to píše troll, tak pěkně prosím nepiš.
Děkuji ![]()
Do toho bych nešla. Ona očividně nemá nějak extra velký zájem, podváděla tě, a teď má dítě s ženáčem, chudinka. Myslím, že by tě akorát využívala, a později bys měl na krku dítě ty a ona by roztahovala nohy jinde. Pokud o tebe bude opravdu stát, postupně bych pokusila obnovit důvěru, a třeba vám to nakonec vyjde, ale vnucovat se ji fakt ne. Cělkově bys to měl lepší na ní zapomenout, najdi si hodnou holku, ne takovou…
Připadá ti Váš vztah natolik stabilní, že by ses upsal k výchově cizího dítěte? Myslíš, že už se nikdy nic podobného nestane? Že ti neodejde a ty nezůstaneš jen jako plátce alimentů na cizího haranta? Že tento cizák bude mít nárok na tvůj majetek a bude se dělit s tvými vlastními dětmi o dědictví? Položil sis takovéto otázky alespoň?
Teď se o ní budeš starat i s dítětem a ona, když je taková, někoho zas potká a zas udělá to samé…Já bych Teda do toho nešla. Co si na vařila, ať si taky sežere.
@Barbucha3 : cpát se do ničeho nebudu, určitě budu nějak čekat co se ukáže.
@zoidberg : nebyl bych zapsaný ani bych to nechtěl.
@Enicka : nejhorší je, že to snad i nějak vnitřně vidím, že by to bylo jak píšeš, ale mám nikde vnitřně stopku, která mi nedovolí se hnout. ![]()
@chinoo
Cizí kukačku po jejím vztahu s ženatým chlapem bych vychovávat nechtěla. Ta tvoje Kristova léta nejsou žádný věk, aby sis nenašel věrnější kus. Taky bys mohl dopadnout tak, že budeš hlídat mládě a ona si zacne s jiným „kolegou“. Když už musí někdo být nevěrný, proč to aspoň nedělá s ochranou?! Mě by jí bylo maximálně líto, že je tak „bl. bá“. Ale vztah bych s ní už nechtěla.
@chinoo píše:
@blabla123 : pokud myslíš, že to píše troll, tak pěkně prosím nepiš.Děkuji
Tohle je svobodné diskuzní fórum, takže mi nepiš, co mám či nemám dělat. ![]()
A svůj názor jsem ti napsala, jestli sis nevšiml. ![]()
Jsi sen pro určitou skupinu žen. Jestli ti nevadí, že tvá vyvolená k tobě nebude mít uctu, nebude tě milovat, bude tě neustále podvádět a pak tě možná i opustí, až se jí zas podlomi kolena, jdi do toho.
A P. S. fakt si myslíš, z si maximálně rozumíte? Kdyby tam bylo maximální porozumění, tak nemá dítě s někým třetím. Myslím jen, že jsi maximálně citově namotanej a ona jen využívá tvojí namotanost (to ani není dobrota).
Příspěvek upraven 05.09.17 v 08:26